Mustafa Yeneroğlu'nun istifası AKP'yi ikiye böldü

Mustafa Yeneroğlu'nun istifası AKP'yi ikiye böldü

Mustafa Yeneroğlu'nun istifası AKP'yi ikiye ... AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yeneroğlu’nun istifasının istenmesinde yeni kurulacak partiler dikkate alınarak karar verildiği öğrenildi.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yeneroğlu’nun istifasının istenmesinde yeni kurulacak partiler dikkate alınarak karar verildiği öğrenildi.

Bazı partililer, Yeneroğlu’nun AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu’ndan (MKYK) istifasının yeterli olduğu, partiden istifasının istenmesinin doğru olmadığı görüşünü dile getirdi.

İstifasının istendiği MYK toplantısında, Yeneroğlu’nun yeni kurulacak partilere geçme olasılığının değerlendirildiği, “Davutoğlu ya da Babacan’a yakın olmadığının” ifade edilmesi üzerine, istifa seçeneğine karar verildiği öğrenildi.

Yeni partilere partiden geçişleri önlemek için bir dizi önlem alan AKP yönetimi, atılacak her adımın artı ve eksilerini de masaya yatırıyor. Son dönemde parti politikalarına yönelik sosyal medyadaki eleştirileriyle dikkat çeken MKYK üyesi Mustafa Yeneroğlu’nun istifasının istenmesinde de yeni kurulacak partiler dikkate alınarak, ayrıntılı bir değerlendirme yapıldı. MKYK’nin geçen hafta yapılan toplantısında, Yeneroğlu’nun son toplantılara katılmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti yöneticilerine “Arkadaşla bir konuşun” talimatı verdi.

Bu konuda bir konuşma yapılamadan, toplantının bitiminde, Yeneroğlu’nun gerekçeleriyle birlikte gönderdiği MKYK’den istifa dilekçesi, partiye ulaştı. MKYK’nin hemen ardından toplanan MYK’de, istifa dilekçesindeki gerekçeler değerlendirildi. Yeneroğlu hakkında disiplin sürecinin başlatılması ile istifasının istenmesi seçenekleri konuşuldu. Bazı üyeler, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın kuracağı partilere dikkat çekerek, Yeneroğlu’nun partiden ihraç edilmesi ya da istifasının istenmesi durumunda yeni kurulacak partilere geçebileceği değerlendirmesi yapıldı. Ancak Yeneroğlu’nun birtakım eleştiriler dile getirse de Davutoğlu ve Babacan’a yakın olmadığı belirtilerek bu partilere geçme olasılığının “zayıf olduğu” dile getirildi. Toplantıda, önce Yeneroğlu’nun partiden istifasının istenmesi, etmemesi durumunda disiplin sürecinin başlatılması eğilimi ortaya çıktı.

‘YANLIŞ OLDU’

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre, Yeneroğlu’nun istifası ise parti içinde farklı görüşlere neden oldu. Bazı partililer, Yeneroğlu’nun bazı konularda ayrı düşse de partili olduğu, TBMM çalışmalarında muhalefetle değil, yine AKP’yle hareket edeceğini belirterek “MKYK’den istifası yeterliydi. Partiden istifasının istenmesine gerek yoktu. Kendisiyle konuşulabilir ve varsa sorunların çözümü sağlanabilirdi. Böyle bir ortamda bu yaklaşım doğru olmadı” görüşünü dile getirdi. Partiyi en geç aralık ayı ortasında kurmayı planlayan Davutoğlu ekibi, AKP’de 10-12 milletvekiliyle temas halinde olduklarını ileri sürerken, istifaların süreceği görüşünü savunuyor. AKP yönetimi ise milletvekillerinden kendiliğinden bir istifa beklemediklerini dile getiriyor.

"Mustafa Yeneroğlu'nun istifası AKP'yi ikiye böldü" haberi, 04 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Mustafa Yeneroğlu'nun istifası AKP'yi ikiye böldü haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mustafa Yeneroğlu'nun istifası AKP'yi ikiye böldü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  2. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  3. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  4. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  5. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  6. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  7. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  8. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  9. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  10. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  11. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  12. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  13. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  14. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  15. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  16. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  17. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  18. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  19. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  20. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
Politika Haberleri