Merdan Yanardağ'dan Muharrem İnce'ye: Seçimi AKP'ye teslim eden korkak adam

Merdan Yanardağ'dan Muharrem İnce'ye: Seçimi AKP'ye teslim eden korkak adam

Merdan Yanardağ'dan Muharrem İnce'ye: Seçimi... TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Oğuzhan Uğur’un Babala TV’deki Mevzular Açık Mikrofon programına Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Halk TV, TELE1 ve KRT'ye yönelik ifadelerine yanıt verdi.

İnce’nin açıklamalarının sebebinin eskisi gibi ekranlarda yer alma isteği olduğunu söyleyen Yanardağ, “Biz bunu yapmadığımız için de saldırıyor, yalan söylüyor, iftira atıyor. Saray’ın polisine ve adliyesine tamamen yalana dayalı ihbarlarda bulunuyor. İktidar yanlısı medya kuruluşlarını bir yana bırakmış, -ki medyanın yüzde 95’ini oluşturuyorlar- bağımsız ve muhalif yayın yapan üç televizyon kanalına saldırıyor” ifadelerini kullandı.

Yanardağ’ın açıklaması şöyle:

 "SARAYIN MUHBİRLİĞİNE SOYUNMUŞ GÖRÜNÜYOR"

“Muharrem İnce, TELE1 başta olmak üzere KRT ve HALK TV gibi bağımsız medya kuruluşlarına yönelik iftiralarını sürdürüyor. Dahası, Sarayın muhbirliğine soyunmuş görünüyor. Bunun tek nedeni var; Muharrem İnce yayınlarda yer almak, eskisi gibi sürekli haber olmak ve sık sık ekrana çıkmak istiyor. Biz bunu yapmadığımız için de saldırıyor, yalan söylüyor, iftira atıyor. Saray’ın polisine ve adliyesine tamamen yalana dayalı ihbarlarda bulunuyor. İktidar yanlısı medya kuruluşlarını bir yana bırakmış, -ki medyanın yüzde 95’ini oluşturuyorlar- bağımsız ve muhalif yayın yapan üç televizyon kanalına saldırıyor. Onların kapanmasını istiyor. Neden? Çünkü M. İnce’yi haber yapmıyorlar!

"TELE 1 BAĞIMSIZ BİR MEDYA KURULUŞUDUR"

Öncelikle belirtmek isterim ki, – KRT ve HALK TV gerek görürse kendileri yanıt verir- TELE 1 iktidarın baskısı ve kuşatması altında ayakta kalmaya çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Reklam ambargolarına karşı direnen, mali sorunlarla boğuşan ve kendi kaynaklarını yaratarak yoluna devam eden bir gazetecilik odağıdır. Gazeteciler tarafından kurulan ve yönetilen tek basın yayın kurumudur. Hiçbir siyasi parti ve sermaye grubuyla ilişkisi yoktur. Esas olarak seyircilerinin / izleyicilerinin desteğiyle finansman sorunu çözen, ambargoları kırarak başarılı olan bir televizyondur.


"SEÇİMİ AKP'YE TESLİM EDEN BU KORKAK ADAM..."

Muharrem İnce yalan söylüyor. Onun TELE 1’de yer almamasının tek nedeni vardır; artık bir haber değeri yok. Siyasetteki ağırlığı kadar yer veriyoruz. Bunu kaldıramıyor. CHP’de olduğu dönemdeki ilgiyi ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasındaki ekran olanaklarını istiyor. Olmayınca saldırıyor. Muhbirlik yapıyor. Siyaseten bitik bir tip olan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapıldığı gece, söz verdiği halde ortaya çıkamayan ve seçimi AKP’ye teslim eden bu korkak adam, kurduğu parti de başarısız olunca, bağımsız medyaya saldırıyor. Böylece giderek Saray’ın soytarısına dönüşüyor. Çünkü, kendisi bağımsız basına saldırınca yandaş medya da ona geniş şekilde yer veriyor.

"TELE 1 HİÇBİR PARTİDEN MAAŞ ALMIYOR"

TELE 1 hiçbir partiden maaş almıyor. Hiçbir parti ile gazetecilik dışında bir ilişkimiz bulunmuyor. Belediyeler ve siyasi partilerle tümü yasal olan reklam ve tanıtım hizmetleri dışında akçeli hiçbir ilişkimiz yok. İktidarın mali ve siyasi baskılarına direnerek, çalışarak ve hizmet üreterek gelir yaratmaya çalışıyoruz. Söyler misiniz televizyonların reklam ve sponsorluk dışında bir gelir kaynağı var mı? Örneğin bu hafta TKP bize reklam veriyor. Faturasını kesiyoruz, ücretini ödüyor. Peki bu parti TELE 1’e “maaş” mı vermiş oluyor.

"'ADAM KAZANDI' DİYE HAVLU ATIP..."

Muharrem İnce, elinde hiçbir belge olmadığı halde iftira atıyor. CHP ile kayıt dışı parasal bir ilişkimizin olduğunu ileri sürüyor. Dahası, benim, Suriye üzerinden gelişen provokasyonlara dikkat çekmek için 10 yıl önce attığım bir Twitter mesajını göstererek PKK yanlısı olabileceğini iddia etmeye varacak kadar şirazeden çıkıyor. Yani Saray’ın muhbirliğini yapıyor. Seçim gecesi ülkeyi yüzüstü bırakan, milletin önüne çıkmaktan korkan, “Adam Kazandı” diye havlu atıp iktidarı Erdoğan’a teslim eden Muharrem İnce, bunun hesabını vermek yerine; halkın sesini duyurmaya, demokrasi mücadelesinin sözcüsü olmaya çalışan bağımsız medya kuruluşlarına saldırıyor.

Belgesiz konuşuyor, yalan söylüyor, iftira atıyor. Ama biz somut şekilde soruyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminin harcamalarını karşılamak için açılan mali kampanyada vatandaşların yaptığı bütün bağışlar, kendisinin kişisel hesabına yattı. Kalan para ne oldu? Bunun hesabını verdi mi? Sayıştay denetiminden önce kesilen bütün faturalar ve daha sonra kendisi ve ailesinin yaptığı bütün harcamalar incelendi mi? Sadece soruyorum. AKP iktidarı altında üç kez hem kişisel hem de kurumsal olarak mali denetimden geçen ve aklanan kişi ve kurum olarak sadece soruyorum. Kendisi açıklamazsa biz araştırıp yanıtını vereceğiz.

"ARTIK HABER DEĞERİ TAŞIMIYOR"

Muharrem İnce, siyaseten bitişini gizlemeye ve yeniden gündeme gelmeye çalışan bir zavallıdır. Bunun adı soytarılıktır. Muhbirliği ise sağda solda gösterdiği Twitter mesajlarında olduğu gibi tescillidir. Yukarıda da belirttiğim gibi, kendisi artık haber değeri taşımadığı için yayınlarımızda yer almıyor. Kaldı ki, daha dün öğretmenlerle ilgili bir açıklamasını arkadaşlarımız haberlerde verdi. Yani ağırlığı kadar yer alıyor.''

"Merdan Yanardağ'dan Muharrem İnce'ye: Seçimi AKP'ye teslim eden korkak adam" haberi, 02 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 03 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Merdan Yanardağ'dan Muharrem İnce'ye: Seçimi AKP'ye teslim eden korkak adam haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Merdan Yanardağ'dan Muharrem İnce'ye: Seçimi AKP'ye teslim eden korkak adam 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  2. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  3. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  4. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  5. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  6. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  7. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  8. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  9. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  10. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  11. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  12. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  13. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  14. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  15. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  16. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  17. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  18. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  19. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  20. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
Gündem Haberleri