Naci Görür’den Maraş ve Hatay için korkutan deprem uyarısı!

Naci Görür’den Maraş ve Hatay için korkutan deprem uyarısı!

Naci Görür’den Maraş ve Hatay için korkutan ... Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6.8'lik depremin en az 150 yıldır ciddi bir aktivite göstermeden fay zonunda yaşandı. Bu depreme ilişkin daha önce uyarıda bulunan Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, HaberTürk'te katıldığı...

Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6.8'lik depremin en az 150 yıldır ciddi bir aktivite göstermeden fay zonunda yaşandı. Bu depreme ilişkin daha önce uyarıda bulunan Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, HaberTürk'te katıldığı programda sıranın Maraş ve sonra da Hatay'da olabileceğini söyledi. Görür, İstanbul'da beklenen büyük depreme ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Elazığ'da 41 kişinin ölümüyle sonuçlanan 6.8'lik depreme ilişkin daha önce uyarıda bulunan Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, yetkilileri aynı fay hattında yaşanabilecek depremlere karşı uyardı.

Görür, "Doğu Anadolu fayından uyuyup ses çıkmayınca biz de konuşmalarımızda doğu Anadolu fayına dikkat diyorduk. Bu fayın uyanmasından korkuyorduk. Peki uyanınca ne olacak. Endişemiz ya Kuzey Anadolu Fayı gibi davranmaya başlarsa diye." dedi. Sonra da sözlerine şöyle devam etti:

"Burada kırılan faydaki kırığın stresi Maraş Türkoğlu'na gidebilir. Oradan Hatay'a doğru gidebilir. Biz daha önce bu bölge için bir deprem alarmı verdik zaten. Sürpriz değildi. Sivrice'de deprem olunca stres hem kuzeye hem güneye ilerleyebilir. Bunun en bariz örneği Adapazarı depremi. Gölcük'te deprem oldu stresi iki yere gitti. Biri Düzce'ye diğeri İstanbul'a. Düzce bir ay sonra kırıldı, İstanbul kırılmayı bekliyor. Sivrice kırıldı ama Maraş'a doğru tehdit arttı. Karlıova'ya doğru tehdit arttı."

'ÖNLEM ALINSAYDI O KÖYLER BU DURUMDA OLMAZDI'

2005'te Palu'yu, 2015'te Sivrice depremlerini söylediğini hatırlatan Naci Görür, "Önlem alınsaydı o köyler bugün bu durumda olmazdı. Ama biz sürekli afete talibiz. Hele olsun gereğini yaparız. Bu bilimsel çağdaş bir yaklaşım değil. Şimdi Malatya-Ovacık hattı da çok önemli. Orada da stres var. Burada bir deprem oldu. Geçmiş olsun ama bu fay da Kuzey Anadolu Fayı gibi davranabilir." dedi.

Programın moderatörü gazeteci Fatih Altaylı tarafından, İstanbul depremine ilişkin Şener Üşenmezsoy'un 6'dan büyük olmaz iddiasının sorulması üzerine Görür, "Celal Şengör ve ben İstanbul'da deprem olacak diyorsak şunun için diyoruz. 1999 depreminden 2015'e kadar 7 uluslararası gemi, 2 ulusal gemi ile milyonlarca lira bütçeli projelerle, dünyanın en önde gelen bilim adamları ile bizzat kendim denizin dibine dalmak ve binlerce kilometre sismik yaparak, denizin ve yerin altında yüzlerce alet yerleştirirek ve uluslararası bilim dünyasından geçmiş yüzlerce de yayın verileri ışığında diyorum. O arkadaşlar neye göre bunu diyor bilmiyorum. Ama kamu oyu buna bakarak karar versin" diye konuştu.

Naci Görür, 1999'daki deprem yaşanıncaya kadar Marmara Denizindeki yapının hiç bilinmediğini hatırlatarak, "Şimdi dünyanın en iyi bilinen denizi. Burada ilk deprem araştırmalarına biz 1997'de başladık." diyerek bölgeye ilgisinin çok eskiye dayandığını da ifade etti.

"Naci Görür’den Maraş ve Hatay için korkutan deprem uyarısı!" haberi, 29 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Naci Görür’den Maraş ve Hatay için korkutan deprem uyarısı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Naci Görür’den Maraş ve Hatay için korkutan deprem uyarısı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  2. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  3. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  4. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  5. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  6. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  7. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  8. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  9. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  10. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  11. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  12. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  13. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  14. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  15. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  16. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  17. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  18. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  19. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  20. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
Teknoloji Haberleri