Murat Ağırel: Hangi acıya üzüleceğimizi şaşırdık

Murat Ağırel: Hangi acıya üzüleceğimizi şaşırdık

Murat Ağırel: Hangi acıya üzüleceğimizi şaşı... “Bozkurt'ta yaşanan olay sel diye nitelendirilemez, çünkü tam olarak aydınlatılmayan bir ayrıntı var”

Gazeteci Murat Ağırel, Batı Karadeniz’de sel felaketi yaşayan illerden Kastamonu’nun Bozkurt ilçesindeki durumu değerlendirdiği bugünkü yazısında, “Bozkurt'ta yaşanan olay sel diye nitelendirilemez, çünkü tam olarak aydınlatılmayan bir ayrıntı var” dedi.

Bölgede bulunan HES’in patladığı iddiasını irdelediği yazısında, Kastamonu Valiliği'nden önceki gün yapılan açıklamada "HES patlamadı" dendiğini hatırlatan Ağırel, Yeniçağ İnternet'in haber koordinatörü Fatih Ergin'in ise Kastamonu Sulama Birliği'nden gelen mesajı haberleştirmesine dikkati çekti. 

"Çiftçilerimizin dikkatine, bölgemizdeki yoğun yağışlar nedeniyle sel riski beklenmektedir. Tesislerimizi ve arazilerimizi korumak amacıyla barajlarımız kapatılmış regülatör kapaklarımız açılmıştır. Tüm çiftçilerin tedbirlerini almasını önemle rica ederiz."

"Yine sel bölgesinde olan yurttaşların beyanatlarını dinledim. Hoparlörden anonslar yapıldığını dere yatağındaki araçların kaldırılması gerektiği daha önceden bildirilmiş. Başka bir yurttaş da HES kapaklarının açıldığını anlatıyor. Bu konuda kimi aradıysam kapı duvar. Sanki yetkili herkes bir şeyi saklamaya çalışıyor gibi" diyerek yazısına devam eden Ağırel, şunları kaydetti:

"Ben bölgedeki HES ile ilgili elde ettiğim bilgileri sizlerle paylaşayım… Özellikle Bozkurt İlçesindeki Ezine Çayı üzerinde bulunan ve kapaklarının açıldığı iddia edilen HES, Tesla Enerji'ye ait. Lisans sahibi Berke Enerji A.Ş. Bu firmaların tamamı daha önce Türkiye Petrolleri'ni satın alan Zülfikarlar Holding'e ait firmalar. Firmanın internet adresinde mevcut HES ile ilgili yer alan bilgilere göre Ebru 1 ve Ebru 2 olmak üzere iki ayrı karşıdan alışlı dolu gövdeli regülatör yapısı ile 15,2 ve 6,2 Km'lik borulu iletim hatları ile tek bir santral binasında üretim yapılıyor. Mevcut HES ile ilgili holding yetkilileri ile görüştüm. İddiaları sordum. Aynen aktarıyorum:

'Murat Bey, Bozkurt'taki HES, Doğu Karadeniz'de bulunan HES'lerle karıştırılıyor. Ne yazık ki konu hakkında bilgi sahibi olan veya olmayan herkes yanlış bilgi veriyor. Bizim HES, 3 metre yüksekliğinde 10-12 metre boyunda bir yapı. Regülatör kapağı açıldı deniyor. Böyle bir durum yok. Çünkü açılabilecek bir kapak yok. Bu yapılar savaklı yapılar. Doğu Karadeniz'deki gibi radyal kapak yok.'

Peki, öyleyse Fatih Ergin'in açıkladığı mesaj ne anlama geliyor…"

"Bir çelişki var; gerçek elbette ortaya çıkacak biz de takipçisi olacağız"

Ağırel, konu ile ilgili 28 Temmuz 2015 yılında Kastamonu Açıksöz gazetesinde yer alan o dönemde Bozkurt belediye başkanı olan Bozkurt Ekeş'in yaptığı şu açıklamayı da hatırlattı:

"HES'ten dolayı artık köylerimiz kayıyor. Burada HES bitmeden HES'i kapatmadılar, HES bitti ondan sonra HES'i kapattılar. Burası heyelanın en çok olduğu bölge, zemini zaten kaygan. Bozkurt'tan Kastamonu'ya ilerlerken yolun sağ tarafına bir bakın. Yara yara gelmiş, düşüm sağlamış, düşüm sağladığı yerde en az üç defa su baskını oldu. Üç tane köy kayıyor. HES bittikten sonra HES durduruldu. İyi de 6 ay evvelden neden durdurulmadı? Şu anda köylerin ulaşımı söz konusu değil. Bu bölgede Çatalzeytin'e yapılan HES çok başarılı bir HES… Bozkurt ve Cide'de yapılan HES bir rezalet. Buraya yapılan HES her halükarda Bozkurt'un başına bir bela. İnşallah yanılıyorumdur lakin ben çalışacağına inanmıyorum."

Ağırel, "Yani bir çelişki var. Gerçek elbette ortaya çıkacak biz de takipçisi olacağız" diye ifade etti.

"Murat Ağırel: Hangi acıya üzüleceğimizi şaşırdık" haberi, 14 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 14 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Murat Ağırel: Hangi acıya üzüleceğimizi şaşırdık haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Murat Ağırel: Hangi acıya üzüleceğimizi şaşırdık 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 23:50 Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: Türkiye de listede
  3. 23:46 AKP’li Nihat Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu: ''Katliam başka ticaret başka''
  4. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  5. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  6. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  7. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  8. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  9. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  10. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  11. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  12. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  13. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  14. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  15. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  16. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  17. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  18. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  19. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  20. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
Yaşam Haberleri