Muhalif gazetecileri fişleyen SETA’nın raporu İsveç gündeminde

Muhalif gazetecileri fişleyen SETA’nın raporu İsveç gündeminde

Muhalif gazetecileri fişleyen SETA’nın rapor... Geçtiğimiz günlerde hazırladığı rapor ile muhalif gazetecileri hedef gösteren ve AKP'ye yakınlığı ile bilinen Siyaset, Ekonomi ve Toplum...

Geçtiğimiz günlerde hazırladığı rapor ile muhalif gazetecileri hedef gösteren ve AKP'ye yakınlığı ile bilinen Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) yine eleştirilere konu olan bir rapor hazırladı.

Seda Şanlıer | İsveç

Enes Bayraklı, Hasan Basri Yalçın ve Murat Yeşiltaş'ın hazırladığı ''Avrupa'da PKK Yapılanması'' adlı raporun İsveç bölümünde; İsveç Savunma Bakanı Peter Hultquist, İsveç Sol Parti (Vänsterpartiet) Genel Başkanı Jonas Sjöstedt ve Sol Parti milletvekilleri Amineh Kakabaveh ve Malin Björk'ün PKK'ye yardım ettikleri ve çeşitli yollarla PKK'yi destekledikleri iddia ediliyor.

Konuya dair bir açıklama yapan Sol Parti (V) Genel Başkanı Jonas Facebook hesabında şunları yazdı: ''Hükümete yakınlığı ile bilinen bir araştırma şirketinin, İsveç politikacılarıyla ve özellikle Sol Partili ile ilgili, fişleme yapması kesinlikle kabul edilemez. Bizi korkutarak susturamayacaklar. Ben Türkiye'deki mahkemelere ve seçimlere gözlemci olarak gitmeye devam edeceğim. Ayrıca Sol Parti olarak Dışişleri Bakanlığı'na, Türkiye'nin İsveç vatandaşlarını ve seçilmişlerini hedef göstermesi konusunda tepki göstermesini istedik.''

Raporda adı geçen İsveç Sol Parti milletvekili Amineh Kakabaveh ise Facebook hesabından şu ifadeleri kullandı: ''Seta'nın şefi Serhat Albayrak ile birlikte çalışan ve Erdoğan'ın ayak işlerine bakan Gardell'i ben geçen sene İsveç medyasından önce ifşa ettim. Serhat Albayrak, Ekonomi Bakanı Berat Albayrak'ın büyük abisidir ve, Berat Albayrak tesadüfe bakın, Erdoğan'ın damadıdır. Aftonbladet (İsveç'in önemli günlük gazetelerinden biri) bugün bir yazısında raporda geçen İsveç politikacılarını ciddiyetle ele aldı. Erdoğancılarla birlikte çalışan Gardell'e karşı gerçekten nasıl tavır alınacağı konusu ise Sol Parti ve başkanı Jonas'a bağlıdır. "

Sol Parti liderliğine eleştirel tutumuyla da bilinen Kakabeveh Facebook mesajında, Kürtlerin samimiyetle değil de dört yılda bir sırf oy için desteklenmesini de eleştirdi.

Amineh Kakabaveh'in yazısında belirttiği köşe yazısını Aftonbladet'in önemli yazarı Daniel Swedin yazdı. Swedin köşe yazısında, Serhat Albayrak'ın kim olduğuna ve SETA araştırmasına değinirken muhalifleri susturmaya ve sindirmeye yarayan bu rapora karşı İsveç İstihbarat Örgütü'nün (SÄPO) ciddi şekilde önlem alması gerektiğini belirtti.

Ayrıca Swedin, İsveç Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye Büyükelçisi'ni çağırıp konuyla ilgili nota vermesi gerektiğini de ekledi.

İsveç'te rapora dair tartışmalar sürerken İsveç'te sürgün olarak yaşayan ve iki sene önce Erdoğan'ı eleştiren yazılar yazdığı için İspanya'da tutuklanan yazar Hamza Yalçın konuya dair şöyle konuştu: ''Ülkemin itibarının böyle zedelenmesi uğradığım baskılardan daha çok gücüme gidiyor. Birçok insan kabahati Erdoğan Hükümeti'ne değil Türklerin geneline çıkartıyor. Bu da eminim hem Erdoğan'ın hem de Türklere dost olmayanların işine geliyordur.''.

"Muhalif gazetecileri fişleyen SETA’nın raporu İsveç gündeminde" haberi, 23 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Muhalif gazetecileri fişleyen SETA’nın raporu İsveç gündeminde haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Muhalif gazetecileri fişleyen SETA’nın raporu İsveç gündeminde 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  2. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  3. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  4. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  5. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  6. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  7. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  8. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  9. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  10. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  11. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  12. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  13. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  14. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  15. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  16. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  17. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  18. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  19. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  20. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
Dünya Haberleri