Mehmet Şimşek: "Enflasyonu tek haneye indireceğiz"

Mehmet Şimşek:

Mehmet Şimşek: "Enflasyonu tek haneye indire... Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bahçelievler'deki bir otelde gerçekleşen "Güneydoğu Sofrası İstanbul Buluşması" programında konuştu, Enflasyonu yeniden tek haneye indireceklerini vurgulayan Şimşek, pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enflasyonun tek haneye düşürülmesinin konut alımını kolaylaştıracağını ve konut kredisi erişiminin artacağını vurguladı. Şimşek, Bahçelievler'deki bir otelde gerçekleşen "Güneydoğu Sofrası İstanbul Buluşması" programında konuştu ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un kampanyasına destek verdiklerini belirtti. 

Kurum'un İstanbul'da önemli farklar yaratacağını dile getiren Şimşek, ulaşım, konut açığı ve afet riski gibi sorunları çözeceklerini ifade etti. Şimşek, hükümetin İstanbul'un altyapısına önemli yatırımlar yaptığını ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının projeleriyle ulaşım sorununa katkı sunduğunu vurguladı. 

Ayrıca, AKParti iktidarı döneminde 1 milyon 319 bin sosyal konut yapıldığını açıklayan Şimşek, Murat Kurum'un kentsel dönüşüm konusundaki deneyimine güvendiklerini belirtti.

"HEP BİRLİKTE İSTANBUL'U ÇOK DAHA İLERİ BİR NOKTAYA TAŞIYACAĞIZ"

Bakan Şimşek, AKParti'nin yerel yönetim vizyonunda "gerçek belediyecilik" anlayışının hakim olduğunu vurgularken şunları açıklamalarda bulundu:

"Biz insan odaklıyız, bizim belediyecilikten maksadımız hizmet ve eser siyasetidir. Biz, kalkınmanın yerelden başladığını biliyoruz. Bizim belediyecilik anlayışımızda verdiği sözü yerine getirme vardır. Biz böyle bir ekibiz. Katılımcı, kapsayıcı ve hesap verilebilir bir belediyecilikten bahsediyoruz. Hep birlikte İstanbul'u çok daha ileri bir noktaya taşıyacağız. Çünkü bu çağda artık yalnız ülkeler rekabet etmiyor, artık illerle, şehirlerle, metropollerle rekabet ediliyor. İstanbul'u daha rekabetçi kim yapabilir? Tabii ki Murat kardeşimiz. Çünkü o bu işin ehli. Çünkü bu birikime ve tecrübeye sahip."

"GEÇEN YIL EN ÇOK KAYNAK İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'E GİTMİŞ"

Mehmet Şimşek, muhalefetin hiçbir bahanesinin olmadığını vurgulayarak, Ankara'dan gelen paranın adil ve kurala dayalı bir şekilde aktarıldığını belirtti. 2023 yılında en fazla kaynağın İBB'ye gittiğini açıklayan Şimşek, bunun Ankara ve İzmir gibi ana muhalefetin elinde olan belediyelerde gerçekleştiğini dile getirdi.

Şimşek, "Ankara'ya gitmiş, İzmir'e gitmiş. Üçü de ana muhalefetin elinde olan belediyeler. Bakın ilk 10'da Antalya var, Mersin var, Adana var. Bu 6 ilin tamamı gördüğünüz gibi muhalefetin elinde. Biz ayrımcılık yapmadık. Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur. Biz bütçeden belediyelere parayı, kurala dayalı olarak, formüle dayalı olarak, adil bir şekilde gönderdik. Eğer hizmet yoksa demek ki sorun başkadır. Dolayısıyla çok net bir şekilde biz yerel yönetimlere güçlü kaynak aktarıyoruz. Niçin? Oradaki hemşehrilerimize hizmet için aktarıyoruz, eser için aktarıyoruz, yatırım için aktarıyoruz. Bu kaynakların doğru kullanılması çok değerlidir." ifadelerini kullandı.

Şimşek, ilk 10'da yer alan Antalya, Mersin, Adana gibi şehirlerin tamamının muhalefetin elinde olduğunu belirterek, ayrımcılık yapmadıklarını ve bütçeden belediyelere kaynağı adil bir şekilde aktardıklarını ifade etti. Yerel yönetimlere AK Parti hükümetleri döneminde kaynağın yüz katından fazla artırıldığına dikkat çeken Şimşek, muhalefetin hiçbir bahanesinin olamayacağını vurguladı.

Şehirlerin akıllı, çevreye duyarlı, dirençli ve rekabetçi olması gerektiğini belirten Şimşek, AK Parti'nin seçim beyannamesinde bu konulara yer verildiğini aktardı.

"ENFLASYONU TEK HANEYE İNDİRECEĞİZ"

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 20 yılda her alanda büyük ilerlemeler kaydedildiğini belirtti. Ekonomik sorunların farkında olduklarını ve bunları çözmek için geçen eylül ayında kapsamlı bir program açıkladıklarını hatırlattı.

Şimşek, sorunların köklü bir şekilde çözüleceğini vurgulayarak, Türkiye'nin hızlı kalkınması için esnafın, emeklinin, işçinin, asgari ücretlinin sorunlarını bildiklerini söyledi. Geçmişte bu sorunları çözdüklerini ve Türkiye'yi kalkındırdıklarını ifade etti. Altyapıyı iyileştirdiklerini, eğitime ve sağlığa yatırım yaptıklarını, ekonomiyi büyüttüklerini belirtti.

Son yıllarda Türkiye'de ve dünyada enflasyonun önemli bir sorun olduğunu dile getiren Şimşek, enflasyonu tekrar tek haneye indireceklerini vurguladı. Tek haneye indirilen enflasyonun konut alımını kolaylaştıracağını ve konut kredisi erişiminin artacağını belirtti. AKParti hükümetleri öncesinde konut kredisi imkanlarının kısıtlı olduğunu ifade eden Şimşek, tek haneye indirilen enflasyonun krediye erişimi arttırdığını söyledi.

Bakan Şimşek, imkanların faiz yerine yatırıma ve hizmete gitmesini istediklerini dile getirdi. Önlerinde zorlu bir süreç olduğunu kabul eden Şimşek, programlarını sabırla uygulayacaklarını ve başarılı olacaklarını ifade etti. Bu program sayesinde sorunların çözüleceğine inandıklarını belirtti.

Mehmet Şimşek konuşmasında, 

"Çünkü biz, esnafımızın da emeklimizin de işçimizin de asgari ücretlimizin de sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları geçmişte çözdük, Türkiye'yi hızlı bir şekilde kalkındırdık. Altyapısını iyileştirdik, eğitimine yatırım yaptık, sağlığına yatırım yaptık, ekonomimizi büyüttük. Son yıllarda dünyada da Türkiye'de de enflasyon önemli bir sorun. Ortaya koyduğumuz programla biz tekrar enflasyonu tek haneye indireceğiz. Enflasyonu tek haneye indirdiğimizde, siz çok daha rahat bir şekilde konut alabileceksiniz. Çünkü konut kredisi alabileceksiniz. AKParti hükümetleri öncesi, konut kredisi yok denecek kadar azdı. Biz tek haneye indirince, krediye erişim arttı."

Enflasyonu tekrar tek haneye indireceklerini vurgulayan Şimşek, "Çünkü biz, imkanlarımızın faiz yerine yatırıma ve hizmete gitmesini istiyoruz. Evet, önümüzde tabii ki kolay olmayan bir süreç var. Ama sabırla biz programımızı uygulayacağız ve bu program başarılı olacak. Bu program sayesinde sorunlarımızı çözme imkanı olacak. Gerçekten de program çalışıyor." ifadelerini kullandı.

"ZORLU BİR DÖNEMDEYİZ AMA BAŞARACAĞIZ"

Bakan Şimşek, 2024-2026 dönemini içeren Orta Vadeli Program'a vurgu yaparak, programın eylül ayında açıklandığını ve başarılı bir şekilde işlediğini belirtti. Büyüme, işsizlik oranı, enflasyon ve bütçe açığı gibi hedefleri 2024, 2025 ve 2026'da gerçekleştireceklerini ifade etti.  Şimşek, "Program eylülde açıklandı. Program çalışıyor. Büyümede, işsizlik oranında, enflasyonda ve bütçe açığında hedefleri 2024'te, 2025'te ve 2026'da tutturacağız. Şimdi hedefimiz ne? Hedefimiz toplumumuzun, milletimizin refahı. Bunun için de dünyayla birlikte zorlu bir dönemdeyiz ama başaracağız. Bize güvenin." dedi.

Şimşek, toplumun refahı için çalıştıklarını ve zorlu bir dönemde olsalar da başaracaklarına inandıklarını söyledi. AK Parti'nin 2003'ten beri ekonomide gerçekleştirdiği reformlardan bahseden Şimşek, katılımcılardan Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'a destek istedi.

 

"Mehmet Şimşek: "Enflasyonu tek haneye indireceğiz"" haberi, 03 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 03 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Mehmet Şimşek: "Enflasyonu tek haneye indireceğiz" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mehmet Şimşek: "Enflasyonu tek haneye indireceğiz" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(2) Yorum
SON HABERLER
  1. 01:36 Komşudan Fransa’ya teklif geldi: Olimpiyatlar için savunma sistemi gönderebiliriz
  2. 01:33 İran lideri Reisi’den ‘nükleer silah’ açıklaması geldi: Savunma doktrinimizde yok
  3. 01:33 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan 'ara zam' sorusuna yanıt
  4. 01:31 Yapımı basit yoksul pastası tarifi
  5. 01:30 Haberi duyan hemen kuyumcuya koşacak! Dünya Bankası gram altın için rekor tarihi gündeme getirdi
  6. 01:28 Yeni Skoda Kodiaq Türkiye'yi sarsmaya geliyor! Satış tarihi açıklandı
  7. 01:26 Sitelerde araç şarj istasyonu kurdurmak isteyenler dikkat! Merak edilen soru yanıt buldu
  8. 01:25 Yeni Tesla Model 3 Performance resmen tanıtıldı: Adeta hız fırtınası!
  9. 01:21 Survivor'da Skandal: Yarışmacı Kendi Kaderini Belirledi!
  10. 01:19 Range Rover yerine bunu alın! Jeep’in 2 milyon satan aracı Türkiye’de!
  11. 01:19 Ayda 30 bin TL maaş var fakat kimse bu işi yapmak istemiyor!
  12. 01:17 Şikayet etmeye bayılan 3 burç!
  13. 01:16 Yenilenen dev Renault Duster, Türkiye yollarına çıkıyor! Tarih resmen açıklandı
  14. 01:15 Renault'tan tam hibrit motorlu yeni SUV!
  15. 01:15 Ersun Yanal canlı yayında İsmail Kartal'ı hedef aldı!
  16. 01:13 Tadı damakta kalan Kemalpaşalı fincan tatlısı tarifi
  17. 01:12 Çinli Otomotiv devi Geely, Türkiye pazarına gözünü dikti!
  18. 01:12 Dağ gibi kabarıyor, pamuk gibi oluyor: İşte tel tek ayrılan gözleme tarifi
  19. 01:10 Saatlerce yoğurmadan 10 dakikada çiğ köfte tarifi!
  20. 01:09 Ferrari'nin yeni harikası günler sonra yollarda: Atmosferik V12 motoru ile piyasada
Ekonomi Haberleri