Meral Akşener: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

Meral Akşener: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

Meral Akşener: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitle... İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, şunları söyledi:

– Önce çıktılar “hastaneyi Hamas bombaladı biz yapmadık” dediler. Kimse bu yalana inanmayınca İslami Cihad Örgütü’nün attığı füze yolunu şaşırdı diyecek kadar alçaldılar. Katil Netanyahu için söylenecek söz kalmamıştır. O 21. yüzyılın yeni Hitler’idir. Derhal yargılanmalıdır. Medeni değerleri savunduğunu iddia eden her ülke, her insan bu vahşete karşı tutum almalıdır.

– Tüm dünyaya çağrıda bulunuyorum. Kafaları kuma gömmenin zamanı geçmiştir. İçinde Filistinlileri barındırmayan demokrasi ahkamları üzerinden mağduriyet üretme çabalarının vadesi artık dolmuştur. Dünkü büyük soykırımın acıları üzerinden bugünün terörünü aklama iki yüzlülüğü bayatlamıştır. Bu gidişata dur deme vaktidir. Yaşananlar dünya kamuoyu için bir sınavdır.

– Ya bu acılardan ders alıp yaraları saracağız ya da Ortadoğu’nun bir acı ve gözyaşı coğrafyası olarak kalmasına göz yumacağız. Ya bu sınavı geçip insanı değerleri dünyada hakim kılacağız ya da yeni bir dünyaya boyun eğeceğiz.

– Bir yandan kitap defter masrafları, giyim kuşam servis masrafları derken ailelerimizgünden güne çıkmaza sürükleniyor. Maaş zamları eriyip gitti. Kış kapıya dayandı, artan fiyatların yanına ısınma masrafları eklenecek. Dünya savaşla karşı karşıya. Enerji fiyatları daha da artacak demek. Bu bizim için hem zam hem cari açık demek. Motorine zam geldi, sırada benzin var. Verilen sözler hala hafızamızda. Milletimizin payına zamdan başka hiçbir şey düşmüyor. AK Parti iktidarının ekonomi politikası ağustos böceği ile karınca gibi. Bakan Şimşek göreve geldiğinde para bulmak için körfez ülkelerine gittiler. 50 milyon dolar gelecekti değil mi? Ne gelen var ne de yatırım yapan. Ülkemize adalete hukuka demokrasiye güven yok. Hal böyle olunca akıl veren iyi yoldasınız diyen çok olur, ama parasını veren yatırım yapan kimse olmaz. Seçimden önce elde ne varsa harcadılar. Seçim bittikten sonra vatandaşa dönüp zaman kemer sıkma zamanı dediler. Durum bu kadar açık ve net. Büyük bir adaletsizlik ve haksızlık var. Seçimlerden önce servetine servet katanlar ile seçimlerden sonra bedel ödeyenler aynı insanlar değil. Emeklimizin asgari ücretlimizin aldığı maaş açlık sınırının altında kaldı. Çalışan nüfusumuzun yarısı asgari ücretli. Milletimiz adeta can çekişiyor. Ama iktidar enflasyon için faturayı yine milletimize kesiyor. Böyle bir utanmazlık olabilir mi?

– Emeklilerimize 5 bin TL ödeme yapacakları söylendi. İkramiye mi ödeme mi değil? Yalnızca bir defaya mahsus olmak üzere ödenecek. Biz emeklilere önümüzdeki seçimler için yerel seçim sadakası veriyorlar. Bu kadar basit. İktidardakilere sormak istiyorum, emekli olup da çalışmaya devam edenler keyiften mi çalışıyor? Böyle bir akıl tutulması olabilir mi? Şimdi emekli çalışanlarımızın işlerinden çıkıp kayıt dışı çalışmaya devam edecekler. Neye üzüleceğimizi şaşırdık.”

– Yerel seçim yaklaşıyor, Cumhur İttifakı için terörist başından oy dilenme festivali başlıyor. Artık AKP için İmralı yolları taştan demektir.

– İktidara soruyorum, Bizim Mehmet tekrar devreye mi giriyor? Aile ilişkileriniz tekrar mı canlandı? Yoksa yeni Anayasa adı altındaki süreci el altından İmralı’daki katil ile mi yürütüyorsunuz. Habur’u Oslo’yu biz unutmadık. Yaptıklarınızı unutmayız, bugün aslan kesilip yarın kedi gibi susmayız. Türk devletini zaafiyete düşürme çabaları karşısında artık İYİ Parti var. Anayasanın ilk 4 ve 66.maddesine uzanan ellere karşı İYİ Parti var.

– (Başsavcının HSK’ye verdiği dilekçe) Soruşturma başlatılmış, sonucu hep beraber göreceğiz. Ortada böyle bir rezalet varken Sayın Erdoğan sessizliğe büründü. O da her şeyin farkında. Kitap yazdırmayı biliyor ama kendi yönettiği ülkede adaleti sağlayamıyor. Başka ülkeler için adalet istemeyi biliyor ama kendi ülkesinin çocuklarına adaleti getiremiyor. Kendisi de bal gibi biliyor ki bu çürümüşlüğün sebebi iktidarın kendisidir. Para uğruna tüm ilkeleri çiğneyen bizzat kendi eseridir. Türkiye Cumhuriyetinde kimse sahipsiz değildir.

– Yenilgi yenilgi küçülenleri alkışlayanlar her geçen gün güçlenen İYİ Parti’yi eleştirdiler. Değişimin İYİ Parti sayesinde olduğunu unutuverdiler. Yıllardır İYİ Parti’ye iftira edenler, yanlışa ortak olmamız için çabalıyorlar. 21 yıldır statükonun koltuklarına iyi alıştılar. Çünkü hür ve bağımsız bir partiden korkuyorlar. Gün geçtikçe kalabalıklaşan bir muhalefetten korkuyorlar. Geçtiğimiz 6 yılda seçimlerden galip çıkamadık ama haklı çıktık. Zaman kaybettik ama onurumuzu, inancımızı kaybetmedik.

– Seçim sonrası herkes arazi oldu, biz milletimiz ile baş başaydık. 21 Ekim Cumartesi günü partimizin yaş gününü kutlayacağız.

"Meral Akşener: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir" haberi, 18 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 18 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Meral Akşener: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meral Akşener: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 02:16 Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
  2. 02:13 Hamas: Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
  3. 02:10 CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
  4. 01:45 İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde
  5. 01:42 Star TV'nin iddialı dizisi yayından kaldırılıyor! Final bölümü tarihi belli oldu
  6. 01:21 Volkswagen'den Çin'e özel elektrikli modeli gündemde: ID.Code
  7. 01:18 Boeing ürünlerinin güvenliğine yönelik konuşmuştu: Eski çalışan daha gizemli şekilde öldü!
  8. 01:15 Biden'dan öğrenci protestoları ile ilgili ilk açıklama geldi: "Kaos yaratmaya hakları yok"
  9. 01:06 Gazeteci-yazar Barış Terkoğlu'na hapis!
  10. 00:56 Apple'ın geliri düştü!
  11. 00:53 Aldığı kilolarla şok etmişti! Solmaz Çiros'un son halini görenler inanmadı!
  12. 00:51 3 Mayıs 2024: Tarihte Bugün Neler Yaşandı?
  13. 00:45 Britney Spears ve Sam Asghari'ye ne oldu?
  14. 00:42 92 Yıllık Şirket İflas Bayrağını Kaldırdı!
  15. 00:38 Ayrılmaz ikililerdi! Ahmet Kural ve Murat Cemcir'den merak edilen küslük!
  16. 00:38 New York Borsası yükselişle kapanarak günü tamamladı
  17. 00:32 Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Hizmeti Sosyal Medyayı Salladı! Fiyatlar Şaşırtıyor!
  18. 00:29 Gazze'de ateşkes olacak mı? Mısır, Hamas ve İsrail ile temaslarını yoğunlaştırdığını açıkladı
  19. 00:26 Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurduğunu açıkladı!
  20. 00:25 Fenerbahçe'yi Eleyen Olympiakos, Dev Rakibine Gol Vurdu!
Politika Haberleri