Mine Tozlu Sineren: Çok kez Ali Fuat Taşkesenlioğlu'ndan randevu istedim, beni ısrarla rüşvet ağına yönlendird

Mine Tozlu Sineren: Çok kez Ali Fuat Taşkesenlioğlu'ndan randevu istedim, beni ısrarla rüşvet ağına yönlendird

Mine Tozlu Sineren: Çok kez Ali Fuat Taşkese... Mine Tozlu Sineren, Cumhurbaşkanı’na her şeyi anlatmak istediğini lakin önünün kesildiğini söyledi.

"400 tane borsa patronu var ve herkes olaydan haberdar" diyen Sineren, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu rüşvet ağından haberi olmadığını düşünüyorum. Korkmaz Karaca'nın arkasının geleceğini bildiği için çoktan istifa etmesi gerekiyordu, bu yüzden istifa etti" ifadelerini kullandı.

Sedat Peker'in Twitter hesabından duyurduğu rüşvet iddiasının ortasında Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Serkan Taranoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve ağabeyi olan eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile Marka Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren yer almıştı. Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun kendisine bir sorun nedeniyle başvuran Sineren'i, AKP'li Zehra Taşkesenlioğlu'na yönlendirdiğini öne süren Peker, burada danışmanlık adı altında 12 milyon TL rüşvet istediğini iddia etmişti. Zehra Taşkesenlioğlu, Twitter hesabından Mine Tozlu Sineren'in açıklamalarıyla ilgili dün akşam açıklama yapmış ve Sineren ile görüştüğünü kabul etmişti.

“Söyledikleri doğru değil”

Sözcü gazetesinden Fırat Fıstık’ın haberine göre, Mine Tozlu Sineren ise Taşkesenlioğlu'nun bu açıklamasının ardından şunları kaydetti:

“Önemli olan benimle görüştüğünün doğru olduğu. SPK ile ilgili bir konuyu görüşmek için Erzurum'a çağrılıyorum. Oraya gidiyorum, kendisiyle görüşüyorum. ‘Ben abime ileteceğim' diyor. Önemli olan neden Erzurum'da görüşüyorum ben? Beni neden oraya çağırıyorlar? SPK ile ilgili, sadece bunu söylemek için beni oraya mı çağırdılar, bu mantıklı geliyor mu? Bir danışman görüşme öncesi konu ne diye sorar. Görüşmenin nedenini duyuyor ve Erzurum'a çağırıyorsunuz. Söyledikleri doğru değil. Benim ne işim var Erzurum'da. Ben orada Ali Fuat Bey'le görüşeceğimi zannettim. Sonrasında bana Ali Fuat bey diyor ki; keşke aracılarla gelmeseydin. Açıklamada da ‘Mine aracılarla geldi' diyor. Aracılar dediği kendi kız kardeşi. Dar alanda kısa paslaşma gibi.”

“Çok kez Ali Fuat Taşkesenlioğlu'ndan randevu istedim, beni ısrarla rüşvet ağına yönlendirdiler”

“Çok kez eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu'ndan randevu istedim. Beni ısrarla rüşvet ağına yönlendirdiler. Zehra Hanım'ın kocası (Gözaltına alınan eski THK Rektörü Prof. Ünsal Ban) bana ulaştı ve her şeyi anlattı. Bu zamana kadar zaten SPK ile davalığım. Suç duyurusundan önce davalığım. Ünsal Bey geliyor bana, ‘Ali Fuat sana çok zarar verdi' diyor, neler yaptığını anlatıyor. Tek suçum, yani işimin olmamasının nedeni Zehra Taşkesenlioğlu üzerinden ulaşmaya çalışmammış. Ali Fuat Bey 1,5 senedir görüşmüyorum, ben kardeşimle görüşmüyorum diyor. Ama şirketimize cezaları verirken 2 sene öncesiydi, görüşüyordunuz. O dönemde Zehra Hanım kocasıyla beraber hareket ediyor, kardeşine karşı. Ama şimdi de Ünsal Ban suçlanıyor.”

Erdoğan’a ulaşmaya çalışmış

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaşmak için Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Kurulu ile irtibata geçmeye çalıştım. Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu bu aşamada devreye girdi. Cumhurbaşkanı'na ulaşmaktı amacım. Ona bunları anlatacaktım. 150 milyon euro kaynak getirmek istiyordum, önü kesiliyor dedim. Korkmaz Karaca, Serkan Taranoğlu neden istifa etti? Korkmaz ile görüşmemiştim lakin ortada olduğunu biliyorum. Serkan Taranoğlu ile yüz yüze görüştüm. ‘Cumhurbaşkanı ile görüştürün beni' dedim. Ama sonra milyon liralık kaynak getireceksin bu parayı niye veremiyorsun diye para istedi. Vermeyince de diyalog kesildi. Sistem böyle işliyor.”

“400 tane borsa patronu var ve herkes olaydan haberdar”

“400 tane borsa patronu var ve herkes olaydan haberdar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu rüşvet ağından haberi olmadığını düşünüyorum. Korkmaz Karaca'nın arkasının geleceğini bildiği için çoktan istifa etmesi gerekiyordu, bu yüzden istifa etti. Bekliyordum bunu. Açıklamasını da gördüm. Sedat Peker söyledi istifa etmedi de millet sosyal medyadan iftira attığı için mi istifa etti? Ben onların sandıkları kadar akılsız değilim. Bu işin parçası olduğunu biliyorum.”

Salih Orakcı iddiasını reddetti: O para kâr avansı olarak verildi

Sineren, eski Başbakan Binali Yıldırım'ın eski danışmanı Salih Orakcı’ya rüşvet verdiği iddiasını da reddetti. İşin hallolması için Salih Orakcı ile ortak şirket kurduklarını belirten Sineren “O para kâr avansı olarak verildi, işi yapamayınca ben ortaklığımı bitirdim ve paraları geri istedim. Kâr avansıydı yani lakin geri alamadım. Bunun için dava açtım” diye ifade etti.

"Mine Tozlu Sineren: Çok kez Ali Fuat Taşkesenlioğlu'ndan randevu istedim, beni ısrarla rüşvet ağın." haberi, 01 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 01 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Mine Tozlu Sineren: Çok kez Ali Fuat Taşkesenlioğlu'ndan randevu istedim, beni ısrarla rüşvet ağın.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mine Tozlu Sineren: Çok kez Ali Fuat Taşkesenlioğlu'ndan randevu istedim, beni ısrarla rüşvet ağın.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:25 Independiente Teknik Direktörü Carlos Tevez Hastaneye Kaldırıldı: Sağlık Durumu İnceleniyor
  2. 18:21 Ankara Tren Garı Katliamı Davasında Polis Takibi Skandalı: Yakub Şahin'in İzleri
  3. 18:17 Kongo'da Mpox Salgını: 19 Vaka Kaydedildi, Önlemler Alınıyor!
  4. 18:13 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonda İkinci Yarıda Düşüş Başlayacak
  5. 18:09 Güney Kore'nin NEONSAT-1 Uydusu Uzaya Fırlatıldı: Dünya Gözlem Misyonu Başlıyor!"ü
  6. 18:05 Türkiye'nin Kişi Başına Milli Geliri Geriledi: IMF Raporu
  7. 18:01 "Ateş Kuşları" Dizisi Heyecanla Beklenen Final Tarihini Açıkladı: İşte Detaylar!
  8. 17:58 Türk Silahlı Kuvvetleri Hakurk Bölgesinde 6 PKK Militanını Etkisiz Hale Getirdi
  9. 17:54 Salvador'da Dehşet Verici Cinayet: Kadının Parçalanmış Cesedi Bulundu
  10. 17:53 Tesla, hisse değerlerindeki düşüşü telafi etmek için fiyat indirimi yaptı!
  11. 17:53 Altın fiyatları düştü: Kilogram başına 2 milyon 450 bin lira!
  12. 17:53 Birçok sürücü trafik kurallarını ihlal ediyor ancak bu kuralın yüksek miktarda para cezası var!
  13. 17:51 Koç Holding, 20,4 milyar TL'lik temettü dağıtımına başladı! Hesaplarınızı gözden geçirin
  14. 17:46 Fırın Camını Doğal Yöntemle Parlatın: Kabartma Tozu ve Su İle Kolay Temizlik!
  15. 17:45 THY Euroleague Çeyrek Finali Heyecanı: Real Madrid ve Maccabi Tel-Aviv Seride Öne Geçti
  16. 17:41 İstanbul'da Et Fiyatları Yükselirken Tüketiciler Zorlanıyor
  17. 17:32 Tatlı Tutkunlarına Müjde: Prenses Lokumu Tarifiyle Lezzet Dolu Anlar!
  18. 17:31 Uraz Kaygılaroğlu'na Veda Şoku! Son Defa Ekranlarda Görünecek, Tarih Belli Oldu!
  19. 17:31 Uçan Araba Hayali Gerçek Oluyor! Boeing'den Dev Uçan Otomobil Projesi
  20. 17:31 Chery'den Muhteşem Kampanya! 3 Modele Özel Fiyat, Düşük Kredi ve Yakıt Çeki Hediyesi!
Gündem Haberleri