Mehmet Ocaktan: Üç harfli market taşlama seçim kazandırır mı?

Mehmet Ocaktan: Üç harfli market taşlama seçim kazandırır mı?

Mehmet Ocaktan: Üç harfli market taşlama seç... Karar yazarı Mehmet Ocaktan, zincir marketlerle ilgili alınan kararları

2019 yerel seçim öncesinde yaşanan süreci ve sonrasını hatırlayan var mı?

Malum hafıza-i beşer nisyan ile maluldür, özellikle Cumhur İttifakı cenahının hafızalarını tazelemek ve de onlara sadece iyilik olsun diye kısaca bir özet yapalım isterseniz...

Bilindiği gibi 2018’den itibaren ekonomik rasyonaliteyi kaybetmeye başlayan iktidar, tıpkı bugün olduğu gibi zamlar karşısında çaresiz kalmış ve Türkiye’nin her yerinde patates-soğan çadırları kurmaya başlamıştı. Ancak memleket sathına yayılan çadır kuyruklarının yarattığı nahoş görüntü de iktidarın derdine çare olmamış, bunun üzerine itidali kaybeden iktidar kendi ayağına kurşun sıkma pahasına patates-soğan tüccarlarını ‘terörist’ ilan edivermişti…

Şimdi geriye dönüp baktığımızda görüyoruz ki o günlerde “patates-soğan teröristleri” sloganı ile başlayan o seçim kampanyası AK Parti-MHP koalisyonu için hezimetle sonuçlanmıştı. Cumhur İttifakı başta İstanbul ve Ankara olmak üzere neredeyse bütün büyükşehirleri kaybetmenin travmasından kurtulamamış olmalı ki bugün de ‘hain-aç gözlü-vurguncu’ marketçiler kampanyasını başlatmış bulunuyor.

Oysa bilinen bir gerçek var ki Üç Harfli marketler, fiyat anlamında diğer marketlerden de, bakkallardan da daha ucuz. Dahası Anadolu’daki ve büyükşehirlerin varoşlarındaki insanlar bu marketlerden alış-veriş yapıyor. Dün KARAR’ın manşetinde de yer almıştı, mesela pirinç devletin Tarım Kredi marketinde 28.90 Tl’den satılırken, BİM’de 22 liraya satılıyor. Aynı şekilde süt TKK’da 16.90’dan rafa konurken BİM’de etikette 14.75 olarak yazılıyor. Yani devlet marketinde indirim söylemine rağmen fiyatlar cep yakmaya devam ediyor.

Hal böyleyken iktidarın market taşlama kampanyasını nasıl değerlendirmeliyiz?

Acaba iktidar “Ben ekonomik krizi önleyemiyorum, bu yüzden de ‘dış güçler’, Bey Kemal ve Üç Harfli vurguncular el ele verip enflasyonu yükseltiyorlar, benim aziz milletime kötülük yapıyorlar” demek istiyor olabilir mi?

Bu yaklaşım çok mu absürt oldu?

Eminim ülkede kimsenin bu palavralara inanmadığını düşünüyorsunuzdur. Ama hayır, özellikle Anadolu’da ve büyükşehirlerin varoşlarında yaşayan önemli bir toplum kesimi bu masallara inanıyor ve bütün bu zamların arkasında dış güçlerin, muhalefetin, Üç Harfli marketlerin olduğunu düşünüyor.

Dolayısıyla iktidar ne yaptığını çok iyi biliyor. Tam da seçimler yaklaşırken çaresizlik içinde kendi günahlarının üzerini örtme telaşıyla, bu gariban kitleye taşlayacakları günah keçileri icat ediyor.

Seçim öncesinde bu kitleyi efsunlamak için belki de daha öyle masallar anlatılacak ki “Yok canım bu kadarı da olmaz” diyeceğiz ama iktidar bu masalları anlatmaya devam edecek.

Evet bu kadarı da olacak ve muhtemelen iktidar her zaman olduğu gibi yine çıkacak ve “Her ne kadar iktidarı biz yönetiyor olsak da aslında doğal gaza, elektriğe, çiftçinin kullandığı gübreye, mazota yaptığımız fahiş zamların da, Tarım Kredi marketlerindeki pahalılığın sorumlusu da bu Üç Harfli marketlerdir” diyerek meydanları inletmeye devam edecektir.

Yazının devamı için lütfen linki tıklayınız

"Mehmet Ocaktan: Üç harfli market taşlama seçim kazandırır mı?" haberi, 07 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 07 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Mehmet Ocaktan: Üç harfli market taşlama seçim kazandırır mı? haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mehmet Ocaktan: Üç harfli market taşlama seçim kazandırır mı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
Politika Haberleri