Metrobüs ve otobüsler, şiddet gören kadının sığınma yeri oldu

Metrobüs ve otobüsler, şiddet gören kadının sığınma yeri oldu

Metrobüs ve otobüsler, şiddet gören kadının ... Trakya'da babasından gördüğü şiddetten kaçarak İstanbul’a gelen genç bir kadın 5 aydır metrobüs ve İETT otobüslerinde kalıyor. Metrobüs ve otobüsler, şiddet gören kadının sığınma yeri oldu

Trakya'da babasından gördüğü şiddetten kaçarak İstanbul’a gelen genç bir kadın 5 aydır metrobüs ve İETT otobüslerinde kalıyor. Metrobüs ve otobüsler, şiddet gören kadının sığınma yeri oldu

Babasından şiddet gördüğü için kaçarak İstanbul’a gelen genç bir kadına metrobüs ve İETT otobüsleri mecburi ‘sığınma yeri’ oldu. Otobüslerin son seferini yapmasına ve şoförlerin uyarılarına rağmen yerinden kalkmayan kadın “Gidecek başka yerim yok” cevabını veriyor. Metrobüs ve otobüsler, şiddet gören kadının sığınma yeri oldu

"SIĞINMA EVİ KALABİLECEĞİM BİR YER DEĞİLDİ"

Demirören Haber Ajansından İhsan Dörtkardeş'in haberine göre yüzünün görünmesini istemeyen kadın, babasından gördüğü şiddeti şöyle anlattı:

"Hayatımı mahvetti. Annem öldükten sonra dayaklarına dayanamadım. Babam, kız kardeşim ile bana  sürekli şiddet uygulamaya başladı  İki erkek kardeşim var,  bunların evlerine gittiğimde de aile huzurlarının bozulduğunu hissettim. Babam  bizi sürekli dövüyordu, hortumla dayak attığı günler oldu. Ağabeyimin evine gidiyorum, yengem benden rahatsız oldu. Ağabeyimin aile huzurunu bozmak istemedim. İstanbul’a geldim. 5 aydır metrobüs, otobüslerde kalıyorum. İstanbul’da tanıştığım iki kız arkadaşım var. Zaman zaman onların evinde kalıyorum. Özellikle simitçi olan, çok iyi bir kadın. Çamaşırlarımı onun evinde yıkıyorum. Polis bir seferinde beni karakola aldı. Anlattıklarımı dinledi, hak verdiler. Beni bir kadın sığınma evine götürdüler. Kalabileceğim bir yer değildi. Metrobüs seferleri sabaha kadar sürüyor. Genelde geceleri metrobüste uyuyorum. Ben kendimi korumaya çalışıyorum.”

Genç kadın, İETT otobüsleri ve geceleri de Beylikdüzü-Söğütlüçeşme arasında sürekli sefer yapan metrobüsleri "sığınma yeri" olarak kullandığını söyledi.

ŞOFÖR POLİSİN İLGİSİZLİĞİNİ ANLATTI
İETT Şoförü Gökhan Kurşun 

İETT şoförü Gökhan Kurşun genç kadına otobüste rastlayanlardan biri. Avcılar’da Cihangir Mahallesi’ndeki ilk hareket noktasında saat 11.00’de devraldığı otobüste defalarca sefer tamamlanmasına rağmen inmeyen kadını polise haber verdiğini söyledi. Kendisine, "Şu an ekibimiz yok. Yolda gördüğünüz başka bir ekibin yanında durarak durumu bildirin" denildiğini söyleyen Kurşun, yolda da korna çalmasına rağmen hiçbir ekibi durduramadığını anlattı.

Gökhan Kurşun, şöyle konuştu:

"'Gidecek yerim yok’ diyor. Kadındır diye indirmek istemedim. Polisi arayıp yardım istedim. Zorla indirmeye kalksam, bağırsa olay bende bitecek. İlk hareket noktamız olan Şahintepesi veya Cihangir Mahallesi’nde güvenlikçimiz olsa onlardan yardım isterdim. Zorla indirmeye kalksam, kadın bağırsa ben ne yapacağım Allah aşkına? Söylediğine göre sabaha kadar metrobüsle gitmiş- gelmiş yorgun halde arkada uyuyor. Sefer sonunda çay, sigara, yemeğini verdim. 'Yolda kaldım' dese 5-10 lira veririm, gönderim. Son servisim gece yarısı ben ne yapacağım kadın haliyle bırakamam. Sen bırakabilir misin vicdanen?”

Gökhan Kurşun kadının her seferinde Başakşehir, Avcılar, Esenyurt ilçelerinde gidiş-dönüş toplam 142 duraklık yolculuklarında otobüsün en arkadaki 3 kişilik koltuğunda cam kenarında oturduğunu,  zaman zaman uyuduğunu söyledi.

Gezici’nin anketine göre Şişli’de son durum

"Metrobüs ve otobüsler, şiddet gören kadının sığınma yeri oldu" haberi, 20 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Metrobüs ve otobüsler, şiddet gören kadının sığınma yeri oldu haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Metrobüs ve otobüsler, şiddet gören kadının sığınma yeri oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Yaşam Haberleri