NATO'dan sert bildiri: Rusya çok ağır bir ekonomik ve siyasi bedel ödeyecek

NATO'dan sert bildiri: Rusya çok ağır bir ekonomik ve siyasi bedel ödeyecek

NATO'dan sert bildiri: Rusya çok ağır bir ek... NATO, Rusya'nın eylemlerinin 'Avrupa-Atlantik güvenliğini tehdit ettiğini' iddia ettiği bir bildiri yayınladı ve doğuya ek savunma kuvvetleri yerleştirdiğini açıkladı.

NATO, Rusya'nın eylemlerinin 'Avrupa-Atlantik güvenliğini tehdit ettiğini' iddia ettiği bir bildiri yayınladı ve doğuya ek savunma kuvvetleri yerleştirdiğini açıkladı.

Bildiri şöyle:

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik tamamen haksız ve sebepsiz olan korkunç saldırısını mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz. Dualarımız tüm ölen ve yaralananlarla ve Ukrayna halkıyla birlikte. Belarus'u da bu saldırıya olanak sağladığı için kınıyoruz.

 

Bu yenilenen saldırı, BM Sözleşmesi de dahil olmak üzere uluslararası hukukun ciddi bir ihlalidir ve Rusya'nın Helsinki Nihai Senedi, Paris Sözleşmesi, Budapeşte Memorandumu ve NATO-Rusya Kurucu Senedindeki taahhütlerine tamamen aykırıdır. Bağımsız, barışçıl bir ülkeye karşı bir saldırı eylemi oluşturur.

 

Ukrayna halkının ve onun meşru, demokratik olarak seçilmiş başkanının, parlamentosunun ve hükümetinin yanındayız. Ukrayna'nın karasuları da dahil olmak üzere uluslararası kabul görmüş sınırları içinde toprak bütünlüğü ve egemenliğine her zaman tam desteğimizi sürdüreceğiz.

 

Rusya'yı askeri harekatını derhal durdurmaya ve Ukrayna içindeki ve çevresindeki tüm güçlerini geri çekmeye, uluslararası insancıl hukuka tam olarak uymaya ve ihtiyacı olan herkese güvenli ve engelsiz insani erişim ve yardıma izin vermeye çağırıyoruz.

 

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı bölgeleri tanıma kararını şiddetle kınıyoruz. Bu, Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü daha da ihlal ediyor ve Rusya'nın imzaladığı Minsk anlaşmalarına aykırı. Müttefikler bu yasadışı tanımayı asla kabul etmeyeceklerdir.

 

Rusya'yı en güçlü şekilde, seçtiği şiddet ve saldırganlık yolundan geri dönmeye çağırıyoruz. Rusya liderleri, eylemlerinin sonuçlarının tüm sorumluluğunu üstlenmelidir. Rusya çok ağır bir ekonomik ve siyasi bedel ödeyecek. NATO, ilgili paydaşlar ve AB de dahil olmak üzere diğer uluslararası örgütlerle yakın işbirliği içinde olmaya devam edecektir.

 

Bu kriz boyunca NATO, Müttefikler ve ortaklarımız, en üst düzeyler de dahil olmak üzere Rusya ile diplomasi ve diyalog sürdürmek için her türlü çabayı gösterdiler ve Avrupa-Atlantik bölgesindeki tüm ulusların güvenliğini artırmak için birçok önemli teklifte bulundular. Rusya'yı defalarca NATO-Rusya Konseyi'nde görüşmeye davet ettik. Rusya hala karşılık vermedi. Gerginliği seçen Rusya ve yalnızca Rusya'dır.

 

Rusya'nın eylemleri Avrupa-Atlantik güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturuyor ve jeostratejik sonuçları olacak. NATO, tüm Müttefiklerin güvenliğini ve savunmasını sağlamak için gerekli tüm önlemleri almaya devam edecektir. İttifak'ın doğu kısmına ek savunma kara ve hava kuvvetlerinin yanı sıra ek deniz varlıkları yerleştiriyoruz. Güçlerimizin tüm olası durumlara yanıt verme hazırlığını artırdık.

 

Bugün Washington Antlaşması'nın 4. maddesi kapsamında istişarelerde bulunduk. Tüm Müttefikleri korumaya yönelik savunma planlamamız doğrultusunda, İttifak genelinde caydırıcılığı ve savunmayı daha da güçlendirmek için ek adımlar atmaya karar verdik. Önlemlerimiz önleyici, orantılı ve tırmandırıcı değildir.

 

Washington Antlaşması'nın 5. Maddesine olan bağlılığımız katıdır. Birbirimizi savunmak için bir aradayız.

"NATO'dan sert bildiri: Rusya çok ağır bir ekonomik ve siyasi bedel ödeyecek" haberi, 24 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 24 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan NATO'dan sert bildiri: Rusya çok ağır bir ekonomik ve siyasi bedel ödeyecek haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. NATO'dan sert bildiri: Rusya çok ağır bir ekonomik ve siyasi bedel ödeyecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  2. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  3. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  4. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  5. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  6. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  7. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  8. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  9. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  10. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  11. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  12. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  13. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  14. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  15. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  16. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  17. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  18. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  19. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  20. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
Dünya Haberleri