Metin Feyzioğlu'na 12 barodan olağanüstü kurul hamlesi

Metin Feyzioğlu'na 12 barodan olağanüstü kurul hamlesi

Metin Feyzioğlu'na 12 barodan olağanüstü kur... Baro yönetimleri, tüm delegelere tek tek mektup yazdı ve TBB’yi olağanüstü genel kurula çağırmalarını istedi.Türkiye Barolar Birliği (TBB)

Baro yönetimleri, tüm delegelere tek tek mektup yazdı ve TBB’yi olağanüstü genel kurula çağırmalarını istedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu’nun olağanüstü genel kurul çağrısını reddettiği Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Mersin, Şanlıurfa, Tunceli ve Van baroları, yol haritalarını belirlemek üzere bir araya gelmelerinin ardından yeni kararlar aldı.

Baroların önceliği olağanüstü genel kurulun toplanması yönünde olsa da TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, seçimli olağanüstü genel kurulun yapılamayacağını, birlik başkanının ancak mahkeme kararı ile değişebileceğine ifade ederek yargı yolunu işaret etti.

TBB, baroların başvurusunu reddetmişti

Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre, TBB Yönetim Kurulu, olağanüstü genel kurul çağrısına karşılık verdiği ret gerekçesinde ise “Baro yönetim kurullarının talebinin esasen birlik başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin yeniden seçilmesi için olağanüstü bir genel kurul yapılması yönünde olduğu ve olağanüstü genel kurul toplantısında bu kararın alınamayacağı, 4 yıllık görev süresi dolmadan Türkiye Barolar Birliği başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin görevden alınmasının istikrarsızlık yaratacağı, genel kurulun toplanmasını talep eden baroların gündemde yer alan seçim dışındaki taleplerinin bir kısmının soyut olmak üzere dilek ve temenni niteliği taşıdığı” ifadelerine yer verdi.

Delegelere özel mektup atıldı

Metin Feyzioğlu’nun ‘yargıya gidin’ çıkışının ardından barolar, yol haritasını belirlemek üzere bir kez daha toplandı. Yargı yoluna başvurmayacaklarını açıklayan baroların önceliği hâlâ olağanüstü genel kurulun toplanması yönünde. Öyle ki 12 baro, aldıkları yeni kararlar doğrultusunda hazırladıkları ortak metin ile delegelerin desteğini talep ediyor. Olağanüstü genel kurul çağrısı yapan 12 baro dışındaki 68 baronun delegelerine gönderilen mektupta, 12 baronun olağanüstü genel kurul talebi sürecinde yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekildi.

'Bunalım, TBB'nin itibarı korunarak aşılacak'

Delegelere ‘özel’ olarak gönderilen mektupta TBB’nin, 12 baronun olağanüstü genel kurul çağrısını reddetmesine ilişkin görüşleri soruldu ve destekleri talep edildi. Mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Avukatlık Kanunu’nun 115. Maddesinin açık hükmü uyarınca TBB’yi olağanüstü genel kurula çağırdığımız ancak birliğimizin yönetim kurulunun oy çokluğu ile aldığı kararla, bu talebimizi reddettiği malumlarınızdır. Anılan Yasa maddesinin açık hükmü karşısında bu yönde bir karar oluşturulması açıkça hukuka aykırıdır. Takdir edersiniz ki, baro iddiası taşıyan bir hukuk kurumu olarak böyle bir hukuksuzluğu içimize sindirmemiz beklenemez. Öyle anlaşılmaktadır ki, içinde bulunduğumuz bunalımı, TBB’nin itibarını koruyarak aşmak da bizim sorumluluğumuzda kalacaktır. Bu nedenle kararı yargıya taşımak gibi tepkisellikler yerine sorunu içimizde çözecek bir yöntem tercihinden hareketle iradenize başvuruyoruz.”

TBB'ye karşı delegelerden imza talebi

Delegelere gönderilen mektupta TBB Yönetim Kurulu’nun, ivedilikle olağanüstü genel kurulu toplamasını talep eden bir de dilekçe örneği yer aldı. 12 baro tarafından gönderilen mektupta, delegelerden yaşanan süreci hukuksuz bulmaları durumunda EK’te yer alan dilekçeyi imzalayarak İstanbul Barosu Başkanlığı’na göndermeleri istendi. 12 baro, kendi illerindeki delegelere mektubu birebir iletirken, 68 baro delegesine ise posta yoluyla gönderdi. Geri dönüşlerin olumlu olduğu öğrenilirken, imza toplama işlemi sonrası dilekçeler TBB Yönetim Kurulu’na teslim edilecek.

"Metin Feyzioğlu'na 12 barodan olağanüstü kurul hamlesi" haberi, 15 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Metin Feyzioğlu'na 12 barodan olağanüstü kurul hamlesi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Metin Feyzioğlu'na 12 barodan olağanüstü kurul hamlesi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  2. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  3. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  4. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  5. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  6. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  7. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  8. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  9. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  10. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  11. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  12. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  13. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  14. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  15. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  16. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  17. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  18. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  19. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  20. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
Haberleri