Mithat Sancar: ‘Kimse HDP’yi yedek güç olarak görmesin’

Mithat Sancar: ‘Kimse HDP’yi yedek güç olarak görmesin’

Mithat Sancar: ‘Kimse HDP’yi yedek güç olara... Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Dicle toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) tarafından düzenlenen “Tigris Buluşmaları” kapsamında bölgedeki STÖ temsilcileri ve gazetecilerle Kovid-19 salgınından dolayı Zoom Platformu üzerinde bir araya geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Dicle toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) tarafından düzenlenen “Tigris Buluşmaları” kapsamında bölgedeki STÖ temsilcileri ve gazetecilerle Kovid-19 salgınından dolayı Zoom Platformu üzerinde bir araya geldi.

DİTAM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Vural’ın açılış konuşması yaptığı “Yeni Dönemde Türkiye Siyasetinde Muhalefet ve HDP’nin Tutumu” başlıklı toplantının moderatörlüğünü Gazeteci Mahmut Bozarslan yaptı.

HDP’nin 7 Haziran seçimlerinde elde ettiği başarıyı anlatan Sancar, bu başarının milliyetçi-sağcı cenahın sinyal vermesine yol açtığını kaydetti. Sancar, 8 Haziran akşamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugünkü gelişmelerin işaret fişeğinin attığını söyledi.

AKP-MHP-Ergenekon güç iktidarının bir patikaya girdiğini söyleyen Sancar, 1915 yılından bu yana bu cenahın fırsatları hukuk dışı yöntemlerle yaptığını gördüklerini, mevcut gelişmelerin sadece bir partinin beka meselesiyle açıklayamayacaklarını, bölgenin şekillenmesi adına yeni bir yüzyıl hesaplarının olduğuna dikkat çekti.

12 yıl önce yaptığı bir konuşmasını hatırlatan Sancar, “2008 yılında Türkiye için en büyük felaket muhafazakar ideolojisine milliyetçi elbisenin giydirilmesinin yaratacağı tahribatlar olduğunu söylemiştim. Konuştuğum gazeteci ‘AKP'nin milliyetçiliği Çiller'den tehlikeli’ başlığıyla röportajımı manşetine taşımıştı” dedi.

‘KİMSE BİZİ YEDEK GÜÇ OLARAK GÖRMESİN’

Konuşmasına katılımcıların sorularıyla yanıtlayarak devam eden Sancar, HDP’nin kuruluş amaçlarını anlattı. Seçimlerde ittifaklara açık olduklarının altını çizen Sancar, tek şartlarının eşit bir muhataplık olduğunu belirtti. Sancar, “Kimse bizi yedek güç olarak görmesin. Kazanımları belirlenmemiş bir ittifakın içinde olmayacağız” dedi.

HDP’nin yer almadığı bir yerde mevcut toplumsal ve yönetim krizinin çözülemeyeceğine dikkat çeken Sancar, normalleşme isteniliyorsa bunun için HDP’nin önemli bir aktör olduğunu ifade etti. Seçimlere endeksli bir siyasetlerinin olmadığını, toplumsal dönüşüm gibi büyük hedeflerinin olduğunu belirten Sancar, yeni dönemde yönetimde olmak istediklerini söyledi.

Politikalarının demokrasi güçlerine geniş bir alan açma üzerine kurulduğunu ve bunun olumlu sonuçlarının yaşandığını söyleyen Sancar, HDP’nin AKP’de süreklileşen bir kaybetme korkusunu yarattığını aktardı.

Kılıçdaroğlu’nun vekilliği düşürülen HDP’lilerin ismini anmaması konusunda hiçbir gerekçenin kabul edilemeyeceğini söyleyen Sancar, daha hassas olunması gerektiğini ifade etti.

MHP’den AKP’ye Aleyna Çakır tepkisi: ‘Gözaltına dahi alınmıyorsa ne yapıyorsunuz?’

"Mithat Sancar: ‘Kimse HDP’yi yedek güç olarak görmesin’" haberi, 06 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Mithat Sancar: ‘Kimse HDP’yi yedek güç olarak görmesin’ haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mithat Sancar: ‘Kimse HDP’yi yedek güç olarak görmesin’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  2. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  3. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  4. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  5. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  6. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  7. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  8. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  9. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  10. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  11. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  12. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  13. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  14. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  15. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  16. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  17. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  18. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
  19. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
  20. 21:38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'tan Tarihi Görüşme! Romanya Cumhurbaşkanı Lohannis Buluşması!
Politika Haberleri