Nagehan'ı donduran soru!

Nagehan'ı donduran soru!

Nagehan'ı donduran soru! ABC Haber MerkeziHabertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında Konsensüs Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı ile yandaş Nagehan Alçı arasında referandum tartışması yaşandı. CEVAP VEREMEDİSarı,...

ABC Haber Merkezi

Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında Konsensüs Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı ile yandaş Nagehan Alçı arasında referandum tartışması yaşandı. 

CEVAP VEREMEDİ

Sarı, Yüksek Seçim Kurulu Kararı'nın hukuka aykırı olduğunu ifade ederek referandumun yenilenmesi gerektiğini söyledi. Sarı mühürsüz oy kullanıldığı tespit edilen sandıklarda referandumun tekrarlanması gerektiğini savundu. Nagehan Alçı ise bunun yapılamayacağını öne sürünce Sarı, 'Peki 2002'de Siirt seçimleri neden iptal edildi'  diye sordu.

Nagehan Alçı Sarı'nın bu sorusunu 'bilmiyorum araştırmak lazım' diyerek geçiştirdi. Sarı da 2002 Siirt seçimlerinin tekrarlanması sayesinde Erdoğan'ın milletvekili seçildiğini hatırlattı.

Sarı "Sadece sandık kurulları Siirt'in iki köyünde kurulamadı diye seçim iptal edildi. Ardından yenilendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başbakan oldu. Bugünlere gelindi" dedi. 

İŞTE O ANLAR;

ERDOĞAN NASIL VEKİL OLMUŞTU?

2002 seçimlerinde %34 oyla iktidara gelen AKP’nin genel başkanı Erdoğan, siyasi yasağı nedeniyle seçimlere giremedi ve milletvekili seçilemedi. Bu nedenle seçim sonrası kurulan 58. Hükümet, Abdullah Gül’ün başkanlığında kuruldu. Bu hükümet, Erdoğan’ın siyasi yasağının kaldırılması için TBMM’ye yasa teklifi sunuldu. Yasa oy çokluğuyla kabul edildi ancak dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından “öznel, somut ve kişisel'' olduğu gerekçesiyle veto edildi. Yasa teklifi değiştirilmeden ikinci kez meclise sunuldu. Tekrar kabul edilen yasa bu kez Sezer tarafından onaylandı. Böylece Erdoğan’ın milletvekili seçilmesinin önündeki hukuki engel ortadan kalkmış oldu.

SİİRT SEÇİMLERİNİN İPTALİ
Bu adımın ardından AKP, Erdoğan’ı hapse girmesine yol açan konuşmayı yaptığı Siirt’ten milletvekili çıkarmak üzere harekete geçti.
AKP, Siirt’in Pervari ilçesinde 3 sandık kurulunun oluşturulmadığını ve 1 sandığın kırıldığını öne sürerek bu ildeki seçimlerin iptali istemiyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuruda bulundu.

YSK bu başvuruyu kabul etti ve 2 Aralık 2002’de Siirt seçimleri iptal edildi. Böylece TBMM’ye Siirt’ten giren 3 milletvekilinin (AKP’den Mervan Gül, CHP’den Ekrem Bilek ve bağımsız milletvekili Fadıl Akgündüz) milletvekillikleri düştü.

Siirt seçimleri 9 Mart 2003 günü tekrar edildi ve seçime giren 4 parti arasından AKP oyların %84,8’ini alarak 3 milletvekili adayını da meclise gönderme hakkı kazandı. Hakkındaki siyasi yasağın kalkması sonucu milletvekili olmasının önünde engel kalmayan Erdoğan’la birlikte 2 milletvekili daha (Öner Gülyeşil ve Öner Ergenç) böylece AKP sıralarından meclise girmiş oldu.

">

"Nagehan'ı donduran soru!" haberi, 19 Nisan 2017 tarihinde yazılmıştır. 19 Nisan 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Nagehan'ı donduran soru! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nagehan'ı donduran soru! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:47 Erzincanlılar dikkat! Meteoroloji uyarıda bulundu: O saatlerde dışarıya çıkmayın
  2. 00:42 Fed'in faiz kararı, New York borsasında dalgalanmalara neden oldu
  3. 00:42 Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
  4. 00:38 Dolar sahipleri yakında dört dönecekler! Doların 7 lira yükseleceği tarih belli oldu
  5. 00:37 Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
  6. 00:28 Beşiktaş'ta yeni bir Şenol Güneş dönemi başlayabilir! Hasan Arat itiraf etti
  7. 00:28 Bakan Tekin'den öğretmen atamaları ile ilgili açıklama geldi
  8. 00:25 Fenerbahçe, Konyaspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  9. 00:21 Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
  10. 00:21 TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
  11. 00:20 Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
  12. 00:18 Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!
  13. 00:17 KYK yurdunda ekmeğin içinden çıkan şeyin görüntüleri mide bulandırdı: Kimse inanamadı!
  14. 00:16 İsrail'in Misilleme Tehdidi: Tutuklama Kararı Çöküşe Yol Açabilir
  15. 00:15 Meteorolojiden uyarı: Ani sel ve su baskınlarına dikkat!
  16. 00:12 KFC ve Pizza Hut'un ABD'deki satışları geriledi
  17. 00:10 Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel ile bir araya gelecek
  18. 00:05 Yavaş “Sözlerimizi tutuyoruz” diyerek müjde verdi: Ankara’nın köklü sorununa çözüm yolda!
  19. 00:05 Sarı Lekeleri Yok Etmek İçin Doğal Çözüm: Karbonat ve Sirke!
  20. 00:02 Fed Başkanı Jerome Powell'dan faiz indirimi mesajı geldi
Otomotiv Haberleri