Melih Gökçek, Mansur Yavaş’ı stalk yaparken yakaladı. Peki stalk nedir? Neden ve Nasıl yapılır? İşte cevabı

Melih Gökçek, Mansur Yavaş’ı stalk yaparken yakaladı. Peki stalk nedir? Neden ve Nasıl yapılır? İşte cevabı

Melih Gökçek, Mansur Yavaş’ı stalk yaparken ... Görevden alınan Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, gece saat 02:20'de Mansur Yavaş'ın Twitter hesabını stalk (sanal takip) yaparken yakalandı.

Görevden alınan Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, gece saat 02:20'de Mansur Yavaş'ın Twitter hesabını stalk (sanal takip) yaparken yakalandı. Gökçek'in Yavaş'ı gizli takibi  sosyal medyada yankı uyandırdı.

Sosyal medyada stalk yaparken ifşa olanlar kervanına görevden el çektirilen eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı. Gökçek, dün gece yarısı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Twitter hesabını incelerken yanlışlıkla 'Mansur Yavaş tweeti' attı.

Ancak gece saatlerinde atılan mevcut başkan Mansur Yavaş etiketi  twetter kullanıcıları arasında bomba etkisi yarattı.

YAVAŞ'I STALKLARKEN YAKALANINCA

Melih Gökçek gece yarısı Mansur Yavaş'ı stalklarken yakalanınca twitter kullanıcıları arasında hızla yayıldı. Kullanıcılar Gökçek'e bir birinden renkli eleştirilerle yüklendi.

İŞTE O PAYLAŞIMLARDAN BAZILARI:

SEVİYORSAN GİT KONUŞ BENCE

TECRÜBELİ HANIM ARKADAŞLAR...

GİZLİ GİZLİ BAKIYOR!

SANA BAKMAZ O...

Peki Stalklamak nedir? Stalk nasıl yapılır? Stalklamak anlaşılır mı?

Sosyal medya hayatımıza tamamen hakim olmuşken yeni kelimelerle de konuşma dilimize büyük ölçüde etkilemiş bulunuyor. O kelimelerden biri de bir kişinin bir başka kişiyi sosyal medya hesaplarında araştırması, gözetlemesi olan 'Stalk' kelimesi oldu.

Son zamanların yeni gözdesi de aslında bir çok kişinin farkında olmadan yaptığı, sadece adının revize edilmiş şekliyle anlamlandıramadığı stalk. Stalk, sosyal medya platformlarında bir kişinin bir başka kişiyi sosyal medya hesaplarında araştırması, gözetlemesi, paylaşımlarını incelemesi anlamını barındırıyor.

Stalklamak nedir sorusunun cevabı da açıklamadan anlaşılacağı gibi, stalk işinin yapılması olarak nitelendiriliyor. Sürekli bir başkasını stalklayan kişilere de stalker, yani bu gözetleme, inceleme işlemlerini gerçekleştiren kişi anlamı yükleniyor. Çoğu kişi farkında olmadan başka hesaplara göz atarken, kimileri hoşlanılan kişini hesabını inceliyor.

BU TERİM LUGATIMIZA NE ZAMAN VE NASIL GİRDİ?

Bilindiği üzere sosyal medya kullanım oranları son derece arttı. Artan kullanım oranları da artık yaşama, yaşantıya ve kullanılan dile de etki gösterir oldu. Böyle olunca da zaten daha önceleri herkes tarafından bilinen bir eylem veya işin, adı değiştirilerek; uluslararası versiyona geçişi sağlandı. İngilizce bir terim olan stalk ibaresi lügatımıza giriş yapmış oldu. Bu noktada, sosyal medya platformlarında yoğun kullanılan dilin İngilizce olması ve evrenselliğinin de etkisi büyük.Bu tabir, şuan itibariyle neredeyse tüm Dünya ülkelerine yayılmış durumda, öyle ki çok küçük çocuklar veya gençler tarafından da biliniyor ve kullanılıyor. E tabi ülkemizde de artık lügata yerleşmiş durumda.

SOSYAL MEDYADA MAHREMİYET

Hayatımızın önemli bir parçası haline gelen sosyal medyada özel hayat ve mahremiyet en çok tartışılan konulardır. Kişi özel hayatıyla ilgili şeyleri paylaşırken, stalk yapan kişiler de takip ettikleri hakkında fazlasıyla bilgi toplayabiliyor. İlk başta stalk çok masumane bir eylem olarak gözüksede günümüzde birçok taciz olayları sosyal medyada meydana gelmektedir. Bu bağlamda insanların sosyal medyadaki paylaşımlarına dikkat edip, özen göstermesi önem taşımaktadır.

STALK YAPARKEN DİKKAT YAKALANABİLİRSİNİZ!

Stalk yaparken en çok korkulanların başında gelen şey ise bunu karşı tarafın fark etmesi.. Malesef ki Instagram'a geçtiğimiz aylarda gelen güncellemeyle haberleri olmadan başkalarının fotoğraflarını kaydetmek tarih oluyor. İşte "stalk" yapanları üzecek gelişme...Instagram’da stalk yapanlar için haberler kötü! Artık bildirim gidecek…Geçtiğimiz yıl Instagram’a gelen hikayeler özelliği birçok kişi tarafından sevilerek kullanılıyor. Son haberlere göre Instagram hikayeler fonksiyonuna çok yakında yeni bir özellik geliyor. Normalde Instagram hikayeler kısmına koyduğunuz bir görsel veya video 24 saat içerisinde silinir.

INSTAGRAM ÖNCE UYARACAK…

Shiftdelete tarafından aktarılan habere göre Instagram öncesinde sizi uyarmayı ihmal etmiyor. Güncelleme geldikten sonra alacağınız ilk ekran görüntüsünde karşınıza bir bildirim çıkaran ve bundan sonra aldığınız ekran görüntülerini fotoğrafın gerçek sahibine haber vereceğini söyleyen Instagram, kullanıcıya bu uyarıyı çıkardığı ilk seferde, kopyalanan fotoğrafın sahibine haber vermiyor.

"Melih Gökçek, Mansur Yavaş’ı stalk yaparken yakaladı. Peki stalk nedir? Neden ve Nasıl yapılır? İş." haberi, 31 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Medya kategorisi altında bulunan Melih Gökçek, Mansur Yavaş’ı stalk yaparken yakaladı. Peki stalk nedir? Neden ve Nasıl yapılır? İş.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Melih Gökçek, Mansur Yavaş’ı stalk yaparken yakaladı. Peki stalk nedir? Neden ve Nasıl yapılır? İş.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan Zharımbetov, İstanbul'da yakalandı
  2. 08:53 Timur Soykan: Yabancı baronun Türk ortakları
  3. 08:50 İsmailağa Cemaati’nin kullandığı camide mülteci yakalayan polis sürüldü
  4. 08:45 Fiyatlar artık uygun değil: Chery modellerine nisan zammı
  5. 08:41 Şarkıcı Nez'in isyanı: Aylardır aynı kostümü giyiyorum
  6. 08:36 Güçlü Mete’den doğum gününde Ceyda Düvenci’ye aşk ilanı
  7. 08:30 ''Erdoğan ile Şimşek arasındaki ipler, seçim öncesi kopma noktasına geldi"
  8. 08:27 AK Partili adayın Maldivler'de kaldığı otelin 5 gecelik fiyatı dudak uçuklattı
  9. 08:20 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu'nun "Ablamın babası da ünlü" dediği isim Uğur Dündar mı?
  10. 08:14 Nuray Babacan: Kulislerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 40+1 formülü tartışılıyor
  11. 08:09 İsmail Saymaz: Kepez’in intikamını ‘teleferik’ ile almak
  12. 08:05 Aytunç Erkin yazdı: 28 Şubat’ın “sır” CD’si 2007’de hazırlanmıştı
  13. 08:03 Meteoroloji uyardı: Kuvvetli rüzgar yurda giriş yaptı
  14. 04:52 İran Dışişleri bakanlığı açıkladı: Batılı ülkeler İsrail'in savaş suçları için hesap vermeli
  15. 04:49 Apple Tahtı O ünlü markaya Kaptırdı: Pazar liderliğini kaybetti
  16. 04:44 Sadece 10 yaşında ama Gazzeli çocuklar için 8 bin sterlin bağış topladı
  17. 04:40 Bakan Özhaseki açıkladı: “Yıl sonuna kadar 200 bin deprem konutunu teslim edeceğiz”
  18. 04:35 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan açıkladı: “Sonraki tepkimiz daha sert, kapsamlı olacaktır”
  19. 04:29 Goncharova yenilgiyi hazmedemedi! Ebrar Karakurt hedef alındı
  20. 04:20 ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'ya "İsrail'e destekten vazgeçin" uyarısı yapıldı
Otomotiv Haberleri