Memur zammında refah payı kapısı aralandı! Herkesin gözden kaçırdığı rakamlar ipucunu verdi

Memur zammında refah payı kapısı aralandı! Herkesin gözden kaçırdığı rakamlar ipucunu verdi

Memur zammında refah payı kapısı aralandı! H... 2025 yılı bütçesinde sosyal destek ödemeleri, yüzde 30,98 oranında bir artışla güncellendi. Bu ödemeler, her yıl memur maaş zammı oranında yükselirken, ortaya çıkan bu rakam memurlar için refah oranının artırılmasına da olanak tanıdı.

2025 yılı bütçesi, memur emeklileri ve memur maaş zammı konusunda refah oranlarına dair önemli veriler sundu. Geçtiğimiz yıl sosyal destekler için ayrılan bütçe 497 milyar lira iken, bu yıl açıklanan rakam 651 milyar lira olarak belirlendi. Bu durum, yüzde 30,98'lik bir artışa denk geliyor. Sosyal yardımlar, memur maaş zammı oranında artırılacak. Enflasyon hedefleri doğrultusunda memurlar için zam oranının yüzde 9-11 arasında olması beklenirken, yıllık artışın ise yüzde 31'i bulacağı hesaplanıyor. Sosyal desteklerin detaylarına bakıldığında ise artış oranlarının yüzde 38'lere ulaşabileceği görülüyor.

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem’in haberine göre, sosyal desteklerdeki toplam artış oranı yüzde 30,98 olarak hesaplanmış. Detaylandırıldığında, 65 yaş aylığındaki artış oranı yüzde 38, engelli ödemelerindeki artış oranı ise yüzde 25 olarak belirlendi. Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemelerindeki artış ise yüzde 36 düzeyinde görülüyor. Diğer sosyal desteklerdeki artışlar ise yüzde 25 ile yüzde 35 arasında değişiklik göstermekte.

Sosyal destekler, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında memur ve memur emeklileri için belirlenen artış oranlarına paralel olarak yükseltiliyor. Dolayısıyla, bu yıl Ocak ayında da 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemeleri gibi destekler, memur maaş artışlarıyla aynı oranda artırılacak.

Bütçelerin yıllık olarak hazırlandığı dikkate alındığında, kaynak artışlarının hem Ocak hem de Temmuz aylarını kapsadığı görülüyor. Yıl sonu enflasyonu Orta Vadeli Program'da (OVP) yüzde 41,5 olarak öngörülüyor. Bu verilere dayanarak, memurların Ocak ayında alacakları zam oranının yüzde 9-11 arasında olacağı öngörülüyor. Önümüzdeki yıl enflasyonda hedeflenen yüzde 20'ler göz önüne alındığında, Temmuz ayındaki artışların daha düşük seviyelerde gerçekleşmesi bekleniyor. Ancak sosyal desteklerdeki yüzde 31-38 bandındaki artışlar, hem Ocak'ta hem de Temmuz'da enflasyonun üzerinde bir refah payının ekleneceğini gösteriyor.

Ocak zamları açısından, SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon kadar zam alırken, memurlar ve memur emeklileri de toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı kadar zam alacak. Bu gruplara ek olarak bir refah payı uygulaması da yapılmakta. Yıl sonundaki enflasyon tahminlerine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 13-15 bandında bir 6 aylık enflasyon artışı öngörülürken, memurlar ve memur emeklileri için yüzde 9-11 bandında bir zam oranı hesaplanıyor. Ancak bütçedeki artış, destek alacakların sayısındaki artış ve yıllık oranlar göz önüne alındığında, Ocak zam oranlarının yüzde 20'nin üzerinde olabileceği düşünülüyor.

"Memur zammında refah payı kapısı aralandı! Herkesin gözden kaçırdığı rakamlar ipucunu verdi" haberi, 19 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Memur zammında refah payı kapısı aralandı! Herkesin gözden kaçırdığı rakamlar ipucunu verdi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Memur zammında refah payı kapısı aralandı! Herkesin gözden kaçırdığı rakamlar ipucunu verdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 19 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:26 Lübnan'dan Gelenlere Kapılar Açık: Erdoğan’ın Açıklamaları Tartışma Yarattı!
  2. 18:09 Tolga Çevik film setlerine geri dönüyor!
  3. 18:05 İYİ Partili Çömez'den "yenidoğan çetesi" açıklaması: 'Katledilen bebek 12'den çok daha fazla'
  4. 18:01 Acun Ilıcalı resmen deliye döndü! Ne kadar vergi ödediğini duyurdu
  5. 18:00 Erdoğan: 'Kapımız Suriye'den ve Lübnan'dan gelecek mültecilere açık'
  6. 17:59 Türkiye'nin en büyük üreticisi olan firma konkordato talebinde bulundu!
  7. 17:57 Toprak Razgatlıoğlu, İspanya'da dünya şampiyonu oldu!
  8. 17:11 İkinci el otomobil pazarında canlanma gözlemleniyor! Satışlar en çok o fiyat aralığında
  9. 17:11 Akaryakıtta İki Farklı İndirim Yolda! Tarih Açıklandı
  10. 17:11 MasterChef yarışmacıları arasında gergin anlar yaşandı! Tehdit mesajları ortamı gerdi!
  11. 16:49 Kredi kartında yeni karar günler öncesinden sızdırıldı; bankalar perşembe günü mesaj gönderecek
  12. 16:48 Banka işlemlerinde mesai saati komisyonları belirsizliği: Kullanıcılar farklı ücret ödüyor!
  13. 16:45 Dün 100 TL'ydi, bugün 120! "Uzun zamandır böylesini görmedim"
  14. 16:42 Yabancılar o şehrimize göz dikti: Fiyatlar düşünce ev almaya başladılar!
  15. 16:37 29 Ekim'de 5 Bin TL'lik Emekli İkramiyesi Verilecek mi? İlk Adım Geldi
  16. 16:37 Özel "Partide tutan namussuzdur" sözleri ile çok sert çıktı!
  17. 16:33 Hafta sonuna plan yapanlar dikkat! Meteorolojiden uyarı geldi, çok sert vuracak
  18. 16:33 Atilla Yeşilada'dan dolar uyarısı: "Çok sert çakılacak"
  19. 16:30 Memur zammında refah payı kapısı aralandı! Herkesin gözden kaçırdığı rakamlar ipucunu verdi
  20. 16:29 İslam Memiş 'hepsinin bir anda yükselmesi operasyon' dedi: Altın fiyatlarında rekor haftası!
Ekonomi Haberleri