Murat Ağırel yazdı: Orman deyip geçmeyin

Murat Ağırel yazdı: Orman deyip geçmeyin

Murat Ağırel yazdı: Orman deyip geçmeyin ''Eğer ülkeyi bu yağma düzeninden kurtaracaksak sadece sandıkta değil, ormanda, madenlerde, mahkemelerde, kıyılarda, denizlerde, ekmekte kurtaracağız''

Telefonum çaldı. Arayan Avukat dostum Onur Cingil'di. Maltepe Zümrütevler ormanlık alanda ağaç kesimi ihbarını almış ve semt sakinleri ile görüşmüş olayı araştırmak gerektiğini söyledi.

Çok yakın olduğumu ve geleceğimi bildirdim. Tam bu gibi durumlara çabuk ulaşabilmek için aldığım motora atlayıp gittim.

Semt sakinleri ile görüştük.

Yurttaşlar kesim yapıldığını ne olup bittiğini görmek için de alana gittiklerinde kesim yapan kişilerin "mesire alanı için araziyi kiraladık" cevabını almışlar.

Onur Cingil ve ben alanı görmek için ormanlık bölgeye gittik. İnanamadım. Tepelerde binlerce kesilmiş ağaç vardı.

Ağaçlar gençleştirme kapsamında mı kesildi?

Orman yangınlarını engellemek için yol açma kapsamında mı kestiler?

Yoksa seyreltmek maksatlı mı yoksa mesire alanı için mi kesilmiş bilmiyoruz.

Ancak bahse konu yere gittiğimizde bir alanın düzleştirildiğini yol yapıldığını gördük. Hatta güzergah üzerinde kaldırım taşları ve yol taşları öbek öbek duruyordu.

Konu hakkında Maltepe Belediyesini aradım. Belediye yetkilileri "alanın kendilerinin sorumluluğunda olmadığını, daha önce ağaç kesildiği yönünde ihbar geldiğini, alana gidip müdahale ettiklerinde çalışan firmanın Kartal Orman Müdürlüğünün iznini gösterdiğini bu konuda resmi yazışmaları başlattıklarını" söyledi.

Alandan ayrılırken yine aynı yerde onlarca kahvaltı, mesire alanı, düğün balo organizasyonu için yerlerin olduğunu gördük. Bir kısım vardı ki bir tabela konmuş ve "giriş yasak" yazılmış. Bir kişi de zincirlerle oluşturulmuş kapıda bekliyordu.

Bu kişiye kendimizi tanıtıp sorduk. "Ben size bilgi vermek zorunda değilim" dedi. Kimin izni ile buradasın, ne amaçla buradasın, memur musun vs. gibi sorularımızı cevapsız bıraktı.

Ormanlık alanın hemen hemen her köşesinde balo, davet, organizasyon işleri için yerler var. Mesire alanları, kahvaltı ve et lokantaları var.

Takip edeceğiz takip edeceğiz ama hangisine yetişeceğiz şaşırmış durumdayım.

Bu bilgileri Twitter'dan paylaştım. Sosyal medyadan paylaşınca haklı serzenişlerde aldım. Şırnak'ta binlerce ağacın kesildiği bildirildi. Gerçekten yüzlerce kamyon ve TIR'larla taşınan kesilmiş ağaç tomruklarını gördüm. Bu konuyu da araştırıyorum.

Sadece buralar değil.

İstanbul Beykoz, Samandıra, Kayışdağı, Muğla, Adana Pozantı, Kozan, Mersin her yerden görüntüler geldi.

İnsanın aklı almıyor.

Bir sömürge ülkesi gibiyiz.

Madenlerimiz yağmalanıyor. Ormanlarımız kesiliyor. Nehirlerimize beton dökülüyor. Şehirlerimizde her yer parsel parsel kapatılıyor.

İngilizlerin, Fransızların, İspanyolların Kuzey ve Güney Amerika'yı istila ettiklerinde yaptıkları ne varsa bugün ülkemizde yaşanıyor.

Tek yapmadıkları şey Türk vatandaşlarının boyunlarına zincir vurmadılar. Onun dışında fındığımız, çayımız, zeytin ağaçlarımız, tarlalarımız, eşi benzeri olmayan kıyılarımız, dağlarımız satılıyor. Hem de üç beş kişiye, yok pahasına.

Gidip gördüğüm orman talanında da farklı bir şey yok.

Tüm dünya ormanlık alanlarını arttırmaya çalışırken biz ormanlık alanları yok etmeye çalışıyoruz. Ormanlarda yaşayan canlıları görmezden geliyor rant uğruna insanımız dahil her şeyi katlediyoruz.

Buna dur demek gerekiyor. Fakat gördük ki buna dur diyecek olanlar iktidarlar, hükümetler değil. İşçisiyle, köylüsüyle, ofislere tıkıştırılmış beyaz yakalı işçileriyle, asgari ücretlisiyle hepimizin buna dur demesi gerekiyor.

Sesimizi çıkarmadan bu gidişata dur diyemeyeceğiz.

Her zaman söylediğim gibi bireysel olarak değil örgütlü bir mücadele ile bu alanlara verilecek tahribatın önlenmesi gerekmektedir.

Özel ormanlar ve turizm amaçlı tahsislerin durdurulması ve 2B alanlarının iptal edilmesi gerekmektedir. Orman Yasası yeniden ele alınmalıdır.

Hem hukuki hem toplumsal bir karşı duruş gösteremezsek biteriz, bitiyoruz.

Sanmayın ki sayımız üç beş kişi.

Paylaştığım videoları yüz binlerce izlenmeye ulaştı. Kesilmiş ve üst üste dizilmiş kütüklerin fotoğrafı 17 binden fazla beğeni yaklaşık 5 bin retweet aldı.

Bunları şu yüzden yazıyorum.

Evet tepki gösteriyoruz, ama sadece Twitter'da kalıyor. AKP'nin bu ülkeye yaptığı en büyük kötülük protesto kültürünü yok etmek oldu.

Parti mitinglerine sıkıştırılmış hibrit protestolara mahkum olduk. Önceden sendikalar yürürdü, öğrenciler yürürdü. Cumhuriyeti sevenler yürürdü. İki kişi bir araya gelir otoriteye karşı pankart açardı.

Artık yumurta bile atmıyoruz. Yaptığımız tek şey "like" tuşuna basıp "retweet" etmekten ibaret. İçerisine girdiğimiz girdapta onlarca konser ve festival iptal edilirken, tek bir Tarkan konserinden medet umuyoruz. Kötü değil ama hiç yeterli de değil.

Biliyorum, onlarca mahkeme, dava tehdidi, enflasyon, 5 lira olan ekmek, yıldırdı hepimizi, sindirdi. Ama işte biz sinersek ormanlarımızı yok ediyorlar, dağlarımızı ele geçiriyorlar. Şehirlerimizi yağmalıyorlar, madenlerimizi zenginlere peşkeş çekiyorlar.

Eğer ülkeyi bu yağma düzeninden kurtaracaksak sadece sandıkta değil, ormanda, madenlerde, mahkemelerde, kıyılarda, denizlerde, ekmekte kurtaracağız.

O yüzden orman deyip geçmeyin…

"Murat Ağırel yazdı: Orman deyip geçmeyin" haberi, 19 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 19 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Murat Ağırel yazdı: Orman deyip geçmeyin haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Murat Ağırel yazdı: Orman deyip geçmeyin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  2. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  3. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  4. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  5. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  6. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  7. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  8. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  9. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  10. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  11. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  12. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  13. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  14. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  15. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  16. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  17. 20:52 ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"
  18. 20:52 Erbakan AKP'ye 3 koşul sundu: "Yapılırsa seçimlerden çekilmeye hazırız"
  19. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  20. 20:51 İmamoğlu, Erdoğan'a yönelik "haddini bilecek" diyerek seslendi: "O iş bitti kardeş"
Gündem Haberleri