Nagehan Alçı: Tamam, Doğu Perinçek iktidarın bir parçası… Peki ya siz?

Nagehan Alçı: Tamam, Doğu Perinçek iktidarın bir parçası… Peki ya siz?

Nagehan Alçı: Tamam, Doğu Perinçek iktidarın... ''Evet Doğu Bey şüphesiz iktidarın bir parçası peki ya kendini muhalif zannedenler, sizin ideolojiniz da iktidarın bir parçası değil mi? Sizler de mevcut rejime dolaylı açıdan fayda sağlamıyor musunuz? Bal gibi sağlıyorsunuz…''

Tamam, Doğu Perinçek iktidarın bir parçası… Peki ya siz?

Geçenlerde bu köşede Doğu Perinçek’in Rusya Federasyonu Moskova Hükümeti Dış Ekonomik ve Uluslararası İlişkiler Bakanı Sergey Çeryomin onuruna verdiği akşam yemeğinden izlenimlerimi yazdım.

Doğu Bey, siyasi ve iktisadi görüşleriyle taban tabana zıt olduğum bir politikacı. Fakat çok özgüvenli, bire bir ilişkilerde çok medeni bir insan.

Perinçek, dış siyasette net bir Batı düşmanı. Özellikle de ABD'nin yeminli düşmanı. Hem AB'den, hem NATO'dan tamamen kopalım istiyor. ABD ve İsrail ile tüm ilişkilerimizin bitmesini hedefliyor. Tam bir Avrasyacı ideolog. Fakat onun bu özelliğinin hem Türk-Rus ilişkilerinde hem Türk-Çin ilişkilerinde Türkiye'ye çok faydalı olduğunu da belirtmeliyim. Ben de hem Rusya ile hem Çin ile düşman olmayıp, dengeli ve iyi ilişkiler kurmamız gerektiğine inanıyorum.

Öte yandan Perinçek'in tam aksine ben ABD'yi -tüm hatalarına rağmen- müttefikimiz ve partnerimiz olarak görüyorum. NATO üyeliğini Cumhuriyet tarihinin en büyük başarılarından biri kabul ediyorum.

AB'ye Türkiye'nin tam üye olması da bence muhteşem bir hedef. AB'ye tam üye olan bir Türkiye'de Euro'nun geçerli tek para birimi olmasını ve habire değer kaybedip hepimizi mahveden TL'nin tarihe karışmasını istiyorum. Kıbrıs ve Ege adaları meselesinin AB üyeliği bağlamında çözülmesi gerektiğine inanıyorum. 1915-Ermeni meselesinin ve Kürt sorununun çözümü de AB üyeliğindedir. Rahmetli Mesut Yılmaz'ın çok doğru sözüdür: "Avrupa Birliği'nin yolu Diyarbakır'dan geçer".


Ben Türkiye'nin daha uygar, daha özgür, daha demokratik ve daha zengin bir ülke olmasının yolunu AB üyeliğinde ve Batı ile bütünleşme sürecinde görüyorum. Tüm yazarlık hayatım boyunca da bu değerleri savundum.

Doğu Perinçek ile bu konulardaki zıtlığımız çok açık.

Peki Perinçek'le hemen hemen aynı kafaya sahip olup sırf bugünkü rejime, iktidara, devlete, Tayyip Erdoğan'a destek veriyor diye onu tenkit eden Atatürkçü, milliyetçi ve ulusalcı yazarlara ne demeli?

Evet Doğu Bey şüphesiz iktidarın bir parçası peki ya kendini muhalif zannedenler, sizin ideolojiniz da iktidarın bir parçası değil mi? Sizler de mevcut rejime dolaylı açıdan fayda sağlamıyor musunuz? Bal gibi sağlıyorsunuz…

"Muhalifim" denince iktidar blokunun bir parçası olunmuyor mu sanıyorsunuz?

Sizler de aynen Doğu Perinçek gibi iktidarın bir parçasısınız. Devlet blokunun, rejim ittifakının bir parçasısınız. Siyah ve Afrikalı bir insana "Gülbeyaz" ismini verince nasıl o kişi bir anda beyazlaşmıyorsa "Muhalifim" denince de iktidarın, rejimin ve dolayısıyla Tayyip Bey’in muhalifi olunmuyor, olunamaz.

Evet Perinçek zaman içinde iktidara eklemlendi. İdeolojik açıdan da son derece tutarlı. Ve bunun adını dürüstçe koymuş bir isim. “Muhalif” görünüp de iktidara hizmet etmiyor. Açıkça Cumhur İttifakı’nın yanında olduğunu söylüyor.

Aynı tespiti Metin Feyzioğlu, Nedim Şener, Hulki Cevizoğlu gibi isimler için de yapabilirim. Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Korgeneral Erdoğan Karakuş, Korgeneral İsmail Hakkı Pekin gibi askerler de aynı şekilde. Bu Atatürkçü-milliyetçi isimler de Cumhur İttifakı’na destek veriyorlar.

Çünkü zaman içinde AK Parti bu insanların siyasi ideolojisiyle aynı noktaya geldi, onların politik tezlerini savunur çizgiye yöneldi.

Değişen bu Atatürkçü-milliyetçi aktörler değil, değişen AK Parti.


AK Parti bugün AB hedefini ve reformlarını terk eden parti. Muhafazakar ve İslami çizgisini koruyarak Milliyetçi-Atatürkçü tezlerle bir bütün haline gelen parti. Bir tip Neo-İttihatçı sentez partisi. Laiklik eksenindeki kimi konular hariç yukarıda saydığım Atatürkçü isimlerin istediği hemen her şeyi yapan parti artık AK Parti. Sultan Hamid’e bağlılığını terk etmeden İttihatçı olabilmeyi başarmış bir yapı. Osmanlı’nın son dönemine dair tartışmaları o yüzden gülerek izliyorum. Teşbih yapmak gerekirse bugünkü Türkiye’yi Sultan Hamid ve Talat Paşa el ele bir koalisyon halinde yönetiyor.

Dolayısıyla tutarlı olan Cumhur İttifakı’nı destekleyen milliyetçiler, Atatürkçüler ve ulusalcılar, solcular. Yani Doğu Perinçek, Metin Feyzioğlu, Nedim Şener, Teğmen Çelebi gibi isimler.

Tutarsız olanlar ise bu isimlerle aynı siyasi ideolojiye sahip olduğu halde kendini muhalif zannedenler.

Zira onlar isteseler de bugünkü iktidarın, rejimin ve dolayısıyla Tayyip Erdoğan’ın muhalifi olamazlar.

"Nagehan Alçı: Tamam, Doğu Perinçek iktidarın bir parçası… Peki ya siz?" haberi, 01 Ekim 2022 tarihinde yazılmıştır. 01 Ekim 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Nagehan Alçı: Tamam, Doğu Perinçek iktidarın bir parçası… Peki ya siz? haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nagehan Alçı: Tamam, Doğu Perinçek iktidarın bir parçası… Peki ya siz? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  2. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  3. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  4. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  5. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  6. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  7. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  8. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  9. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  10. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  11. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  12. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  13. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  14. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  15. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  16. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  17. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  18. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  19. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  20. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
Politika Haberleri