Meclis’te ‘Barış Pınarı Harekâtı’ gerginliği: Çepni’nin sözleri tansiyonu yükseltti

Meclis’te ‘Barış Pınarı Harekâtı’ gerginliği: Çepni’nin sözleri tansiyonu yükseltti

Meclis’te ‘Barış Pınarı Harekâtı’ gerginliği... Barış Pınarı Harekâtı, TBMM Genel Kurulu’nun da birinci gündem maddesini oluşturdu. HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, TSK’nin başlattığı...

Barış Pınarı Harekâtı, TBMM Genel Kurulu’nun da birinci gündem maddesini oluşturdu. HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, TSK’nin başlattığı operasyonu “bir işgal operasyonu” olarak nitelendirdi. Çepni’nin bu sözleri genel kurulda tansiyonu yükseltti.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, TSK’nin başlattığı operasyonu “bir işgal operasyonu” olarak nitelendirdi. Çepni’nin bu sözleri üzerine, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Türk ordusuna işgalci diyen ya katildir, ya zalim, ya da hain. Ya devlet ya Kandil” tepkisini gösterdi. Turan’a yanıt vermek amacıyla söz alan HDP’li Fatma Kurtulan ise Çepni’nin sözlerini destekledi. Kurtulan, “Oraya işgale gidiyorsunuz” dedi.

Bunun üzerine söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, HDP’ye, “Türk ordusuna işgalci diyemezsiniz. Salih Müslim’i Türkiye’de kırmızı halıyla biz karşılamadık” sözleriyle tepki gösterirken, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da “Türkiye Cumhuriyeti’nin askeri o ya da bu nedenle, başka bir ülkenin sınırları içindeyken, Türkiye’nin topraklarını korumak için tezkere gelirse, biz bu tezkereye ‘evet’ deriz. Biz ülkemizi, devletimizi, bayrağımızı koruruz” dedi. MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül de “Türk ordusu alayınıza yeter” ifadelerini kullandı. Tartışmanın devam etmesi üzerine oturumu yöneten TBMM Meclis Başkanvekili Levent Gök, partilerin grup başkanvekillerini yanına çağırarak, oturuma ara verdi.

‘YA HAİNDİR, YA KATİL...’

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Türk ordusuna işgalci diyen ya katildir, ya zalim, ya da hain. Ya devlet ya Kandil” tepkisini gösterdi. Turan’a yanıt vermek amacıyla söz alan HDP’li Fatma Kurtulan ise Çepni’nin sözlerini destekledi. Kurtulan, “Oraya işgale gidiyorsunuz” dedi. Bunun üzerine söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, HDP’ye, “Türk ordusuna işgalci diyemezsiniz. Salih Müslim’i Türkiye’de kırmızı halıyla biz karşılamadık” sözleriyle tepki gösterirken, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da “Türkiye Cumhuriyeti’nin askeri o ya da bu nedenle, başka bir ülkenin sınırları içindeyken, Türkiye’nin topraklarını korumak için tezkere gelirse, biz bu tezkereye ‘evet’ deriz. Biz ülkemizi, devletimizi, bayrağımızı koruruz” dedi. MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül de “Türk ordusu alayınıza yeter” ifadelerini kullandı. Tartışmanın devam etmesi üzerine oturumu yöneten TBMM Meclis Başkanvekili Levent Gök, partilerin grup başkanvekillerini yanına çağırarak, oturuma ara verdi.

MECLİS’TEN DESTEK

Öte yandan TBMM Genel Kurulu çalışmaları sürerken AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan söz alarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Barış Pınarı Harekâtı’nı duyurduğu açıklamasını okudu. AKP, MHP ve İYİ Parti milletvekilleri, bu açıklamayı alkışlarla karşılarken, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Türk milletinin her konuda başarıyla girdiği mücadeleden çıkması Meclisimizin yüz akı olacaktır” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde girişilen en önemli operasyonlardan biri. Ciddiyetinin herkes tarafından kavranması gerekir. Basit kısır, siyasi çekişmelerin bu meseleler üzerinden yapılmaması konusunda Meclis’in de hassasiyet göstereceğini umuyorum. Bu milli meseledir. Sonuna kadar TBMM, çelikleşmiş iradesiyle devletinin, ordusunun yanında olmalıdır, olacaktır da” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Grubu adına söz alan Aksaray Milletvekili Ayhan Erel ise bu topraklarda Türklüğe yaraşır şekilde hareket ederek, sivil vatandaşlara zarar vermeden, Türkiye’nin varlığını tehdit eden unsurları yok edeceğini belirtti. TBMM Başkanvekili Levent Gök ise şunları söyledi:

“Hiçbir arkadaşımızın ayağına çakıl taşı gelmesini arzu etmeyiz. Umarım kısa sürede harekat sonuçlandırılır. Hepimizin özlem duyduğu, Türkiye’nin güvenliğinin sağlandığı, kimsenin tehdit altında hissetmediği, tüm dünyaya adaleti, hukuku, insanlara olan saygısını gösteren anlayış içinde bu harekâtın başarılı geçmesi dileğiyle TSK ve devletimize başarılar diliyorum.”

"Meclis’te ‘Barış Pınarı Harekâtı’ gerginliği: Çepni’nin sözleri tansiyonu yükseltti" haberi, 09 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Meclis’te ‘Barış Pınarı Harekâtı’ gerginliği: Çepni’nin sözleri tansiyonu yükseltti haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meclis’te ‘Barış Pınarı Harekâtı’ gerginliği: Çepni’nin sözleri tansiyonu yükseltti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:51 Fenerbahçe Opet,Sultanlar Ligi'nde Eczacıbaşı'yı Yenerek Şampiyon!Kutlama'daki Fotoğraf Gündem Oldu
  2. 14:47 Rakıya zam geliyor: Tarih açıklandı
  3. 14:45 Rakı severlere kötü haber: TBYD Başkanı zam için tarih verdi!
  4. 14:42 Araç Kiralama Giderlerinde Kamuda İsraf Alarmı
  5. 14:34 Sığınmacıları Ruanda'ya Gönderme Kararı: İngiltere'nin Tartışmalı Adımı
  6. 14:31 Güneş Kremi: Yaz Aylarının Vazgeçilmezi ve Cilt Dostu Koruyucunun Faydaları!
  7. 14:30 Heyecanla Beklenen Ölümlü Dünya 2'nin Netflix Yayın Tarihi Belli Oldu!
  8. 14:30 Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden müjde! 1 Mayıs itibariyle 1 TL'ye düşürülüyor
  9. 14:26 Boeing'in 787 Üretimindeki Sorunlar ve FAA Gözetimi: Havacılık Devi Zorluklarla Karşı Karşıya
  10. 14:24 ABD Kısıtlamalarına Rağmen: Nvidia Çipleri Çin'de Alıcı Buluyor
  11. 14:20 Kağıthane'de Tehlikeli Yolculuklar: Çocuklar Risk Altında!
  12. 14:15 Türkiye'nin iş gündemi Beştepe'de: Çalışma Meclisi'nde neler konuşulacak?
  13. 14:15 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  14. 14:09 Albanese, Elon Musk'ı Twitter'daki Tutumu Nedeniyle Eleştirdi
  15. 14:06 Kayseri’den milli takıma 13 sporcu birden gitti!
  16. 14:06 Beşiktaş Transfer Çalışmaları: Nicolas Valentini İddiaları ve Boca Juniors'tan Açıklama
  17. 14:03 Duracell ve Doğa Koleji İş Birliğiyle Atık Pil Toplama Kampanyası: Battery Friend Forever
  18. 14:00 Cübbeli Ahmet'ten şeyh açıklaması geldi: İsmailağa Cemaati'nde 'Post'a kim oturacak?
  19. 13:59 Derbide Taraftar Dehşeti! O Yıldız Futbolcunun Başına Bıçak Denk Geldi!!
  20. 13:58 Hazine İki Tahvil İhalesiyle Toplamda 31.7 Milyar TL Borçlandı
Politika Haberleri