MHP'li İsmail Özdemir: "İsveç'in NATO'ya Üyeliğine Tamam Deriz"

MHP'li İsmail Özdemir:

MHP'li İsmail Özdemir: "İsveç'in NATO'ya Üye... MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, TBMM'de yaptığı konuşmada İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili olarak şartlarını sıraladı. "ABD yönetimi ve senatosu gazi meclisimizle eş zamanlı adım atmadıkça, bizim nazarımızda İsveç, deve iğne deliğinden geçinceye kadar NATO'ya üye olamayacaktır" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, TBMM Genel kurulunda Dışişleri Bakanlığı Bütçesi üzerine konuştu. Konuşmasında İsveç'in NATO üyeliği bahsine değinen MHP'li Özdemir; "ABD yönetimi ve senatosu gazi meclisimizle eş zamanlı adım atmadıkça, bizim nazarımızda İsveç, deve iğne deliğinden geçinceye kadar NATO'ya üye olamayacaktır" dedi.

MHP'li ÖZDEMİR'DEN İSVEÇ'E NATO MESAJI: "İSVEÇ, DEVE İĞNE DELİĞİNDEN GEÇENE KADAR NATO'YA ÜYE OLAMAYACAKTIR"

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, TBMM Genel Kurulu'nda Dışişleri Bakanlığı Bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, İsveç'in NATO üyeliği konusuna dikkat çekti ve ilginç bir benzetme kullanarak, "ABD yönetimi ve senatosu gazi meclisimizle eş zamanlı adım atmadıkça, bizim nazarımızda İsveç, deve iğne deliğinden geçinceye kadar NATO'ya üye olamayacaktır" ifadelerini kullandı.

ÖZDEMİR'DEN KÜRESEL SORUNLAR VE ÜLKEMİZİN LİDERLİĞİNE ÖVGÜ

Özdemir, geçtiğimiz yıl Türkiye'nin çok yönlü sorunlarla karşılaştığını belirterek, Ukrayna-Rusya savaşı, Karabağ savaşı sonrası Kafkasya'da yaşanan gelişmeler ve İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü katliamlara değindi. Bu konularda Türkiye'nin sergilediği liderlik rolüne vurgu yaparak, "Bu üç konu çerçevesinde yaşanan gelişmelerin tamamı ülkemizin bölgesel ve küresel barış ile istikrarın tesisi için sergilenmesi gereken liderlik konusunda öne çıktığı neticeleri doğurmuştur" dedi.

ÖZDEMİR'DEN KÜRESEL EKONOMİ VE SOSYAL SORUNLAR ÜZERİNE UYARI

MHP'li Özdemir, Covid-19 pandemisi, ekonomik savaşlar, ambargolar, enerji arzı krizi gibi faktörlerle bozulan küresel ve yerel ekonomilere değindi. Orta sınıfın alt sınıfa doğru kayması, göç hareketliliğinin artması gibi sorunlara dikkat çeken Özdemir, "Böylesi bir dönemde hemen hemen her ülkede orta sınıf olarak tabir edilen tabakanın daha alt sınıfa doğru kayması, sınırı aşan göç hareketliliğinin artması, bölgeler ve hatta şehirlerarası gelir dağılımının adaletsiz bir satıhta kendisine yol bulması, pek çok ülkede yabancı muhalifliği beslemekte, ırkçılık akımlarına güç kazandırmaktadır" şeklinde uyardı.

"KÜRESEL BARIŞ TEHDİT ALTINDA"

Özdemir, İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırıma sessiz kalan ve destekleyen ülkelerin varlığının küresel barışı tehdit ettiğine vurgu yaparak, "Dünya genelinde İslam ve Türk düşmanlığının yükseldiği bir dönemde adil bir düzenin sağlanabilmesi için Türk Devletleri ve İslam ülkelerinin sergileyeceği gayret, giderek daha değerli bir hal almaktadır" ifadelerini kullandı. Özdemir, küresel düzenin bozulduğunu, huzur ve adaletin kaybolduğunu belirterek, "Güç merkezi olduğu iddiasında bulunan ülkeler zalimlikte sınır tanımamakta, zulümde birbirleriyle yarışmaktadır" dedi.

"DÜNYANIN 5'TEN BÜYÜK OLDUĞU HAYKIRIŞIMIZ DOĞRUDUR"

MHP'li Özdemir, Türk Milletinin köklü bir devlet geleneğine sahip olduğunu ve dünyanın 5'ten büyük olduğu haykırışının doğru olduğunu ifade ederek, "Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına dair ortaya koyduğumuz büyük hedeflerimize erişebilmek için artık sadece sesimizi yükseltmekten ziyade, eylem ve sonuç alma zorunluluğumuz da vardır" şeklinde konuştu.

"İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİNE TAMAM DERİZ"

Özdemir, Türkiye'nin Dış Politikasını etkileyen İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili de konuşarak, "Eğer İsrail ile Filistin arasında kalıcı bir barış ortamı sağlanırsa, 1967 sınırları dâhilinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve toprak bütünlüğüne sahip Filistin devleti tanınırsa, İsrail tazminat ödemeyi kabul ederse, Netanyahu'nun Lahey'de yargılanmasının yolu açılırsa işte o vakit İsveç'in NATO üyeliğine tamam deriz" ifadelerini kullandı.

"MHP'li İsmail Özdemir: "İsveç'in NATO'ya Üyeliğine Tamam Deriz"" haberi, 21 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 21 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan MHP'li İsmail Özdemir: "İsveç'in NATO'ya Üyeliğine Tamam Deriz" haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MHP'li İsmail Özdemir: "İsveç'in NATO'ya Üyeliğine Tamam Deriz" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

Ezgi Yazar Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  2. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  3. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  4. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  5. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  6. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  7. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  8. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  9. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  10. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  11. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  12. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  13. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  14. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  15. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  16. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  17. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  18. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  19. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  20. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
Gündem Haberleri