Merkel'in daveti ile Libya masası Berlin’de kuruluyor… Erdoğan da gidecek

Merkel'in daveti ile Libya masası Berlin’de kuruluyor… Erdoğan da gidecek

Merkel'in daveti ile Libya masası Berlin’de ... Libya krizine çözüm bulmak amacıyla düzenlenecek ilk uluslararası konferans yarın Berlin’de yapılacak. Hafter, Berlin öncesi konferansa davet edilmeyen Yunanistan’a gitti. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Başbakan...

Libya krizine çözüm bulmak amacıyla düzenlenecek ilk uluslararası konferans yarın Berlin’de yapılacak. Hafter, Berlin öncesi konferansa davet edilmeyen Yunanistan’a gitti. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Başbakan Kiryakos Miçotakis ile görüşen Hafter, kendisini destekleyen Atina yönetimi ile görüş alışverişinde bulundu. Atina yönetimi, Brüksel ile Trablus arasında imzalanacak tüm anlaşmaları veto edeceğini açıkladı.

Gözler yarın Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek Libya Konferansı’nda. Almanya’nın öncülük ettiği konferans için Başbakan Angela Merkel aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 12 ülkeden devlet ve hükümet başkanları ile Birleşmiş Milletler dahil dört çok uluslu örgütü Berlin'deki konferansa davet etti.

Konferans Almanya Başbakanı Angela Merkel'in davet ve girişimiyle gerçekleşiyor. "Berlin Süreci" adı verilen konferansla Almanya, ateşkesin ve akabinde barışın sağlanması çabalarını desteklemek istediğini belirtiyor.

Tarafların talep ve önerileri dinlenecek. BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesinin de bulunacağı masada, ilk etapta bağlayıcı kararların alınması beklenmiyor.

Konferansa Türkiye, ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Kongo Cumhuriyeti, İtalya, Mısır, Cezayir'in yanı sıra BM, AB, Afrika Birliği ve Arap Birliği temsilcilerinin katılacağı, Trablus merkezli UMH Başbakanı Fayiz el Serrac ve Libya'nın doğusundaki Tobruk merkezli hükümete ait silahlı güçlerin lideri General Halife Hafter davet edildi.

{{unknown}}

MOSKOVA MEMNUN

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova'nın Ankara'nın Libya krizine barışçıl çözüm bulunması için verdiği desteği değerli bulduğunu açıkladı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov da Rusya ve Türkiye’nin Libya’daki durumu çözmek için çok yoğun çalıştığını ve koordineli adımların sonuç verebileceğini söyledi. Sputnik’e konuşan Ryabkov, siyasi iradenin olması durumunda, 13 Ocak’ta Moskova’da yapılan anlaşmaların uygulanmasının mümkün olduğunu ve bunun için daha fazla çaba sarf edilmesi ve esnek olunması gerektiğini belirtti.

ATİNA'DAN ‘VETO’ TEHDİDİ

Yunanistan, AB'nin Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin Türkiye ile imzaladığı mutabakat muhtırasını geçersiz ilan etmemesi halinde Brüksel ile Trablus arasında imzalanacak tüm anlaşmaları veto edeceğini açıkladı.

Başbakan Kiryakos Miçotakis, Alpha televizyonunda yayınlanan konuşmasında "Mutabakatın geçersiz sayılması bir önkoşul olarak konmadıkça Yunanistan Libya için öngörülen herhangi bir siyasi çözümü, (Avrupa Birliği) zirve toplantılarında kabul etmeyecek" dedi. "Davet edilmememiz yanlıştı" diyen Miçotakis "Libya ile deniz sınırlarımız var ve Berlin'de olmalıydık" diye konuştu.

HAFTER BERLİN ÖNCESİ ATİNA’DA

Libya Ulusal Ordusu'na komuta eden Halife Hafter konferansa gitmeden önce Atina'ya sürpriz bir ziyaret düzenledi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Başbakan Kiryakos Miçotakis ile görüşen Hafter, kendisini destekleyen Atina yönetimi ile görüş alışverişinde bulundu.

"Merkel'in daveti ile Libya masası Berlin’de kuruluyor… Erdoğan da gidecek" haberi, 18 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Merkel'in daveti ile Libya masası Berlin’de kuruluyor… Erdoğan da gidecek haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Merkel'in daveti ile Libya masası Berlin’de kuruluyor… Erdoğan da gidecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:54 Hızlı ve Pratik: Pirinçle Avokado Olgunlaştırma Yöntemi!
  2. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
  3. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
  4. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
  5. 12:36 Kuzguncuk'ta Antep Fıstıklı Kurabiyeler Tartışma Yarattı: Maliyet 110 Lira!
  6. 12:31 Denizli Belediye Başkanı Çavuşoğlu'dan İsraf Protestosu: 45 Kiralık Araç Sergilendi
  7. 12:28 AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu, Rolex Paylaşımını Silme Kararını Açıkladı
  8. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  9. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  10. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  11. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  12. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  13. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  14. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  15. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  16. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  17. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  18. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  19. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  20. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
Haberleri