New York Borsası, Günlük İşlemlerde Düşüşle Kapanarak Yatırımcıları Endişelendirdi

New York Borsası, Günlük İşlemlerde Düşüşle Kapanarak Yatırımcıları Endişelendirdi

New York Borsası, Günlük İşlemlerde Düşüşle ... New York Borsası, bugün yaşanan işlemlerde bir Federal Reserve yetkilisinin faiz indirimleri konusundaki uyarılarına tepki vererek düşüşle kapanış gerçekleştirdi.

New York Borsası, bugün yaşanan işlemlerde bir Federal Reserve yetkilisinin faiz indirimleri konusundaki uyarıları ve artan tahvil faizlerinin etkisiyle negatif bir seyir izleyerek düşüşle kapanış gerçekleştirdi.

Kapanışta Dow Jones endeksi, 230 puanın üzerinde değer kaybederek yüzde 0,62'lik bir azalışla 37.361,12 puana geriledi. S&P 500 endeksi yüzde 0,44 azalarak 4.762,85 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,19 azalışla 14.944,35 puana indi.

Fed'in para politikasını daha yavaş bir şekilde gevşetebileceğine yönelik banka yetkililerinden gelen açıklamalar, özellikle Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller'ın enflasyondaki düşüşlerin faiz indirimine olanak sağlayabileceğini ancak dikkatli olunması gerektiğini belirtmesi, yatırımcılar arasında belirsizlik yarattı. Waller, faiz indirimlerinin zamanlaması ve miktarının verilere bağlı olacağını vurgulayarak dikkatli bir politika izlenmesi gerektiğini ifade etti.

HİSSELER CİDDİ DÜŞÜŞE UĞRADI

Bu gelişmelerin ardından ABD'nin 10 senelik tahvil faizi 12 baz puan artarak yüzde 4,071'e yükseldi. Ayrıca, kurumsal tarafta Apple'ın Çin'de iPhone indirimleri yapması sonucunda hisselerinin yüzde 1'in üzerinde değer kaybetmesi ve Boeing'in 737 Max 9 modeliyle ilgili soruşturmaların devam etmesi nedeniyle Wells Fargo'nun şirketin notunu düşürmesiyle hisselerinin yüzde 8'e yakın düşmesi dikkat çekti.

Düşük maliyetli iş modeline sahip Spirit Airlines'ın hisseleri, ABD Adalet Bakanlığı ile aynı fikirde olan bir federal yargıcın JetBlue Airways tarafından satın alınmasını engellemeye yönelik kararının ardından yüzde 47'nin üzerinde değer kaybetti.

ABD'nin büyük bankalarından Goldman Sachs'ın hisseleri, geçen senenin son çeyreğinde net kar ve gelirinin beklentilerin üzerinde gelmesi sonrasında yatay bir seyir izlerken, Morgan Stanley'nin hisseleri aynı dönemde gelirinin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesine rağmen net karının azalmasıyla yüzde 4'ün üzerinde değer kaybetti.

ENDİŞELER ARTABİLİR

Analistler, ABD'de çarşamba günü açıklanacak perakende satış ve sanayi üretimi verilerinin piyasaların odağında olduğunu belirterek, söz konusu verilerin tüketici harcamalarındaki soğuma durumunu göstermesi halinde ekonomik büyümeye ilişkin endişelerin artabileceğini ifade etti.

"New York Borsası, Günlük İşlemlerde Düşüşle Kapanarak Yatırımcıları Endişelendirdi" haberi, 17 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan New York Borsası, Günlük İşlemlerde Düşüşle Kapanarak Yatırımcıları Endişelendirdi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. New York Borsası, Günlük İşlemlerde Düşüşle Kapanarak Yatırımcıları Endişelendirdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:02 İspanyol entelektüeller ve sanatçılar, Gazze'deki şiddeti sonlandırma çağrısı yapıyor
  2. 20:54 Dünya otomotiv devi iflasını ilan etti!
  3. 20:51 İsrail Ordusu: "Gazze'ye her zamankinden daha fazla yardım gidiyor"
  4. 20:47 Trabzon'da uçuşlara sis engeli: Bazı seferler iptal edildi
  5. 20:44 Merkez Bankası kredi kartı faiz oranlarını artırdı
  6. 20:41 Hakan Fidan, AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile bir araya geldi
  7. 19:50 MotoGP Jerez'de Bagnaia'nın Zaferi: Marquez Podyuma Geri Döndü!
  8. 19:40 WCK, Gazze'de Yardım Faaliyetlerini Yeniden Başlatıyor
  9. 19:13 ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
  10. 19:13 ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
  11. 19:02 Üniversitelerde Filistin'e Destek Protestoları Dünya Çapında Yayılıyor
  12. 18:57 Rotterdam'da McDonald's Önünde İsrail Protestosu
  13. 18:40 Çamaşır Yıkarken Herkes Aynı Hatayı Yapıyor: Bu Ürünü Ayrı Yıkamalıymışız!
  14. 18:38 Göztepe Efsanesi Yeniden Süper Lig'de! 2 Yıllık Hasret Bitti!
  15. 18:38 Yaşlanma Sorunu Çözüldü Mü? Eczacı Müderrisoğlu Gençlik Formülünü Açıkladı!
  16. 18:38 Türkiye'den Tarihe Geçecek Hamle: Doları Sarsacak Dev Gelişme Ortaya Çıktı!
  17. 18:26 Türkiye, Rusya'ya Bağımlılığı Azaltmak İçin ExxonMobil'den LNG Satın Almayı Planlıyor
  18. 18:17 İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs Baskınları Artıyor: 15 Filistinli Gözaltında
  19. 18:10 Ukrayna Başkomutanı: Rusya İle Cephe Hattında Durum Kritik
  20. 18:05 Türkiye'de İç Hat Uçuşlarında Ekonomi Biletlerine Yüzde 30 Zam!
Ekonomi Haberleri