Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Akşener mi olacak?

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Akşener mi olacak?

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Akşe... İyi Parti Grup Başkanvekili Dervişoğlu, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener mi olacak? sorusunu cevapladı

İyi Parti Grup Başkanvekili Dervişoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak Meral Akşener'in adının geçtiği iddialarına yanıt verdi. Dervişoğlu, "İyi Parti, bu tür konuları yetkili organlarında konuştuktan sonra karara bağlar ve ondan sonra kamuoyuyla paylaşır" ifadesini kullandı.

İyi Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. ABD Başkan adayı Joe Biden'ın Ocak ayında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Onu darbeyle değil seçimle devireceğim" sözlerine ilişkin “Biden’ın sözleri, naftalinli sandıklardan çıkarılıp servis edildi. Türk siyasetine yön verecek güç yüce millettir. Tepki vermesine rağmen muhalefeti sessiz kalmakla itham eden bu iktidara asıl ben sormak isterim. Hadsiz sözlerin muhatabı olan partili cumhurbaşkanından tek bir kelime duyan oldu mu? Devleti yönetenler,sorumluluğu muhalefetin sırtına yükleyemez” tepkisini dile getirdi. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak Meral Akşener'in adının geçtiğine ilişkin soruyu da yanıtlayan Dervişoğlu, "Türkiye'nin gündeminde çok kısa bir takvim içerisinde gerçekleştirilecek bir seçim varsa bu değerlendirmeye açıktır. Ama şahsen bu değerlendirmeyi ben Müsavat Dervişoğlu olarak yapamam. İYİ Parti, bu tür konuları yetkili organlarında konuştuktan sonra karara bağlar ve ondan sonra kamuoyuyla paylaşır" dedi.

Dervişoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İktidar kayda değer adım atmadı:

Türkiye’yi idare edenlerden milletin huzurunu koruyan adımlar beklenir. Türkiye derin bir ekonomik krizin pençesindeyken Türkiye’yi yöneten iktidar ve ortağı, gerçekleri perdeleyecek çeşitli gündemlerin peşinden koşuyor. Milletin derdi aş iş ama öte taraftan seçim konuşturan garip bir anlayış ile karşı karşıyayız. Bu anlayışla yönetmeye çalışanlar, aziz milletimizin sırtındaki en büyük kamburdur. Ekonomideki durgunluğu aşmak için atılan adımların, sağlık tablosuna nasıl yansıdığı hep birlikte üzülerek müşahede ettik. Sonbahar ve okulların açılmasıyla birlikte çok daha karmaşık hal alacaktır. Sağlık Bakanımızın kişisel gayretlerine karşı iktidarın kayda değer adımını görebilmiş değiliz.

Cumhurbaşkanından tek bir kelime duyan oldu mu?:

İktidarın kadroları 8 ay önce yapılan konuşmadan gündem oluşturmaya çalışıyor. ABD Başkan Adayı Biden’ın sözleri, naftalinli sandıklardan çıkarılıp servis edildi. Türk siyasetine yön verecek güç yüce millettir. Hakaret mektubunu saklayanların iktidarı sonuna yaklaşmaktadır. Milletimiz aşıyla işiyle evlatlarıyla ilgilenmeyen onların sorunlarını görmeyen duymayan iktidara ağır bir fatura kesecektir. Biden 8 ay önce konuşuyor. İktidarın elindeki AA, bu hadsiz sözleri ne hikmetse 4 ay önce İngilizce gösteriyor. Böyle devlet aklı, böyle yönetim, böyle devlet adamlığı olmaz. Tepki vermesine rağmen muhalefeti sessiz kalmakla itham eden bu iktidara asıl ben sormak isterim. Hadsiz sözlerin muhatabı olan partili cumhurbaşkanından tek bir kelime duyan oldu mu?

Muhalefetin sırtına sorumluluğu yükleyemezler:

Bulunduğu makam Türk Milleti’nin şerefini temsil eder. O makama yapılan saygısızlığa ilk cevap vermesi gereken Sayın Erdoğan’dan tek bir cümle duyan var mıdır? İYİ Parti sözlerin muhatabı değildir, tek bir teması yoktur. 15 Temmuz’dan çok kısa süre sonra desteklediğini söyleyen Biden ile Erdoğan’ın sarmaş dolaş görüntüleri mevcuttur. Nitekim Biden’ın sözleri üzerine Trump da ‘Erdoğan seni dinler, konuş, şu meseleleri hallet diyorlar’ sözleri de en az Biden’ınki kadar onur kırıcıdır. Devleti yönetenler, sorumluluğu muhalefetin sırtına yükleyemez. Devlet şikayet etmez gereğini yapar. İktidar ve beceriksiz kadrolarının yaptığı şey, oyalamaktan ibarettir. Millet iş aş istiyor, onlar seçim konuşuyor, naftalinli sandıklardan çıkarıp cambaza bak oyunu oynuyorlar.

İktidarın efelenmesine itibar etmeyin:

Samimiyet testinden geçemeyen iktidarla ilgili kaygılarımız mevcuttur. Kişisel ilişkilerle yürütülen dış politikanın Türkiye’yi getirdiği nokta yalnızlıktır. Anlaşmaların önündeki bir engel olarak görülmektedir. Mısır, İsrail ve Suriye ile masaya oturan taraf Yunanistan görünmektedir. Sayın Genel Başkanımız, 18 adamızda Yunan bayrağı dalgalanıyor gidip ben mi indereyim demişti. İktidarın efelenmesine itibar etmeyin. İktidarı böyle koruyacaklarını sanıyorlar. Milletin sesine kulak versinler: Türkiye hanedanlık değildir. Dünür damatla yönetilebilecek sıradan bir ülke hiç değildir. Kafalarını saraydan çıkarsınlar, şak şakcıların değil milletin sesine kulak versinler.

Yapay gündemlerle meşgul olmuyoruz:

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun “Abdullah Gül’den neden bu kadar korkuyorlar” ifadelerine ilişkin gelen bir soru üzerine Dervişoğlu, “Gündemimizde olan bir konu değil. İYİ Parti olarak yapay gündemlerle meşgul olmuyoruz” yanıtını verdi.

Eti puf ekonomisi:

Bakan Albayrak’ın “dolar üzerinden mi maaş alıyorsunuz” ifadelerinin sorulması üzerine de Dervişoğlu, “Bakanın tarif ettiği eti puf ekonomisi. Türkiye’nin iç ve dış borçlarına getirdiği yük belli. Dolar bir lira arttığında vatandaşın cebinden 500 milyar çıkıyor” diye yanıtladı.

"Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Akşener mi olacak?" haberi, 18 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 18 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Akşener mi olacak? haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Akşener mi olacak? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  2. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  3. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  4. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  5. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  6. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  7. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  8. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  9. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  10. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  11. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  12. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  13. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  14. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  15. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  16. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  17. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  18. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  19. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  20. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
Politika Haberleri