Meteoroloji uzmanı uyardı: Önümüzdeki iki güne dikkat

Meteoroloji uzmanı uyardı: Önümüzdeki iki güne dikkat

Meteoroloji uzmanı uyardı: Önümüzdeki iki gü... Meteoroloji uzmanı Dr. Güven Özdemir, “İstanbul’da sulu kar olacak ama soğuk hava var .Kalp hastaları ve nefes darlığı olanlara ve bağışıklık sistemi düşük kişilere sağlık açısından olumsuz etkileri olacaktır. Bu havalar Covid-19’dan daha tehlikeli dedi.

Öte yandan Prof. Dr. Orhan Şen de, "Yarın İstanbul’da akşama doğru karla karışık yağmur, yükseklerde kar yağışı bekleniyor" dedi. Türkiye'nin geneli soğuk havanın etkisi altına girdi. Yarından itibaren soğuk havanın kar yağışına dönüşeceğine dikkat çeken meteoroloji ve iklim uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Güven Özdemir, hava sıcaklıklarındaki ani düşüşlerin koronavirüsten daha tehlikeli olduğu konusunda bulundu.

"Bundan birkaç gün önce de İstanbul’u etkisi altına alan lodos vardı. Sıcaklık 10 dereceye kadar artış gösterdi. Şimdi tam tersi olarak çok soğuk bir hava kütlesi Karadeniz üzerinden hızlı bir şekilde indi, rüzgar kuzeyli rüzgarlara dönüştü ve hızlı bir şekilde havayı soğutmaya başladı. Karadeniz üzerinden gelen bu soğuk hava etkisi yurdumuzun üzerine soğuk havayı pompalıyor. Bu da yarın sabahın ilk saatlerinden itibaren kara dönüşecek demek" diyen Özdemir, kar yağışının İstanbul’da deniz kenarlarında sulu kar, yüksek ve iç kesimlerde kar yağışı ve kuvvetli rüzgar ile fırtına şeklinde yoğun olarak etkisini göstereceğini ifade etti.

'İSTANBUL'A KAR YAĞACAK'

İstanbul’un yüksek kesimlerinde muhakkak kar yağışı görüleceğine vurgulayan İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı, meteoroloji ve iklim uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Güven Özdemir, "İstanbul’daki kar yağışı cuma gününe kadar devam edecek, yavaş yavaş Marmara’nın doğusu ve İç Anadolu Bölgesi’ne geçecek. Adıyaman, Antalya, Konya bugün çok dikkatli olmalı. Oralarda sel veya çok kuvvetli hava hadiseleri meydana gelecektir" dedi.

'KORONAVİRÜSTEN DAHA TEHLİKELİ'

Türkiye genelinde etkili olan soğuk havaya karşı uyaran Özdemir, “İstanbul’da sulu kar olacak ama soğuk hava var. Kalp hastaları, nefes darlığı olanlara ve bağışıklık sistemi düşük kişilere sağlık açısından olumsuz etkileri olacaktır. Bu havalar Kovid-19’dan daha tehlikeli. Kitle şeklinde hastalıkları artıracaktır. Bu olumsuzluklara sebep olduğu için ani hava değişimleri kronik hastalıkları da tetikleyecektir. Yaşlıların evden çıkmaması, trafiğe çıkılmaması lazım. Bu günleri bu şekilde geçirmemiz gerekiyor. Nisan ayından itibaren ılık ve güzel havalar bekliyoruz. Mart maalesef kapıdan baktırdı” ifadelerini kullandı.

CUMA GÜNÜNDEN SONRA SOĞUKLAR AZALACAK

Cuma gününden itibaren soğukların yavaşlamaya başlayacağını dile getiren Özdemir, “Cumartesi günü yüksek basıncın etkisine gireceğiz. Bununla ilgili olarak rakımın yüksek olduğu yerlerde don olaylarına da dikkat etmek gerekiyor. Yağışlara da aldanmamak gerek, kuraklık hala devam ediyor. Su kullanımına çok dikkat etmek gerekiyor. Atık sularımızı değerlendirmemiz lazım” diye ifade etti.

"Meteoroloji uzmanı uyardı: Önümüzdeki iki güne dikkat" haberi, 23 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 24 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Meteoroloji uzmanı uyardı: Önümüzdeki iki güne dikkat haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meteoroloji uzmanı uyardı: Önümüzdeki iki güne dikkat 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 13 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:52 Trabzonspor, İstanbulspor'u 3-0 Mağlup Ederek 3. Sıradaki İddiasını Sürdürdü
  2. 19:48 Luis Nani ve Adana Demirspor Yollarını Ayırdı
  3. 19:44 Aziz Yıldırım Fenerbahçe Başkanlığı İçin Tekrar Yarışta: Jose Mourinho Vaadiyle Dikkat Çekiyor
  4. 19:41 İstanbul Havalimanı'nda Zehirli Hayvan Kaçakçılığı Operasyonu: Bin 500 Endemik Tür Ele Geçirildi
  5. 19:16 Nihal Candan Cezaevinde Yaşadıklarını Ortaya Döktü!
  6. 19:13 Şiddetli Yağışlar Sonucu Heyelan: Hatay'da Çökek Yaylası Yolu Ulaşıma Kapandı
  7. 19:08 "Teşkilat" Dizisinin Yeni Sezonunda Heyecan Dorukta: Deniz Baydar Kadroda, Tolga Sarıtaş Bekleniyor
  8. 19:02 Hatayspor, Özhan Pulat İle Yeniden Canlandı: Ligde Tutunma Umutları Artıyor!
  9. 18:58 Everest Zirvesinde Rekorlar Kırıldı: Rita ve Kenton'un Zaferi!
  10. 18:11 İşte tam ölçülü irmikpare tarifi!
  11. 18:09 Çiçek reçeli yapmanın püf noktası buymuş!
  12. 18:08 Dışı çıtır içi yumuşak: Sıcak sıcak gidiyor tepsi çıkmadan dibi görünüyor!
  13. 18:06 Kalp kırıklığını onarmanın yolları: Hayatınızın aşkını' nasıl unutursunuz?
  14. 18:04 Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda'yı İnceleyecek: Rekabet Kanunu İhlali Şüphesi
  15. 18:03 Bilinen en sağlıklı peynir: Kalsiyum ve protein deposu!
  16. 18:01 Keneler, bu kan grubuna sahip insanlara bayılıyormuş
  17. 18:00 Tırnak makaslarındaki bu delik bakın aslında ne işe yarıyormuş!
  18. 17:58 Demliğin içine bir tutam eklemek yeterli: Çay böyle daha lezzetli oluyor!
  19. 17:57 Kozmetik markaları kıskandı: Hem kozmetik hem sağlık!
  20. 17:55 Farkı bulun: Detaylara meraklı bir gözünüz var mı?
Sağlık Haberleri