Milletvekili Aytun Çıray , gazeteciler için soru önergesi verdi

Milletvekili Aytun Çıray , gazeteciler için soru önergesi verdi

Milletvekili Aytun Çıray , gazeteciler için ... İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, İsmail Dükel ve Müyesser Yıldız'ın gözaltına alınmasını Türkiye Büyük Millet Meclis'i gündemine taşıdı.

İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Oda Tv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız'ın gözaltına alınmasını Meclis gündemine taşıdı. Çıray, Dükel ile Yıldız'ın avukatlarına bilgi verilmezken yandaş gazetelerde iddianame içeriğinin haberleştirilmesine de tepki gösterdi.

İzmir Milletvekili ve İyi Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Başkan’ı Dr. Aytun Çıray, Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel’in gözaltına alınmaları konusunda, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için bir soru önergesi verdi.

Gazetecilere ‘komik’ casusluk iddiası

TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ile Oda Tv Ankara Temsilcisi Müyesser Yıldız'ın telefonları dinlenmiş midir? Dinlendiyse gerekli yasal izinler alınmış mıdır?" diye soran Çıray'ın  önergesinde şunlar kaydedildi:

“8 Haziran 2020 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın TCK'nın 328. maddesiyle başlattığı "Siyasal ve Askeri Casusluk" soruşturması kapsamında Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ifade vermek üzere evlerine yapılan polis operasyonuyla sabah saatlerinde gözaltına alınmışlardır. İki gazeteci için Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından yasa uyarınca 4 günlük gözaltı süresi talep edildiği öğrenilmiş, fakat Yıldız ve Dükel hakkındaki dosyaya ilişkin başka herhangi bir bilgi kamuoyuyla paylaşılmamıştır.

Sabah Gazetesi Ankara'daki bu ve diğer gözaltılara ilişkin "askeri casusluk" iddiasıyla yürütülen soruşturma dosyasındaki detayları haberleştirmiştir. Bu haberde Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel'in telefon kayıtlarının dinlendiği ve şüpheli bazı askeri personel ile görüştükleri ileri sürülmüştür. Habere göre, Müyesser Yıldız hakkında söz konusu telefon konuşmalarını haberleştirmediği için “askeri casusluk yapmış olabilir” şüphesiyle gözaltı kararı alındığı da belirtilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti özel hayatın gizliliğini ve haberleşme hürriyetini anayasal koruma altına almış bir hukuk devleti olduğuna göre, kamuoyuna ilgili haber vasıtasıyla yansıyan Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’in telefonlarının dinlendiği iddiası konusunda aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğü’nün 96. Maddesi gereğince Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ve talep ederim.

1- Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’in telefonları dinlenmiş midir? Dinlendiyse gerekçesi nedir?

2- Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’in telefonlarının dinlenmesi için gerekli olan mahkeme izni var mıdır? Varsa eğer bu izin hangi gerekçeyle talep edilmiştir?

3- Eğer yoksa izinsiz telefon dinleyenler kimlerdir ve bu suçtan dolayı yargılanacaklar mıdır?

4- Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel dışında telefonları dinlenen başka gazeteciler de var mıdır? Varsa bunun yasal izinleri alınmış mıdır ve gerekçesi nedir?

5- Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’in avukatlarına verilmeyen dosya içeriğini basına vererek haberleşmesini sağlayanlar kimlerdir? Bu konuda soruşturma açtınız mı?

"Milletvekili Aytun Çıray , gazeteciler için soru önergesi verdi" haberi, 09 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Milletvekili Aytun Çıray , gazeteciler için soru önergesi verdi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Milletvekili Aytun Çıray , gazeteciler için soru önergesi verdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:31 Hadise'nin bir mekanda olduğunu öğrenen gazeteciler şok oldu! Hadise taninmaz halde yakalandı!
  2. 23:31 Kayadikavlak Köyünde Yangın: Bir Kişi Hayatını Kaybetti, Bir Kişi Yaralandı
  3. 23:28 Çin'de Akıllı Telefon Pazarında Devrim: Huawei Yükselişte, Apple Geriliyor!
  4. 23:17 Batman Gültepe Mahallesi'nde Kırmızı Işık İhlali Kazası: Bebek ve Üç Kadın Yaralandı
  5. 23:14 'Anti Fenerbahçe' lobisi intikam aldı! li Koç'tan Suudi Arabistan ve Süper Kupa'nın intikamı!
  6. 23:14 Hatay'ın Doğal Hazinesi: Zeytinyağı Sabunu ile Derin Temizlik ve Canlandırma
  7. 23:11 TÜİK'ten Açıklama: Türkiye'nin En Sağlıklı Şehirleri Belirlendi!
  8. 23:08 İzmir'de Akaryakıt İstasyonu Arsasında Bekçilik Yapan Kişi Cinayete Kurban Gitti
  9. 23:05 Anıtkabir'e 23 Nisan'da Büyük İlgi: 111 Bin 527 Ziyaretçi
  10. 22:59 Madonna, Washington'da Hayranlarını Bekletme Davasıyla Karşı Karşıya
  11. 22:47 Fenerbahçe, İsmail Kartal ile Yola Devam Kararı Aldı
  12. 22:45 Ünlü ton balığı üreticisi, ürünlerini acil toplatıyor: İçinde civa bulundu!
  13. 22:43 Tacizde Bulunan Doktorun Mağdurlarına 138 Milyon Dolarlık Tazminat!
  14. 22:36 Nuri Alço'nun Son Durumu Ortaya Çıktı!
  15. 22:35 Gizemli Kayboluş: Ekonomist Korhan Berzeg'in Evine Yakın Ormanda İskelet Parçaları Bulundu
  16. 22:34 Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
  17. 22:31 Premier Lig'de Oynayan İki Futbolcu Tecavüz Suçlamasıyla Gözaltına Alındı!
  18. 22:31 Parke Temizliğinde Püf Noktaları: Aseton Kullanımı ve Doğru Yöntemler
  19. 22:29 Merdan Yanardağ’dan Oktay Saral'ın montajlı fotoğrafına tepki: "Büyük bir provokasyon"
  20. 22:27 Zıngıl Tatlısı: Mardin Mutfağının Pratik Lezzeti!
Politika Haberleri