Milliyetçi, devletçi ve laik bir CHP olacaksa partiye dönüşüm olabilir

Milliyetçi, devletçi ve laik bir CHP olacaksa partiye dönüşüm olabilir

Milliyetçi, devletçi ve laik bir CHP olacaks... Aslı Baykal, CNN Türk'te katıldığı yayında gündeme ilişkin olarak konuştu. Baykal, "Milliyetçi, devletçi ve laik bir CHP olacaksa partiye dönüşüm olabilir" dedi.

Merhum Deniz Baykal'ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal, eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin'in "Kılıçdaroğlu, CHP'ye Deniz Baykal'dan bile daha fazla zarar veriyor" sözlerine cevap verirken "Zarar vermek ne demek algılayamadım. Bu açıklamayı Hikmet Çetin'e yakıştıramadım" dedi. "Deniz Baykal'ın neden sürekli hedef alındığına" dair bir soruya da cevap veren Baykal "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkelerine çıkması ve bu yönde partiyi oluşturması. Bu bir kesimde korku yaratıyor. O kesim zaten CHP'yi ele geçirmiş durumda" ifadelerini kullandı.

Aslı Baykal, CNN Türk'te katıldığı yayında gündeme ilişkin olarak konuştu. Baykal, "Milliyetçi, devletçi ve laik bir CHP olacaksa partiye dönüşüm olabilir" dedi.

Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin'in sözlerine cevap veren Baykal şu ifadeleri kullandı:

"Bu açıklamayı Hikmet Çetin'e yakıştıramadım. Kendisini aramadım ama ulaşamadım. Bu nedenle kendi anladığım gibi cevaplayacağım. Deniz Baykal'ın başkanlık dönemiyle ilgili yapılanların yıpratmaya yönelik algı çalışması olarak görüyorum. Seçimlerden önce partinin iyi gittiğini söylüyordu, başarılı olacağını düşünüyordu. Bu olay Hikmet Çetin olayı değil. 

Zarar vermek ne demek algılayamadım. Zarar olması için partinin oy kaybetmesi lazım. Partinin olduğu yerden daha geri gitmesi lazım. Böyle bir şey olmadı. Baykal ayrılana kadar sürekli yükselen bir CHP var. Güneş balçıkla sıvanmaz. Rakamlar ortada. Çetin'in bu söylediğini sık sık duyacağız. Ortalığı karıştıracaklar. Bu söylemle karşımıza çıkıp CHP'nin kuruluş ilkelerine dönmelerini engelleyecekler. Bu söylemi sık sık duyacağımızı bir uyarı olarak söylüyorum. Bir zarar olsa gelip söylerdi herhalde bugüne kadar. Maksat CHP'nin bu ilkesizliğinin devam etmesini sağlamak."

('Baykal'ın hedef alınması' sorusu) "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkelerine çıkması ve bu yönde partiyi oluşturması. Bu bir kesimde korku yaratıyor. O kesim zaten CHP'yi ele geçirmiş durumda. CHP'nin bu seçimi kaybetmesinin tek bir nedeni var kuruluş ilkelerinden uzak olması."

(CHP'ye geri dönecek mi?) "İlkelerine göre değişir. Kuruluş ilkelerine bağlı bir parti olacaksa CHP mutlaka olabilir tabi ama bu şekliyle değil. Milliyetçi, devletçi ve laik bir CHP olacaksa partiye dönüşüm olabilir."

(Parti kuracak mı?) "Çok çeşitli düşünceler olabiliyor tabi ama bunları hiçbiri kolay şeyler değil. Parti kurmak kolay değil. Hikmet Çetin 'SHP'yi keşke kapatmasaydık' dedi. O zaman SHP'yi yeniden kursun ve SHP'nin halk nezdindeki değerini görsün."

"Milliyetçi, devletçi ve laik bir CHP olacaksa partiye dönüşüm olabilir" haberi, 08 Temmuz 2023 tarihinde yazılmıştır. 08 Temmuz 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Milliyetçi, devletçi ve laik bir CHP olacaksa partiye dönüşüm olabilir haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Milliyetçi, devletçi ve laik bir CHP olacaksa partiye dönüşüm olabilir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 14:53 Azerbaycan-Ermenistan barış anlaşması müzakereleri Almatı’da yapılacağı açıklandı
  2. 14:50 CHP'li Türker Ateş açıkladı: Kartla devlete yapılan ödemeler üçe katladı
  3. 14:30 Taraftarlar çıldıracak!: Bayern Münih'in yıldızı Beşiktaş'a geliyor!
  4. 14:25 Uzmanlardan 'çöl tozu' uyarısı gündemde: 'Ölüme kadar götürebilecek ciddi bir problem'
  5. 14:21 İkinci el otomobil alacak vatandaşların dikkatine!: Güvenli ödeme sistemi kayıt dışılığı açabilir!
  6. 14:19 Huawei’den muhteşem zirve!: Huawei geri döndü!
  7. 14:17 iPhone 11 'in fiyatı düştü!: Bu fırsat kaçmaz
  8. 14:14 Namık Tan'ın özgeçmişi!: Eski Washington Büyükelçisi Namık Tan kimdir?
  9. 14:12 İşte Netflix'in enleri!: Peki, hangi yapımlar en çok izlendi?
  10. 14:10 Daha yüksek emekli maaşı isteyen buraya!: İşte fazla maaş almanın yolları!
  11. 14:08 Yüksek İstişare Kurulu toplantısında 'yeni anayasa' vurgusu gündemde: 'Türkiye'nin ihtiyacı var'
  12. 14:07 İlaç şirketi Kovid aşısının yan etkilerini ilk kez kabul etti: Felç, beyin hasarı, kalp krizi
  13. 14:04 BM açıkladı: Gazze'deki enkaz Ukrayna'dan fazla
  14. 14:02 Türkiye fazla mesaide zirvede: Avrupa’nın 4 katı fazla olduğu açıklandı
  15. 14:01 İsrail'den ABD'ye tehdit geldi: Netanyahu'ya tutuklama kararı çıkarsa Filistin yönetimini yıkarız
  16. 13:59 Ofcom, OnlyFans'in Çocukları Koruma Önlemlerini İnceleyecek
  17. 13:58 Otomobil satışlarına sert tedbirler gündemde! Fahiş fiyatlarla mücadele edilecek
  18. 13:58 Galatasaray'da Transfer Gündemi: Kerem Aktürkoğlu için Yeşil Işık Yanıyor!
  19. 13:54 OECD Raporu: Türkiye'de Büyüme Tahmini Artıyor, Enflasyon Endişe Verici Seviyede
  20. 13:50 İYİ Parti Trabzon’da istifalar devam ediyor
Politika Haberleri