Murat Muratoğlu yazdı: Zamlar gaza geldi

Murat Muratoğlu yazdı: Zamlar gaza geldi

Murat Muratoğlu yazdı: Zamlar gaza geldi Türkiye'nin doğalgaz sağlayıcısı BOTAŞ sanayi tarifesine ay ortasında yapıştırdı… Sanayide kullanılan gazda yıllık zam oranı yüzde 435'e çıktı.

Ülkede doğalgaz bitince, üretimde kullanılan doğalgazı kesmek de yetmeyince, “Zaten sizi öpecektik, dayanamadık biraz daha ileri gittik” dercesine, yine zam yaptılar gizlice…

Türkiye'nin doğalgaz sağlayıcısı BOTAŞ sanayi tarifesine ay ortasında yapıştırdı… Sanayide kullanılan gazda yıllık zam oranı yüzde 435'e çıktı.

Kimse de çıkıp isyanını dile getirmedi. Belli ki içine attı. Şu an sanayicilerimizin yüzüne bakıyorum, sevinç gözyaşları mı onlar? Yaparsa yine AKP yapar…

Doğalgaz bulduk diye gaz verip ülkeye üç-dört yıl sonra faydası olacak kaynak için şimdiden sevinmeye başlamamızı ve bu sevinci yıllar boyunca iktidara destek olarak sürdürmemizi istemişlerdi. Sevincini dile getirmeyeni vatan haini ilan etmişlerdi.

Doğalgaz bulunca bir yılda yüzde 435 zam geliyorsa, kim bilir çıkarmaya başlasak ne kadar bindirecekler faturalara? Başka bulmasınlar Allah aşkına…

Zam yapmak devlete serbest, özel sektöre yasak! Ortamlarda ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu günlerde destek gerekiyor dersin, geçersin. Kendini cihatta hissedersin.

Oysa ekonomiyi berbat yönetmeleri, göz göre göre dövizi artırmaları, Türk Lirası'nı eritmeleri, kurumları ve hukuk sistemini yok etmeleri bu zamların esas sebebi…

Can dayanmaz ama hadi zamları bir yolla idare edersin. Sen de zam bindirirsin. Nitekim öyle yapıldı. Sevabına üretecek halleri mi vardı?

Türkiye'nin doğalgaz sağlayıcısı BOTAŞ sanayicilere bir yazı gönderdi. Verilen gaz miktarını yüzde 40 azaltacağını buna uymayanları cezalandıracağını söyledi.

Doğalgaz olmamasının sebebi parasını mı ödeyememesi? Nitekim vatandaşın parası BOTAŞ'ın borcunu kapamaya akıyor! Hazine'nin verilerine göre 2021'de, BOTAŞ'a borçlarını kapaması için 50.3 milyar TL borç verildi. Bu durum sürdürülebilir mi?

Diğer yandan sanayiye tüketimi kısma yazısı nedir? “Üretim yapma artık” demektir. Makinelerin yarısının şalterini kapat emridir. Bu tam kapanma tarihte bir ilktir.

Hani bu yıl ihracatta rekorlar kıracaktık? Fabrikalar üretemediğine göre neyi satacaklar? Nasıl ödenecek teslimat yapamadıkları için anlaşmalarda yer alan cezalar?

Zaten kur artışı nedeniyle büyük zorluk çekiliyordu üretimde… Şimdi daha da sıkıntıya girmiş oldu. Üretim kapasitesini düşürmek maliyeti arttırır. Yüksek maliyet işsizliği tetikler, tedarik zorlaşır.  Sahi sanayi bölgeleri nasıl uygulayacak bu emri? Sanayi bölgeleri gazı BOTAŞ'tan alıp satıyorlar. “Bende gaz kaçağı var” dese işletmeler ne yapacaklar? Mahkemeye mi verecekler? Gazı mı kesecekler? Gaza mı gelecekler?

"Murat Muratoğlu yazdı: Zamlar gaza geldi" haberi, 22 Ocak 2022 tarihinde yazılmıştır. 22 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Murat Muratoğlu yazdı: Zamlar gaza geldi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Murat Muratoğlu yazdı: Zamlar gaza geldi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Ekonomi Haberleri