Milli Piyango İdaresi artık ikinci el otomobil çekilişi de yapacak

Milli Piyango İdaresi artık ikinci el otomobil çekilişi de yapacak

Milli Piyango İdaresi artık ikinci el otomob... Nakit ikramiye dağıtılan şans oyunlarını özel sektöre devreden Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, ikinci el otomobilin de aralarında bulundu eşya çekilişleri yapacak.

Milli Piyango, Hemen Kazan, Sayısal Loto, Süper Loto, Şans Topu, On Numara gibi karşılığı nakit olmak üzere oynatılan şans oyunlarının lisans haklarını 1 Ağustos 2020 itibarıyla özel sektöre devretti. Bu oyunların Milli Piyango İdaresince oynatılmasına son verildi.

İdare de Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile karşılığı nakit olmayan her türlü eşya piyangosu düzenleme yetkisi çerçevesinde bu alana yöneldi. Söz konusu düzenlemeyle faaliyetlere kaynak sağlanması, hazineye vergi ve kamu payı aktarımına devam edilmesi, başta sosyal medya olmak üzere fiziki ve elektronik ortamlar üzerinden illegal düzenlenen ve her geçen gün daha da artarak devam eden eşya piyangosu faaliyetlerinin yasal zemine çekilmesi amaçlandı.

Tüketicilerin yasal şans oyunlarında nakit dışında otomobil, ev, muhtelif elektronik eşya, tatil, bilet gibi değerlerin de ikramiye olarak verilmesi yönündeki beklenti ve taleplerinin karşılanarak ikramiye tercihlerinden dolayı illegal oyunlara yöneliminin asgari düzeye indirilmesi de hedeflendi. İdare, bu hedefler çerçevesinde Haziran 2021'de eşya piyangosu çekilişlerine başladı.

Bu kapsamda, 2021 yılında eşya piyangosu satışı yapılan 6 aylık dönemde 47 milyon 525 bin 133 lira gelir elde edildi. Yıl içinde çeşitli tarihlerde toplam 11 eşya piyangosu çekilişi yapıldı. Bu çekilişlerde talihlilere araba, motosiklet, cep telefonları, elektronik ev eşyaları, oyun konsolları, bilgisayar başta olmak üzere yüzlerce ödül dağıtıldı.

Uygulamaya göre, Piyangosepeti.com.tr internet sitesinden elektronik eşya piyangosu bileti alınıp çekilişlere katılabiliniyor. Site üzerinden ortalama her ay bir çekiliş gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda her bir hediye için ayrı çekiliş yapılıyor. Bu yıl 6 çekiliş gerçekleştirildi.

Tatil, otomobil ve hediye çeki çekilişleri devam ediyor

Sitede yer alan bilgilere göre, vatandaşların aktif olarak devam eden 10 bin lira değerinde market hediye çeki, 20 bin lira değerinde tatil, akıllı saat, oyun bilgisayarı, araba ve motosiklet çekilişlerine katılma imkanı bulunuyor.

Bu çekilişlerde, türüne göre bilet tutarları belirleniyor. Vatandaşlar, 1 liradan 4,5 liraya kadar değişen tutarlarda bilet alarak, çekilişe katılım hakkı elde ediyor.

Bilet satışı devam eden kampanyalara ilişkin çekilişler ise 17 Haziran'da yapılacak. Biletlerin erken tükenmesi halinde çekiliş tarihi erkene alınacak.

Milli Piyango İdaresi, Piyangosepeti.com.tr sitesi yanında, "Otoloto.com.tr" sitesi üzerinden de otomobil çekilişi gerçekleştirecek. Bu kapsamda, gerçek veya tüzel kişiler tarafından kendi mülkiyet veya tasarruflarında bulunan ya da satışına aracılık ettikleri ikinci el araçların ikramiye olarak konulması sağlanacak. Dünyanın farklı ülkelerindeki piyango idareleri de ikinci el araç çekilişi gerçekleştirebiliyor. 

"Milli Piyango İdaresi artık ikinci el otomobil çekilişi de yapacak" haberi, 01 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 01 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Milli Piyango İdaresi artık ikinci el otomobil çekilişi de yapacak haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Milli Piyango İdaresi artık ikinci el otomobil çekilişi de yapacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  2. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  3. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  4. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  5. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  6. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  7. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  8. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  9. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  10. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  11. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  12. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  13. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  14. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  15. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  16. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  17. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  18. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  19. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  20. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
Yaşam Haberleri