Meral Akşener’den istifa eden CHP milletvekillerine: Seçmene cevap verecekler

Meral Akşener’den istifa eden CHP milletveki... İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP'li vekiller İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel'in partiden istifa etmesi hakkında açıklamada bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV'de gazeteci Suat Toktaş'ın sorularına cevap verdi.

Akşener CHP'den istifa eden vekillerle hakkında, "Şimdi bu konuda konuşmak kolay değil, arkasını bilmiyorum. Ama esas mesele şu, seçmene cevap vermek zorunda kalacağız hep birlikte. Bu istifa eden arkadaşlarımız da alacakları tutumla seçmene cevap verecekler" yorumunda bulundu.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

Bizde de benzer şeyler yaşadık. Partileri çok izam edecek, çok ağır sözler söyleyerek ayrılmalar seçmeni karşısındakini haklı görme konusundan uzaklaştırır. Biz MHP bünyesinde bir mücadele bir yaşadık, müthiş çirkinliklerle karşılaştık.

Benim adaylığım sürecinde, Bahçeli hakkında ve MHP’nin kurumsal yapısına dair kötü bir harfim yok. Bir iddia ve vizyon ortaya koyduk hep, partiyi aşağıya çekecek lüzumsuz dedikodular üzerinden yürüyecek bir dilimiz olmadı.

Sonra bizi attılar onun mücadelesini verdik. Sonuçta partiyi kurduk, çok uzun bir süreçti. tabii bu arkadaşlarımızın ister bizden ister CHP’den kopan arkadaşların tutumları, söylemleri, eylemleri önemlidir. Kimsenin yanına kar kalmıyor bu işler, seçmenin istediği kendi partisi içerisinde mücadele.

Türkiye şu anda çok suni gündemler ile meşgul ediliyor. Ankara’da ne oluyor güzel soru. Ankara’da bugüne kadar, beğenmedikleri eski Türkiye’de liderlerin yaptığı bir araya gelme, istişare geleneğinde bir araya gelirlerdi.

Ben Çiller dönemini, Demirel dönemini biliyorum. Bunlar yapılırdı. Randevu alırlardı. Çiller, yurtdışına gideceği zaman Başbuğ Alpaslan Türkeş ve Erbakan Hoca ile görüşürdü.

Bu insanlar da başbakanın elini kolaylaştıracak tutumlar sergilerdi.

“İTTİFAK MESELELERİNE DAHA SONRA BAKACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti, Hayır’a çok sert çalıştı. İYİ Parti’yi kuranlar hepsi Hayır’a çalıştı. Biz daha sonra kendi aramızdaki istişareleri geliştirdik. DEVA ve Gelecek Partisi de kurulunca muhalefet takımında yer alıyorlar. Onlarla da istişarelerimiz sürüyor.

İttifak meselelerine daha sonra bakacağız. İstişare kültürünün Türkiye’ye çok faydalı olacağını düşündüğüm için Memleket Masası teklifimi iletmiştim. Cumhur İttifakı’nın küçük ve minik ortakları. Bahçeli ve Perinçek, dolayısıyla onlar çok çirkin bir dil ile suçladılar.

“BU DİL ERDOĞAN VE İKTİDARINI BİTİRİYOR”

Ben DYP’de politika yaptığım dönemde, sayın Erdoğan’ın hapse giriş sürecinde biz Erdoğan’ı koruduğumuz için tazminat ödedik. Refah Partisi’nin kapatılmasına karşı çıktığımız için tazminat ödedik.

Şimdi bu resim, çok kolay politika yapmanızı sağlar ama hep daha fazlasını ister. Bu dil, sayın Erdoğan’ı ve iktidarını bitiriyor. Sayın Asiltürk üzerinden bir özür harekâtı bu. Ego, üzerinden bakma hepsi Saadet Partisi mensuplarına uygulandı. Bugün sayın Asiltürk’ün evine gitmek, tepetaklak alınan bir önlem.

Ben Cumhur İttifakı’nı 2 düğmeli radyoya benzetiyorum. Şimdi iç politika ile ilgili düğmenin sahibi Bahçeli’nin eli dış politika ile ilgili düğmenin sahibi de sayın Perinçek’in eli.

"Meral Akşener’den istifa eden CHP milletvekillerine: Seçmene cevap verecekler" haberi, 30 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 31 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Meral Akşener’den istifa eden CHP milletvekillerine: Seçmene cevap verecekler haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meral Akşener’den istifa eden CHP milletvekillerine: Seçmene cevap verecekler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:26 İzmir'de Silahlı Kavga: Bir Ölü, İki Kardeş Yakalandı
  2. 18:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas lideri ile görüştü!
  3. 18:21 Ticari Olmayan AB Kargolarına Vergi Oranı Yükseldi: Yeni Düzenleme Detayları
  4. 18:17 İşte İzzet Yıldızhan'ın Herkesten Sakladığı Eşi: Ajda Yıldızhan'ın Göz Kamaştırıcı Güzelliği
  5. 18:17 Ceviz Suyunun Mucizevi Etkileri: Sindirimi Kolaylaştırır, Kalp Sağlığını Destekler!
  6. 18:15 Atakum Belediye Meclisi İlk toplantısını yaptı! İşte o toplantıdan kareler!
  7. 18:10 Hakan Fidan, Katar Yolcusu!
  8. 18:08 Fed'den nisan raporu geldi: Enflasyon en büyük finansal risk
  9. 18:07 Getir, İngiltere, Almanya ve Hollanda'dan Çekilme Planlarıyla Çalışanları Endişelendiriyor
  10. 18:06 Beşiktaş 15 milyon euroluk savunmacı kazandı! Kartal yeni defansını İngiiltere'de buldu
  11. 18:04 WhatsApp'a yeni güncelleme geliyor!
  12. 18:00 Can Yaman "Düşük Maaşlı Projeler Benim Gibi Uluslararası Bir Oyuncuya yakışmaz"
  13. 17:59 Kızılcık Şerbeti'nde Atatürk vurgusu duygulandırdı!
  14. 17:55 Ahmet Ağaoğlu'ndan İlk Açıklama! Ser Verdi, Sır Vermedi!
  15. 17:51 Emre Belözoğlu'dan Türk Futboluna İlişkin Değerlendirmeler
  16. 17:50 Galatasaray seçime gidiyor! Tarih resmen açıklandı
  17. 17:46 İstanbulspor Süper Lig'e veda eden ilk takım oldu
  18. 17:46 Uzmanlar Açıkladı: Yumurta Haşlarken Pratik İpuçları ve Günlük Tüketimin Faydaları
  19. 17:44 Emre Belözoğlu açıkladı: ''Düzelmemiz için 25-30 seneye ihtiyaç var''
  20. 17:44 El Clasico Heyecanı: Real Madrid, Barcelona'yı Ağırlıyor
Politika Haberleri