Murat Ağırel yazdı: Uyuşturucu kıskacında Türkiye -7- Yine Kolombiya yine muz yine kokain

Murat Ağırel yazdı: Uyuşturucu kıskacında Türkiye -7- Yine Kolombiya yine muz yine kokain

Murat Ağırel yazdı: Uyuşturucu kıskacında Tü... "Çalıştığımız limanların bazılarında, bilhassa Latin Amerika'daki limanlarımızda, maalesef kaçakçılık girişimleriyle karşılaşmaktayız''

Kolombiya'dan yükünü alarak yoluna devam eden bir gemi Malta Limanına yanaştığı 6 Nisan Çarşamba günü güvenlik görevlileri gemiye operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyonda 40'lık bir konteyner içinde bulunan 1200 kutu muz arasında 26 kutuya gizlenmiş halde piyasa değeri 108 milyon Euro olan 800 kilogram yüksek saflıkta kokain ele geçirdi.

Lovin Malta'da yer alan bilgilere göre geminin yanaştığı liman Malta Freeport. Bu limanın yüzde 50'si Türk firması YILPORT'a ait.

Daha önce de yine YILPORT limanlarında uyuşturucu maddeler yakalanmıştı. Brezilya'dan gelen ve Kocaeli Dilovası'daki YILPORT Limanına yanaşan geminin içindeki bir konteynerde 540 kilo kokain, Orta Amerika ülkesi Panama'da, Türkiye'de Mersin Limanına gelen başka bir konteynerde de 616 paket kokain ele geçirilmişti.

YILPORT Holding daha önce bir açıklama yapmış ve 10 ülkede 22 adet liman işlettiğini belirterek, "Çalıştığımız limanların bazılarında, bilhassa Latin Amerika'daki limanlarımızda, maalesef kaçakçılık girişimleriyle karşılaşmaktayız. Limanlarımızı en üst seviyede kaçakçılığa karşı mücadele ekipmanlarıyla donatsak dahi, yasa dışı örgütler, farklı yöntemler deneyerek kaçakçılık faaliyetleri denemektedirler. Buna karşılık biz de kolluk kuvvetleriyle eş güdüm içinde çalışarak, her yıl tonlarca kaçak mal yakalıyoruz ve yerel güvenlik birimlerine teslim ediyoruz" demişti.

Peki, Malta'da yakalanan ve piyasa değeri 108 milyon Euro olan 800 kilogram kokaini kim gönderiyordu ve kime geliyordu?

Yazalım.

Şayet kokain yakalanmasaydı MSC Polina gemisi ile MEDURB 049746 konşimento numarası ile Mersin Limanına gelecekti. Gönderici ise C I Banacol adlı firma. Alıcısı OSE Fruit adlı firma olacaktı. Firma yetkilisi olarak Demir Semerci görünüyor. Bu ismi aklınızda tutun. Firmanın kuruluş tarihi 29 Temmuz 2021.

Buraya kadar bilgiler yüzeysel.

Gelin aradaki bağları size anlatayım.

16 Haziran 2021 tarihinde Mersin Limanı'nda 1.3 ton kokain ele geçirildi. Türkiye tarihinin en büyük kokain operasyonuydu.

Kokain Öz Şimşekler adlı firmaya gelmişti. Yakalanan kokain Yıldırım Holding'in şirketi Yılport'un 2016'dan beri işlettiği Ekvador'un Bolivar Limanı'nda 'MSC Capucine R' isimli gemiye yükleme yapılmıştı.

Konteynerin göndericisi Ekvador'daki Coragrofrut S.A. ve merkezi Slovenya'da bulunan büyük gıda şirketi Rastoder'in Ekvador'daki firmasıydı.

Alıcı ise yine Slovenya'daki Rastoder'in merkezi görünüyordu ancak yakalama gerçekleşmeseydi Öz şimşeklerin deposuna taşınacaktı.

Konteyner evrakları incelemeye alındı. Rastoder şirketi henüz gemide olan konteynerin Öz Şimşekler Gıda Şirketi'ne yönlendirilmesi için talimat vermiş ve bu kayıt altına alınmıştı.

Kokain yakalandıktan sonra Öz Şimşekler Gıda Şirketi'nin sahibi Nimet Şimşek, Halil İbrahim Şimşek (oğlu) ve 3 çalışan tutuklandı. Firma sahipleri kokain ile bir bağlantılarının olmadığını ürünleri denizde satın aldıklarını belirtiler. Dava devam ediyor. Sadece 2 tutuklu kaldı.

Diyeceksiniz ki bunu bize neden anlatıyorsun…

Haklısınız…

Ama arada bir bağlantı var.

OSE Firmasının sahibi Demir Semerci daha önce Öz Şimşeklerin çalışanıydı. Halen açık kaynaklarda Öz Şimşeklerin Mersin Serbest Bölgedeki yetkilileri Nimet Şimşek, Mesut Sekin ve Demir Semerci gözüküyor.

Öz Şimşekler 1.3 ton kokain ile hangi tarihte yakalanmıştı: 16 Haziran 2021.

 Peki, OSE firması ne zaman kurulmuş? 29 Temmuz 2021. Garip bir tesadüf mü sizce?

Daha bitmiyor.

OSE firmasının kuruluşunda verilen mail adresi de ilginç: [email protected]

Osman Sönmez kim peki? Suriye asıllı S.H. kokain dosyasında tutuksuz yargılanan Öz Şimşekler firmasının sahiplerinden Hasan Şimşek'in yakın arkadaşı.

Mutlaka uyuşturucu kartelleri kokaini konteynere gizlice yerleştirmiştir ve alıcı firmanın da bundan haberi yoktur. Zira diğer yakalanan kokainlerde de aynısı olmuştu!

Ayrıca yine firma bu muzları yoldan aldığını, muz aldığı, kokainden haberi olmadığını iddia edecektir. Ancak anlamadığım şu, bu dosyada muzların Kolombiya'dan yüklenirken OSE firmasına yüklendiği, yani alıcının belli olduğu çok açık.

Konuştuğum kaynakların aktardığına ve araştırmama göre konşimento Kolombiya çıkışlı. Tarihi ve alıcı bilgileri net... Ayrıca sağlık sertifikası da Kolombiya'dan çıkarken düzenlenmiş. 11 Mart'ta gemiye yüklenmiş. 14 Mart'ta konşimento basılmış. 15 Mart'ta sağlık sertifikası düzenlenmiş. Ve Malta'da yakalama olunca nasıl oluyor ise gemi firmasından 5 Nisan tarihli aynı numaralı bir konşimento düzenletilmiş.

Yolda alındı diyebilmek için mi acaba?

Ben savcı değilim, yazdığım köşe de mahkeme salonu değil. Ancak olaylardaki ayrıntılar bazen tesadüf ile açıklanamayacak kadar çok karşıma çıkıyor. Bunları araştıracak olan mutlaka savcılık makamı ve mahkemelerdir.

Ancak ülkemizin sırtına kene gibi yapışan uyuşturucu illeti ile mücadele etmek her yurttaşın asli görevi.

En başta da gazetecilerin…

(Devam edecek)

"Murat Ağırel yazdı: Uyuşturucu kıskacında Türkiye -7- Yine Kolombiya yine muz yine kokain" haberi, 07 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 07 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Murat Ağırel yazdı: Uyuşturucu kıskacında Türkiye -7- Yine Kolombiya yine muz yine kokain haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Murat Ağırel yazdı: Uyuşturucu kıskacında Türkiye -7- Yine Kolombiya yine muz yine kokain 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  2. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  3. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  4. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  5. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  6. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
  7. 22:53 İsveçlilerin mutluluk sırrı: İşte fikanın anlamı ve tarihi
  8. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
  9. 22:41 Dünyanın en zengin yüzde 0,001'i parasını buna yatırıyor!
  10. 22:38 İşte enfeksiyonu yok edip ödemi alan o baharat!
  11. 22:34 Tırnaklarınızdaki beyaz noktaları küçümsemeyin!
  12. 22:06 Fitch Ratings'den Türkiye'ye maliye politikası uyarısı geldi: "Düzenleme şart"
  13. 22:06 Öz Gıda İş Sendikası Patiswiss eylemi için çağrıda bulundu: "Tüm emekçi dostları bekliyoruz"
  14. 22:05 Mahkeme, Savaş Ay'ın bankadaki parasının nasıl paylaşılacağına karar verdi
  15. 22:02 On binlerce öğretmen adayının beklediği haberi aldı! İşte atanacak öğretmen sayısı
  16. 21:18 Beşiktaş Türk teknik direktör getiriyor! Santos'un yarattığı yıkımı o düzeltecek
  17. 21:18 CNN'nin "Borcunuzu şişiriyor musunuz?" sorusuna Şimşek'ten cevap: "Ortada abartılacak bir şey yok"
  18. 21:18 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Hamle! Bursaspor Divan Kurulu İle Bir Arada!
  19. 21:18 İYİ Parti'nin kurultay yeri açıklandı!
  20. 19:30 İran'da Mahsa Emini protestoları: Rap şarkıcısı idama çarptırıldı
Türkiye Haberleri