Meral Akşener: Demokrasinin önünü açtık

Meral Akşener: Demokrasinin önünü açtık

Meral Akşener: Demokrasinin önünü açtık “Demokrasinin önünü açtık. Türkiye içinde bulunduğu sıkışıklıktan çıksın istedik. Türkiye’de, etnisite, din ve tarikatlar üzerinden siyaset yapılmasını istemiyoruz''

Meral Akşener'in, "Cumhurbaşkanlığına aday değilim. Başbakanlığa adayım” açıklamasını, partisinin başkanlık divanında “demokrasinin önünü açmak” olarak değerlendirdiği belirtildi.

Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşe yazısında İyi Parti’nin salı günü gerçekleşen başkanlık divanı toplantısını yazdı. Akşener’in toplantıdan önce genel bir değerlendirme yaptığını ifade eden Takan, partinin kurmaylarından İyi Parti lideri Akşener'in şu ifadeleri kullandığını söyledi:

“Demokrasinin önünü açtık. Türkiye içinde bulunduğu sıkışıklıktan çıksın istedik. Türkiye’de, etnisite, din ve tarikatlar üzerinden siyaset yapılmasını istemiyoruz. Türkiye’yi ağır sorunlarından kurtarmalıyız. Tayyip Erdoğan’ı dövecek bir Cumhurbaşkanı adayı arayışı içinde değiliz. Gerilimi arttıracak yeni bir Adalet ve Kalkınma Partisi ucube sistemi, dönemi yaşansın istemiyoruz. Bunun peşinde değiliz. Tayyip Erdoğan düşmanlığımız yok. Ülkede, Adalet ve Kalkınma Partisi ne yapmışsa tekrar onu yapacak bir dönem isteniyor havası oluştu. Bu beni ürküttü. Biz yeni bir Adalet ve Kalkınma Partisi dönemi yaşansın istemiyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi sonrası dönemde ne yapılacaksa hukuk kuralları içinde yapılır.”

Takan, yazısında ayrıca şunları kaydetti:

Meral Akşener, toplantıda 'öç alma', 'rövanşist' duygularla hareket edilememesi gerektiğinin, hedeflerinin Türkiye’yi sağlıklı bir şekilde güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçirmek olduğunun altını ısrarla çizdi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, 'Çıkışı ile AKP’ye selam çaktı' eleştirilerine de yanıt verdi. Akşener, Millet İttifakı’ndan dönüşün kesinlikle söz konusu olmadığını vurgularken, çıkışının Türkiye için yaptıkları fedakârlıkların bir halkası olduğunu belirtti.

Cevabını en merak ettiğiniz soruya gelelim; Herhangi bir cumhurbaşkanı adayı ismi konuşuldu mu?

İyi Parti kurmayları, ağız birliği etmişçesine, 'Toplantıda isimler konusu konuşulmadı, hiç gündeme gelmedi. Zaten yeri ve zamanı da değil. İsimler üzerinde tartışma yapılmasını istemiyoruz' diyor.

Sadece liderin konuştuğu ve daha sonra karar defterinin boş sayfasına imzaların atıldığı 30 dakikalık bir toplantı olmadığı için İYİ Parti başkanlık divanında oldukça uzun değerlendirmeler yapıldı. Sonunda, genel merkezin ortak  havasını şöyle özetleyebilirim;

-İYİ Parti’nin projesi, Başbakanlığa vurgu yapan farklı bir proje. -Türkiye’yi ayağa kaldıracak, ekmeği büyütecek konuların tartışılmasını istiyoruz. -Ucube sistem Türkiye’ye zarar veriyor. Kesinlikle kurtulmamız gerekiyor. Onun yolu Başbakanlık sistemi ve biz onu istiyoruz. Arka kapılarda görev dağılımı kesinlikle yok. Birinci parti olma hedefini önümüze koyduk. Başbakan olmak için, birinci parti olmak için bütün yoğunluğumuzu oraya vereceğiz. Parlamenter sistemi getireceğiz. -Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda, Tayyip Erdoğan ile saç saça, baş başa kavga edecek bir ismin arayışında değiliz. Demokrasi ve hukuka sıkı sıkıya bağlı, devleti tam manası ve layıkıyla temsil edeceğine inandığımız bir isim olacak. -Önümüzdeki dönem Cumhurbaşkanlığı yarışı olmayacak Başbakanlık yarışı olacak. Sistem yarışı olacak. -Tayyip Erdoğan ne yaptıysa  bizde onların aynısını yapacağız arayışı içinde değiliz. Türkiye’yi kucaklayacak bir Cumhurbaşkanı arıyoruz. -Türkiye’ye yeni bir kadro ve siyaset anlayışı getirdik. İktidarda, koalisyonlar yapılıyordu. Biz, muhalefette, benzemezler arasında siyaset üretiyoruz. -Sistemi tartışıyoruz. Ülkede geçim olsun istiyoruz. Türkiye hak ettiği ve layık olduğu medeni yere gelsin istiyoruz. Demokrasi ve hukukun üstünlüğünü benimsemiş bir yönetim anlayışının peşindeyiz. -HDP’nin açıklamalarını, siyasetini beğenmiyor eleştiriyoruz. İşbirliği yapmayız, bir araya kesinlikle gelmeyiz. HDP’nin ayrı olarak seçime gitmesini memnuniyetle karşılıyoruz. -Türkiye ucube rejimi tartışıyor, devlet çöküyor, 'Kürt sorunu' başlığı altında tartışma doğru değil."

"Meral Akşener: Demokrasinin önünü açtık" haberi, 30 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 30 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Meral Akşener: Demokrasinin önünü açtık haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meral Akşener: Demokrasinin önünü açtık 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri