Mersin normalleşme sürecine hazır

Mersin normalleşme sürecine hazır

Mersin normalleşme sürecine hazır Koronavirüs salgınının ardından 1 Haziran 2020’de geçilecek normalleşme sürecinde vatandaşların rahatı için Mersin genelinde hazırlık çalışmaları yürütüyor.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Koronavirüs salgınının ardından 1 Haziran 2020’de geçilecek normalleşme sürecinde vatandaşların rahatı için Mersin genelinde hazırlık çalışmaları yürütüyor. Ekipler, normalleşme sürecinde özellikle sahillere gidecek vatandaşları düşünerek, çalışmaların çoğunu sahil şeridi ile Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yoğunlaştırıyor.

Ekipler, çiçek dikimi, çim biçme, spor aletleri ve çocuk oyun gruplarının bakım, onarım ve temizliklerine devam ederken, Kent-Bis bünyesindeki bisikletleri de sahili bisikletle turlamak isteyen vatandaşların kullanımı için hazırlıyor. Sosyal mesafe çemberleri ve maskeli emoji çizimleri ile de sosyal mesafe kurallarına dikkat çeken ekipler, aylardır Koronavirüs sürecinde olan ve yavaş yavaş normale dönecek vatandaşlar için sahili canlandırıyor, güzelleştiriyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Koronavirüs salgınının ardından 1 Haziran 2020’de geçilecek normalleşme sürecinde vatandaşların rahatı için Mersin genelinde hazırlık çalışmaları yürütüyor. Normalleşme süreci için çalışmalarına hız kazandıran ve özellikle Mersin sahilini vatandaşların kullanımı için hazırlamaya başlayan Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri, Mersinliler için sahili canlandırıyor, güzelleştiriyor.

Ekipler, yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte normalleşme sürecinde özellikle sahillere gidecek vatandaşları düşünerek, çalışmaların çoğunu sahil şeridi ile Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yoğunlaştırıyor.

Normalleşme sürecinde çiçeklerle dolu bir kent

Mersin genelinde toplam 50 bin adet mevsimlik çiçek dikimi yapan ve yeni dikimlere de devam eden Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri sayesinde Mersinliler çiçeklerle dolu bir kentte normalleşme sürecini yaşayacak.

Spor aletleri, oyun ve fitness grupları ile parkların rutin bakım, onarım ve temizliklerine de devam eden ekipler, özellikle sahil şeridinde yer alan parklar ile çocuk oyun gruplarının bakım ve onarımlarını titizlikle yürütüyor. Ekiplerin çalışmaları sayesinde Mersinli vatandaşlar gönül rahatlığı ile sahilde vakit geçirebilecek.

Sahildeki yapılar yeni görüntüsüne kavuşuyor

Çim biçme çalışmalarını da aralıksız olarak sürdüren ekipler, bir taraftan kuruyan otları biçerken, diğer taraftan da şehri güzel bir görüntüye kavuşturuyor. Ekipler, ayrıca deniz tuzundan etkilenen yapıların da boyamalarını gerçekleştiriyor ve böylelikle yapılar yeni görüntüye kavuşuyor.

Kent-Bis bünyesindeki bisikletler de vatandaşların kullanımı için hazırlanırken, tamir, bakım ve onarımları da tüm hızıyla gerçekleştiriliyor.

Sosyal mesafe çemberleri ve maskeli emoji çizimleri devam ediyor

Yakın zamanda Park ve Bahçeler Dairesi bünyesinde hizmet veren ekipler tarafından salgın önlemlerinin aşamalı olarak azaltılmasıyla güzel havaları fırsat bilip sahilleri kullanacak yurttaşlar için sosyal mesafe çemberleri oluşturulmuştu. Bu kapsamda sahil boyunca yapılan çizim çalışmaları sürüyor. Sahildeki yürüyüş yoluna çizilen sarı çizgiler ve emojiler ile de 2 metrelik sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımına dikkat çekilmeye devam ediliyor.

Ayrıca yakın zamanda Mersin İdmanyurdu Meydanı’na da yapılacak olan iskele, balıkçıların ve diğer vatandaşların hizmetine sunulacak.

"Mersin normalleşme sürecine hazır" haberi, 01 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Mersin normalleşme sürecine hazır haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mersin normalleşme sürecine hazır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  2. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  3. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  4. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  5. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  6. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  7. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  8. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  9. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  10. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  11. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  12. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  13. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  14. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  15. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  16. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  17. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  18. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  19. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  20. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
Yaşam Haberleri