Moskova'daki katliamı DAEŞ üstlendi: 40 ölü ve 100'den fazla yaralı

Moskova'daki katliamı DAEŞ üstlendi: 40 ölü ve 100'den fazla yaralı

Moskova'daki katliamı DAEŞ üstlendi: 40 ölü ... Moskova'daki bir konser salonunda silahlı bir saldırı meydana geldi. Saldırıda Crocus City Hall binasında bir patlama yaşandı. Rusya Federal Güvenlik Servisi, saldırı sonrasında 40 ölü ve 100'den fazla yaralı olduğunu açıkladı. Saldırıyı DAEŞ terör örgütü üstlendi.

Moskova'daki Crocus City Hall konser salonunda silahlı bir saldırı meydana geldi. Saldırının yaşandığı binada patlama olduğu ve patlamanın bir yangına yol açtığı belirtildi.

Binada çıkan yangını söndürmek için helikopterlerin kullanıldığı ve binanın çatısının çöktüğü bilgisi verildi.

Rus Federal Güvenlik Servisi'nin yaptığı açıklamaya göre, ilk verilere göre terör saldırısında 40 kişinin öldüğü ve 100'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

Tahliyeler sırasında çevik kuvvet polislerinin bölgeye sevk edildiği öğrenildi.

RIA Novosti haber ajansı, savaş kıyafetleri giymiş 4 kişinin makineli tüfeklerle ateş açtığını ve saldırganların olayın ardından kaçtığını aktardı.

Rusya Federal Ulusal Muhafız Servisi, silahlı saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunması için devam eden bir operasyon olduğunu duyurdu.

SALDIRIYI DAEŞ ÜSTLENDİ

AFP, saldırının terör örgütü DAEŞ tarafından üstlenildiğini bildirdi.

PUTIN SALDIRI HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in saldırıyla ilgili olarak ilk andan itibaren bilgilendirildiğini açıkladı.

MOSKOVA'DA HAFTA SONU HALKA AÇIK TÜM ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, olay yerine 70'ten fazla ambulans ve acil servis görevlisi sevk edildiğini belirtirken, Moskova'da havalimanlarında güvenlik önlemlerinin artırıldığını açıkladı. Sobyanin, büyük bir trajedi yaşandığını ifade ederek, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti ve hafta sonu Moskova'da tüm halka açık etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu. Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov ise başkentte konser salonuna yönelik terör saldırısını ele almak için bir görev gücü kurduklarını duyurdu.

MEDVEDEV: ÖLÜME ÖLÜM

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, saldırıyla ilgili olarak Telegram hesabından bir açıklama yaptı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Medvedev, kurbanların yakınlarına güç ve dayanıklılık mesajı iletti..

Medvedev, "teröristlerin yalnızca misilleme amaçlı terörden" anladığını belirterek "Şiddete güçle karşılık verilmediği, teröristlerin toplu infazları ve ailelerine yönelik baskılara ölümlerle karşılık verilmediği sürece hiçbir mahkeme ve soruşturmanın faydası olmayacaktır," sözlerini söyledi. Medvedev ayrıca şunları kaydetti:

"Bunların Kiev rejiminin teröristleri olduğu tespit edilirse onlara ve ideolojik ilham verenlere karşı başka türlü davranmak imkansızdır. Hepsi terörist olarak bulunup acımasızca yok edilmelidir. Böyle vahşeti gerçekleştiren devletin yetkilileri de dahil. Ölüme ölüm."

"TÜM DÜNYA SALDIRIYI KINAMAK ZORUNDA"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, konuyla ilgili bir açıklama yapmak üzere Telegram hesabından paylaşımda bulundu.

Zaharova konser salonuna silahlı kişilerce düzenlenen terör saldırısına ilişkin "Tüm dünya toplumu, bu korkunç suçu kınamak zorundadır," sözlerini söyledi. 

Zaharova, dünyanın dört bir yanındaki vatandaşların, Crocus City Hall'de gerçekleşen saldırıya ilişkin olarak bakanlığa telefon ederek, başsağlığı dileklerini ilettiğini ifade etti. Arayanların, "tüm insanlığın gözleri önünde gerçekleşen bu kanlı terör saldırısını güçlü bir şekilde kınayan ifadeler kullandığını" kaydeden Zaharova, kurbanları kurtarmak için çaba sarf edildiğini kaydetti.

Zaharova, Beyaz Saray'ın Moskova'daki terör saldırısıyla ilgili olarak Ukrayna veya Ukraynalıların dahlinin herhangi bir kanıtının bulunmadığı yönündeki açıklamasına işaret etti ve "Washington'daki yetkililer bu trajedinin ortasında neye dayanarak herhangi birinin olaya karışmadığına dair bir sonuca varıyorlar? Eğer ABD'nin elinde bu mevzuda güvenilir veriler var ise, bu veriler derhal Rus tarafına teslim edilmelidir," değerlendirmesinde bulundu. Zaharova, ABD'li yetkilileri bilgi paylaşımında davet ederek, "Eğer böyle bir veri yoksa, Beyaz Saray'ın hiç kimseye hoşgörü göstermeye hakkı yoktur. Rus yönetiminin de belirttiği üzere, olaya karışan herkes yetkili makamlar tarafından tespit edilecektir," sözlerine yer verdi.

ABD, İNGİLTERE, KANADA DAHİL BAZI ÜLKELER RUSYA'DAKİ VATANDAŞLARINI UYARMIŞTI

ABD'nin Moskova Büyükelçiliği, 8 Mart'ta yaptığı yazılı açıklamada, Moskova'daki vatandaşlarına kalabalık alanlardan kaçınmaları gerektiğini bildirerek "aşırılık yanlılarının" bu bölgeleri hedef alma planlarının olduğunu belirtmişti.

ABD'nin ardından İngiltere, Almanya, İsveç, Letonya, Çekya, Kanada ve Güney Kore'nin Moskova büyükelçilikleri de Rusya'daki vatandaşlarını uyararak dikkatli olmaları çağrısında bulunmuştu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'ya seyahat etmeme konusunda vatandaşlarına "şiddetle" tavsiyede bulunmuştu.

İsveç, bölgedeki güvenlik durumunun kötüleştiğini vurgulayarak Rusya'daki vatandaşlarına uluslararası medyadan ve büyükelçiliklerden gelen haberleri izlemelerini önermişti.

Çekya'nın Moskova Büyükelçiliği de, "aşırılıkçı grupların muhtemel saldırılarına dair ortaya çıkan raporlar nedeniyle" Rusya'daki vatandaşlarının dikkatli olmalarını istemişti.

ABD: SALDIRIDA UKRAYNA'NIN DAHLİ OLDUĞUNA İLİŞKİN EMARE YOK

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, günlük basın brifinginde Moskova'daki bir konser salonuna yapılan silahlı saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kirby, olayın "dehşet verici bir silahlı saldırı" olduğunu ve saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı dilediklerini ancak olayı değerlendirebilmek için henüz erken olduğunu belirtti.

Saldırının Ukrayna ile bir bağlantısının olup olmadığı yönündeki bir soruya, "Şu anda bu saldırıya Ukrayna'nın ya da Ukraynalıların dahli olduğuna ilişkin bir emare yok, ancak haberler henüz çok yeni. Buna bakacağız, ancak daha ilk saatte bu Ukrayna ile bağlantılı gibi yanlış bir düşünceye kapılmayın," yanıtını verdi.

Kirby ayrıca, bu saldırıyla ilgili herhangi bir siyasi motivasyon veya içsel bağlantıya dair herhangi bir kanıt olmadığını da vurguladı.

ABD'nin Moskova Büyükelçiliği tarafından yapılan güvenlik uyarısıyla ilgili soruya cevaben Kirby, o uyarının bu saldırıyla doğrudan ilişkili olmadığını ifade etti.

UKRAYNA: "SALDIRIYLA İLGİMİZ YOK"

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Telegram hesabından, Moskova'daki "Crocus City Hall" adlı konser salonuna düzenlenen terör saldırısıyla ilgili bir açıklama yaptı. Söz konusu saldırıyla Ukrayna'nın "hiçbir ilgisi olmadığını" kaydeden Podolyak, "Bu olaylar, saldırgan ülke liderliğinin kendi halkına karşı uyguladığı terörün emarelerini taşıyor," sözlerini söyledi.

RUSYA, BMGK'DAN TOPLANTI TALEP EDECEK

Rusya Dışişleri Bakanlığı Özel Yetkili Büyükelçisi Rodion Miroşnik, Rossiya-24 televizyon kanalına Moskova'da gerçekleşen konser salonu terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Saldırıya ilişkin girişimlerde bulunacaklarını anlatan Miroşnik, "Diplomatlarımız bu konuyu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısında gündeme getirecek. BMGK’dan yakın zamanda bu konuda toplantı talep edecekler ve böylelikle en büyük uluslararası kuruluştaki küresel çoğunluk bu eylemleri kınayabilecek," ifadelerini kullandı.

"Moskova'daki katliamı DAEŞ üstlendi: 40 ölü ve 100'den fazla yaralı" haberi, 23 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 23 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Moskova'daki katliamı DAEŞ üstlendi: 40 ölü ve 100'den fazla yaralı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Moskova'daki katliamı DAEŞ üstlendi: 40 ölü ve 100'den fazla yaralı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:45 Fiorentina, Galatasaray'ın Yıldızı Kaan Ayhan İçin Hamle Yapıyor!
  2. 17:41 Elon Musk'un Çin Ziyareti: Tesla'nın Otonom Sürüş Hedefi ve Çin Pazarındaki Zorluklar
  3. 17:37 Fenerbahçe'de İsmail Yüksek'in Sakatlığı: Ligde Devam Edemeyecek!
  4. 17:33 Galatasaray Kadın Futbol Takımı Liderliğini Pekiştirdi: Son Haftaya Zirvede Girdi
  5. 17:28 İtalya'nın Kardeşleri Lideri Giorgia Meloni, AP Seçimlerinde Aday Olacak
  6. 17:27 YouTube'dan Kullanıcılara Kötü Haber: Artık Videolar Durduğunda Reklam Oynayacak!
  7. 17:27 Hasan Can Kaya ve Cem Yılmaz Polemiğine Hülya Avşar Damga Vurdu!
  8. 17:23 İstanbul Yarı Maratonu: Hicham Amghar ve Sheila Chelangat Zaferi!
  9. 17:20 Sıfır araç alırken buna özen gösterin!
  10. 17:20 Rusya'da Alexei Navalny'nin vakıflarıyla işbirliği yapan bir gazeteci gözaltına alındı
  11. 17:20 Geleneksel Lezzetin Yeniden Keşfi: Bol Köpüklü Türk Kahvesi Artık Evde!
  12. 17:12 McDonald's restoranlarının önünde Hollanda'da İsrail'e karşı protesto düzenlendi
  13. 17:09 Araç alacakların dikkatine: İkinci el otomobilde hemen satan modeller ve markalar belirlendi!
  14. 17:06 Hyundai Tucson'un yenilenmiş versiyonu: Türkiye'de piyasaya sürülme zamanı belirlendi!
  15. 17:00 SPK onayıyla Lila Kağıt halka arz edilecek: Talep toplama süreci için belirlenen tarihler açıklandı
  16. 16:52 Evinizi Yeniden Parlatın: Kararmış Derz Sorununu Çamaşır Suyu Olmadan Çözün!
  17. 16:37 Dursun Özbek Abdurrahim Albayrak'ı listesine kattı!
  18. 16:23 Hakan Çalhanoğlu'ndan Muhteşem Başarı!
  19. 16:18 Kirli Sepeti Dizisi Final Kararı ile Şok Etti!
  20. 16:12 Lille, deplasmanda Yusuf Yazıcı'nın golüyle galip geldi!
Dünya Haberleri