Mısır ve Libya arasında tansiyon yükseldi: ‘Savaş ilanıdır’

Mısır ve Libya arasında tansiyon yükseldi: ‘Savaş ilanıdır’

Mısır ve Libya arasında tansiyon yükseldi: ‘... Libya'da Trablus merkezli Ulusal Muatabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı ordu, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi'nin "Sirte ve Cufra kırmızı çizgimizdir"..

Libya'da Trablus merkezli Ulusal Muatabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı ordu, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi'nin "Sirte ve Cufra kırmızı çizgimizdir" yönündeki açıklamalarının, Libya'nın iç işlerine yapılmış açık bir müdahale ve savaş ilanı olduğunu bildirdi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdelfettah el Sisi, Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçlerin Sirte kentine saldırması durumunda Mısır'ın doğrudan çatışmaya girebileceğini söyleyerek, 'kırmızı çizgi uyarısında' bulundu. Libya ordusuna bağlı Sirte ve Cufra Ortak Operasyon Dairesi Sözcüsü General Abdulhadi Dırah, açıklamalarının Libya'nın iç işlerine yapılmış açık bir müdahale ve savaş ilanı olduğunu belirterek Sisi'ye yanıt verdi.

Dırah, "Sisi'nin, kendi tabiriyle Sirte ve Cufra'nın kırmızı çizgisi olduğunu söylediği açıklamalar, ülkemizin iç işlerine apaçık müdahaledir. Bunu Libya'ya yapılmış açık bir savaş ilanı sayıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sözcü Dırah, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Kahraman güçlerimiz çıktığı yolunu tamamlamaya ve kalan tüm bölgeleri terörist Kerame (Halife Hafter'in askeri operasyonuna verdiği isim) milislerinden, paralı savaşçılardan ve destekçilerinden kurtarmaya kararlıdır."

Sisi, bugün Mısır'ın batısında Mısır Hava Kuvvetleri birliklerini ziyareti sırasında ordu güçlerine hitap ederek, "Mısır ordusunun, gerek duyulması halinde ülke sınırları dışında askeri bir görevde bulunabileceği" mesajını vermişti.

"(Libya'nın sahil kenti) Sirte ve (güneyindeki askeri üsse sahip) Cufra (kentleri) kırmızı çizgidir. Libya'yı Libyalılardan başkası savunmayacaktır. Yardım etmeye ve destek vermeye hazırız." ifadelerini kullanan Sisi, askerlere, "Sınırlarımız içinde veya gerekirse sınırlarımızın dışında herhangi bir görevi yerine getirmek için hazırlıklı olun." demişti.

UMH güçleri 25 Mart'ta başlattığı "Barış Fırtınası" operasyonu kapsamında 3 Haziran'da başkent Trablus'un bütün idari sınırlarında, 5 Haziran'da da Terhune kentinde kontrolü sağlamıştı.

Ordu, 6 Haziran'da da, Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri Hafter'e bağlı milislerden almak için "Zafer Yolları" isimli yeni bir harekat başlattığını duyurmuştu.

"Mısır ve Libya arasında tansiyon yükseldi: ‘Savaş ilanıdır’" haberi, 20 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Mısır ve Libya arasında tansiyon yükseldi: ‘Savaş ilanıdır’ haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mısır ve Libya arasında tansiyon yükseldi: ‘Savaş ilanıdır’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
    2. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
    3. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
    4. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
    5. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
    6. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
    7. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
    8. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
    9. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
    10. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
    11. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
    12. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
    13. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
    14. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
    15. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
    16. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
    17. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
    18. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
    19. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
    20. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
    Dünya Haberleri