NASA’nın gönderdiği davet mesajında saldırgan uzaylıları Dünya’ya çekebilir

NASA’nın gönderdiği davet mesajında saldırgan uzaylıları Dünya’ya çekebilir

NASA’nın gönderdiği davet mesajında saldırga... Oxford’da görevli bilim insanı Anders Sandberg, NASA’nın uzaya gönderdiği davet mesajlarıyla saldırgan uzaylıları Dünya’ya çekmesinden endişe ediyor.

Oxford’da görevli bilim insanı Anders Sandberg, NASA’nın uzaya gönderdiği davet mesajlarıyla saldırgan uzaylıları Dünya’ya çekmesinden endişe ediyor.

Hatırlayacağınız gibi daha birkaç gün önce, dünya dışı zeki varlıklar varsa varlığımızdan haberdar olmaları için dünyanın konumunun uzaya yayılacağı bilgisini sizlerle paylaşmıştık. Bu proje kapsamında devasa antenlerle galaksi boyunca yayın yapılacak, hem dünyanın konumu hem de insan DNA’sına dair bilgiler uzaya gönderilecekti. Bu projenin amacı ise dünya dışında zeki yaşam formları varsa onları varlığımızdan haberdar etmekti. Peki ama varlığımızdan haberdar olan bu uzaylılar, beklediğimiz kadar iyi niyetli varlıklar çıkmazsa ne olacak? Proje duyurulduğunda pek çoğumuzun aklına gelen bu soru Oxfordlu bilim insanlarını da rahatsız ediyor.

Oxford Üniversitesi’nin İnsanlığın Geleceği Enstitüsü’nde görevli olan Anders Sandberg, İngiliz gazetesi The Telegraph’a yaptığı açıklamada, uzaya böyle mesajlar göndermenin ciddi sonuçları olabileceğini, o yüzden bu durumun çok ciddiye alınması gerektiğini söyledi. Sandberg’e göre NASA’nın gönderdiği bu davet mesajları saldırgan uzaylıları Dünya’ya çekebilir.

nasa uzaylilar

Sandberg böyle bir tehlikenin gerçek olma ihtimalinin düşük olduğunu, fakat yine de temkinli davranılması gerektiğini söyledi. Sandberg’e göre uzaya bu tarz davet mesajları göndermeden önce bu konu kamuoyuna sunulmalı ve topluca karar verildikten sonra böyle bir şey yapıp yapmama konusunda karar verilmeli.

Uzayda zeki varlıklar varsa bunlardan yüzde kaçının iyi yüzde kaçının kötü olacağı konusunda hiçbir verimiz olmadığına dikkat çeken Sandberg, önemli bir noktaya daha parmak basıyor: Eğer mesajımız iyi niyetli uzaylılara ulaşırsa elde edeceğimiz kazanç, kötü niyetli uzaylılara ulaşması halinde yaşanacaklar karşısında çok zayıf kalıyor.

Sandberg’in söylediği gibi NASA’nın saldırgan uzaylıları üzerime çekmesinin ihtimali çok düşük olsa da, en ufak bir ihtimalin olması bile temkinli davranılması gerektiği anlamına geliyor.

Fantastic Beasts 3 gişede sınıfta kaldı

"NASA’nın gönderdiği davet mesajında saldırgan uzaylıları Dünya’ya çekebilir" haberi, 23 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 21 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan NASA’nın gönderdiği davet mesajında saldırgan uzaylıları Dünya’ya çekebilir haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. NASA’nın gönderdiği davet mesajında saldırgan uzaylıları Dünya’ya çekebilir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:59 Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu: AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
  2. 09:52 Türkiye kişi başı gelirde alt ligde
  3. 09:48 Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
  4. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  5. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
  6. 09:25 Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
  7. 09:21 İYİ Parti'de kurultay günü: Salona seyirci alınmıyor
  8. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  9. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  10. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  11. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  12. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  13. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  14. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  15. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  16. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
  17. 08:17 Kızılcık Şerbeti'nde Eylem Tok mesajı: Oğlunuzu nefret objesi haline getirdiniz
  18. 08:11 Murat Ağırel yazdı: AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar
  19. 08:07 Fehmi Koru yazdı: İYİ Parti şansını kullanamadı
  20. 08:02 O iller dikkat: Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
Teknoloji Haberleri