Muhasebecilerden hayır hesabı

Muhasebecilerden hayır hesabı

Muhasebecilerden hayır hesabı Geçtiğimiz hafta sonunda İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İ.İ.B.F Mezunları Derneği Lokali'nde kahvaltıda bir araya gelen Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Şişli Şubesi'nin üyeleri, 16 Nisan referandumunda...

Geçtiğimiz hafta sonunda İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İ.İ.B.F Mezunları Derneği Lokali'nde kahvaltıda bir araya gelen Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Şişli Şubesi'nin üyeleri, 16 Nisan referandumunda tercihlerini 'Hayır' oyundan yana kullanacaklarını duyurdu

Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Genel Başkanı Server Gökmen, 16 Nisan referandumu öncesinde toplanan dernek üyelerine seslendi. Gökmen, yaklaşan oylamanın önemini, "Bu bir parti meselesi değil, bu bir rejim meselesidir" diyerek vurguladı. Derneğin şube başkanlarına seslenen Gökmen, Türkiye'nin geleceği için tüm dernek üyelerini referandumda 'hayır' oyu kullanmaya çağırdı. Etkinliğe telefonla bağlanan gazeteci Can Ataklı ise Türkiye'nin yeniden inşasının yapılacağı günlerin yaklaştığını söyledi

Geçtiğimiz hafta sonunda İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İ.İ.B.F Mezunları Derneği Lokali'nde kahvaltıda bir araya gelen Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Şişli Şubesi'nin üyeleri, 16 Nisan referandumunda tercihlerini 'Hayır' oyundan yana kullanacaklarını duyurdu. Kahvaltı sonrasında söz alan derneğin Şişli Şube Başkanı Nesrin Altın, 1976'da kurulan derneklerinin o tarihten bu yana toplumsal olaylar ve sorunlar karşısında etkili olmayı amaçladığını söyledi.

Daha önceki tüm anayasalar gibi 16 Nisan'da oylanacak anayasanın da olağanüstü şartlar altında oylandığını belirten Altın. 1961 anayasası dışında tüm anayasaları toplumun ihtiyaçlarını karşılayan 'demokratik' anayasalar olarak tanımlamanın güç olduğunu vurguladı. Ve Türkiye'de şu anda yayın organlarının neredeyse tek sesli olduğunu, gazetecilik etiğine bağlı basın mensuplarının çok az kaldığını belirtti. 15 Temmuz darbe girişimini kastederek, "Düzenlenen darbe girişimi başarılı olamadı. Kimin tarafından engellendi? Belki de bu şekilde sonlanması gerekiyordu bilemiyoruz. Tarihimiz boyuncu ülkemizin bütünlüğü üzerinde emperyal güçler tarafından oynanan oyunlar bu kez değişik bir senaryo ile karşımıza çıktı. İktidarı boyunca üst akıllar ile birlikte yürüyen hükümet devre dışı çıkarıldığını anlayınca, kandırıldığını farketti. Sonuçta hükümet bu olayda onca kargaşadan onca şehitlerin arkasından maksimum fayda sağlamıştır" dedi ve 16 Nisan'da 'hayır' oyu kullanacağını söyledi.

"AKP'nin miladı doldu"

Nesrin Altın'dan sonra söz alan Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Genel Başkanı Server Gökmen ise, 16 Nisan'da partiler arası bir tercihin değil, rejim değişikliğinin oylanacağını söyledi. Gökmen, tek bir kişiye TBMM'yi feshetme yetkisinin verilemeyeceğini belirtti. Demokrasilerde STK'ların (sivil toplum örgütleri) 5. kuvvet olduğunu söyledi ve "STK'lar 10 kere düşünüp 1 kere konuşmalı. 1 oy kullanacağız. İkinci oy kullanamayız. Çevremizdeki herkesi hayır oyu kullanmaya yönelik ikna etmeye çalışmalıyız' dedi. 16 Nisan'da hayır çıkması halinde AKP için sonun başlangıcının başlayacağını belirten, Yeminli Mali Müşavir Hikmet Kabuk ise "AKP'nin miladı doldu. Türkiye mutlaka bir değişim sürecine girecek" diye konuştu. Etkinliğe telefonla bağlanan ve Türkiye'nin referandumda kesinlikle 'hayır' diyeceğinin altını çizen Korkusuz Gazetesi yazarlarından Can Ataklı ise "Ülkemizi yeniden inşa edeceğimiz günler yaklaşıyor. Türkiye'nin bu karanlık güçleri ve gericiliği aşacak gücü vardır" dedi.

"Evetçi- Hayırcı kamplaşması yanlış"

Söz alan dernek üyelerinden Oktay Yeşilyurt ise, "Evetçiler-Hayırcılar kamplaşması yanlış. Referandumdan evet çıksa dahi, başkanlık sisteminin hayata geçirilmesi 2019'u bulacak. Karamsarlığa kapılmamalıyız. Mücadelemize devam etmeliyiz. Türkiye'nin bu sorunları aşacak müthiş bir Cumhiriyet kültürü birikimi var. Bu anayasa teklifi Türkiye'nin bataklıktan çıkmasını engelleyecek. AKP ve MHP'ye oy veren vatandaşlarımızı ikna etmeye çalışmalıyız" şeklinde konuştu. Etkinlikte son olarak konuşan gazeteci Merdan Yanardağ ise, "Araştırmalarımıza göre yüzde 60 oranında bir hayır oranının çıkacağı öngörülüyor. Burada en büyük handikap, büyük oranda hayır çıkacağı öngörülmesine rağmen, hayırcıların hala evet çıkacağına inanması. Daha önceki seçimlerde yaşanan hilelerden dolayı, halkımız böyle düşünüyor. Oysa araştırmalar AKP seçmeninin yüzde 35, MHP seçmenin ise yüzde 70 oranında hayır diyeceğini gösteriyor" dedi ve cumhuriyetçi, ulusalcı, sosyalist, komünist, milliyetçi ve dindar vatandaşlardan oluşan güçlü bir 'hayır Cephesi’nin var olduğunu sözlerine ekledi.

"Muhasebecilerden hayır hesabı" haberi, 28 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 28 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Muhasebecilerden hayır hesabı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Muhasebecilerden hayır hesabı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  2. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  3. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  4. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  5. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  6. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  7. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  8. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  9. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  10. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  11. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  12. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  13. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  14. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  15. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  16. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  17. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  18. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  19. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  20. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
Gündem Haberleri