Milli Gazete'nin hedef aldığı 'toplumsal cinsiyet eşitliği' dersine soruşturma

Milli Gazete'nin hedef aldığı 'toplumsal cinsiyet eşitliği' dersine soruşturma

Milli Gazete'nin hedef aldığı 'toplumsal cin... Milli Gazete'nin manşetten hedef aldığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ndeki 'toplumsal cinsiyet eşitliği' dersine soruşturma başlatıldı.

Milli Görüş çizgisinde yayın yapan ve Saadet Partisi'ne yakınlığıyla bilinen Milli Gazete, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde verilen toplumsal cinsiyet eşitliği dersini hedef aldı. Daha önce İstanbul Sözleşmesi aleyhinde de onlarca haberi manşetten yapan gazete, bu haberi de iki gün önce manşetine taşıdı. Haberde, "Üniversitede fıtratı temelden reddeden ders" denilerek toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin ifadeler hedef alındı.

Milli Gazete'nin bu manşetinin ardından Sağlık Bilimleri Üniversitesi konuya ilişkin soruşturma başlattı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin rektörlüğünden yapılan açıkamada, "Ders içeriğini kabul etmemiz, hoş görmemiz mümkün değil" denildi ve soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Milli Gazete bu gelişmeyi "Son ders" manşetiyle duyurdu ve "Milli Gazte'den bir gazetecilik başarısı daha" ifadelerini kullandı. Haberde "Milli Gazete, yaptığı haberlerle manevi ve toplumsal değerlerimizin erozyona uğratılmasına engel olmaya devam ediyor" denildi.

Milli Gazete'ye tepki

Üniversitenin konuya ilişkin tavrı ve Milli Gazete'nin haberi sosyal medyada tepki çekti. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Süleyman İrvan, gazetenin iki manşetini sosyal medya hesabından paylaştı. İrvan tepkisini, "Milli Gazete'den "gazetecilik başarısı"! 2 gün önce, manşetten hedef gösterdikleri "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" dersi için Sağlık Bilimleri Üniversitesi soruşturma başlatmış. Bundan sonra verdiğimiz derslerimizi ve hatta içeriklerini Milli Gazete onaylasın!" sözleriyle dile getirdi.

screenshot-28.png

Toplumsal cinsiyet eşitliği nedir?

Dünya Sağlık Örgütü, toplumsal cinsiyeti "Kadın, erkek, kız ve erkek çocukların sosyal olarak inşa edilmiş özelliklerini ifade eder ve kadın, erkek, kız veya erkek çocuk olmakla ilgili normları, davranışları ve rolleri ve ayrıca birbirleriyle olan ilişkileri içerir" olarak tanımlıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği de bu davranış ve rollerden dolayı kimsenin ayrımcılığa uğramadan haklarının korunması anlamına geliyor.

Toplumsal cinsiyet eşitliğine dair en önemli ve kapsayıcı metinlerden biri de İstanbul Sözleşmesi. Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla bu sözleşmeden çekildi.

"Milli Gazete'nin hedef aldığı 'toplumsal cinsiyet eşitliği' dersine soruşturma" haberi, 28 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 28 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Milli Gazete'nin hedef aldığı 'toplumsal cinsiyet eşitliği' dersine soruşturma haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Milli Gazete'nin hedef aldığı 'toplumsal cinsiyet eşitliği' dersine soruşturma 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  2. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  3. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  4. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  5. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  6. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  7. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  8. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  9. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  10. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  11. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  12. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  13. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  15. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  16. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  17. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  18. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  19. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  20. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Otomotiv Haberleri