Mursi öldü, ülke alarma geçti!

Mursi öldü, ülke alarma geçti!

Mursi öldü, ülke alarma geçti! Mısır'ın eski Devlet Başkanı Muhammed Mursi mahkeme salonunda hayatını kaybetti. Mısır İçişleri Bakanlığı, Muhammed Mursi'nin vefatının ardından ülkede alarm durumu ilan edildi.Mısır'ın eski Devlet Başkanı Muhammed Mursi...

Mısır'ın eski Devlet Başkanı Muhammed Mursi mahkeme salonunda hayatını kaybetti. Mısır İçişleri Bakanlığı, Muhammed Mursi'nin vefatının ardından ülkede alarm durumu ilan edildi.

Mısır'ın eski Devlet Başkanı Muhammed Mursi mahkeme salonunda 67 yaşında hayatını kaybetti. Mısır İçişleri Bakanlığı, Muhammed Mursi'nin vefatının ardından ülkede alarm durumu ilan etti.

Mursi ve üç üst düzey Müslüman Kardeşler lideri, "Mısır'da istikrarı bozmak için yabancı terör örgütleriyle komplo kurmak" suçlamasından Mayıs 2015'te ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Davada 16 kişi de idam cezası almıştı.

İLK AÇIKLAMA OĞLUNDAN

Muhammed Mursi'nin ölüm haberinin ardından ilk açıklama oğlundan geldi.

Mursi'nin en büyük oğlu Ahmed, sosyal medya hesabı Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, "Babam! Allah'ın huzurunda buluşacağız." dedi.

OLAĞANÜSTÜ DURUM İLAN EDİLDİ

Mısır İçişleri Bakanlığı, Muhammed Mursi'nin vefatının ardından ülkede olağanüstü durum ilan etti.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Erdoğan Mursi'nin ölümüne ilişkin, "Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mısır halkının başı sağ olsun. Ailesine, yakınlarına baş sağlığı diliyorum" dedi.

Erdoğan açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Ben de arabadan inerken haber aldım. Maalesef mahkeme salonunda cerayan etmiş. Ben; Mursi kardeşimize, şehidimize allahtan rahmet diliyorum. Demoktratik yollarla, yüzde 52'lik oy almak suretiyle Mısır'a Cumhurbaşkanı olan merhum Mursi'yi ve şu anda demokrasiyi bir tarafa koyarak işgalci, Mısır'ın başına geçen zalim Sisi, 50'ye yakın Mısırlıyı idam etmişti ve batı bu idamlara sessiz kalmıştır. AB üyesi ülkeler idamı yasaklarken Mısır'da katil Sisi'nin davetiyle oradaki toplantıya icabet emişlerdir. Bu iki yüzlülük, değil çok yüzlülüktür."

MUHAMMED MURSİ KİMDİR?

Muhammed Mursi, 8 Ağustos 1951 tarihinde, Mısır’ın kuzeyindeki Şarkiye iline bağlı Eladva köyünde doğdu. Beş kardeşin en büyüğü olan Muhammed Mursi ilk eğitimini orada aldı. Babası çiftçi annesi ise ev hanımıydı. Mühendislik lisansını Kahire Üniversitesi’nde aldı (1975 ve 1978). Mühendislik doktorasını Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde tamamladı (1982). Northridge Kaliforniya Eyalet Üniversitesi’nde yardımcı doçent oldu (1982-1985). Ardından eğitim vermek için Mısır’daki Zagazig Üniversitesi’ne geldi.

İdeolojik bakımdan yakın olduğu Müslüman Kardeşler hareketi içerisinde siyasete atıldı. Mursi 2000 ve 2005 yılları arasında milletvekili oldu. Müslüman Kardeşler’in yasal olarak seçime katılmaları mümkün olmadığından parlamentoya bağımsız siyasetçi olarak girdi. Tam 5 yıl Mısır Halk Meclisi üyeliği yaptı. 2011 Mısır Devrimi’ne muhalif bir lider olarak destek verdi ve 30 Nisan 2011 tarihinde Müslüman Kardeşler’in kurduğu, Özgürlük ve Adalet Partisi’nin başkanı seçildi.

2012 Mısır cumhurbaşkanlığı seçimleri’nde Müslüman Kardeşler’in aday gösterdiği Hayrat Şatır’ın adaylığı düşünce, yerine Muhammed Mursi seçildi. Yoğun seçim kampanyası yürüttü. İlk turda %25.5 oy aldı ve ikinci tura girmeye hak kazandı. İkinci turda da %51.73 oy alarak, 5. cumhurbaşkanı oldu.

2012–13 Mısır protestoları adıyla bilinen, 3 Temmuz 2013 tarihinde yapılan büyük gösteriler sonucu Mısır ordusu askeri bir müdahale ile yönetime el koydu. Mursi ise darbeyi kabul etmediğini açıkladı ve yandaşlarına direnmelerini söyledi. Muhammed Mursi’nin gözaltına alındığı, ev hapsinde tutulacağı bildirildi.

"Mursi öldü, ülke alarma geçti!" haberi, 17 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Mursi öldü, ülke alarma geçti! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mursi öldü, ülke alarma geçti! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  2. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  3. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  4. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  5. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  6. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  7. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  8. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  9. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  10. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  11. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  12. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  13. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  14. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  15. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  16. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  17. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  18. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  19. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  20. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
Dünya Haberleri