Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandı

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandı

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan t... Libya’da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenaze töreninden görüntüler yayınlayan Oda TV’nin Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve haberi yapan muhabir Hülya Kılınç’ın tutuklanmasının ardından ifadeye çağrılan Oda TV...

Libya’da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenaze töreninden görüntüler yayınlayan Oda TV’nin Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve haberi yapan muhabir Hülya Kılınç’ın tutuklanmasının ardından ifadeye çağrılan Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da tutuklandı.

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteci Hülya Kılınç’ın tutuklanmasının ardından, soruşturmaya dahil edilen Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da ifade verdi. Soruşturma savcısı Pehlivan’ın tutuklanması için hakimliğe sevkine karar verdi.

Gazeteci Barış Pehlivan tutuklandı. Pehlivan Karar sonrası Hakime “Bu hukuksuzluğunuzun perde arkasını da yazacağım” diye seslendi.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda meslektaşları ve avukatlarca karşılandı. İfade işlemleri tamamlanan Pehlivan sorguya alındı.

“2011’de FETÖ ODATV’Yİ KAPATMADI”

Barış Pehlivan adliye girişinden önce basın açıklamasında bulundu. Avukatlarının da hazır bulunduğu açıklamada Pehlivan şunları söyledi:

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Barış Terkoğlu ve biz 19 ay Silivri Cezaevinde tutuklu kaldık ve o duvarları aşıp çıktık gazeteciliğe devam ettik. Biz 2011 Türkiye’sinde bunu yaşarken Odatv kapatılmadı. FETÖ Odatv’yi kapatmadı ama bu günün hükümeti bu günün yönetimi bu günün devlet erkleri Odatv’yi kapattı. Ben şu an BTK’nın ‘İdari Tedbir’ iddiasıyla geçiçi olarak kapattığı iddiasıyla şu an okuruna ulaşamayan Odatv’nin Genel Yayın Yönetmeniyim. Burada Barış’ın da şüpheli olduğu davanın büyük ihtimalle sanığı olacağım onun için çağırdılar. Avukatlarımızı aradım bana yapılan usulün aynısı Barış Terkoğlu’na da yapılabilirdi. Tıpkı FETÖ’cüler gibi sabahın dördünde o eve polis gitmeye bilirdi.

9 yıl önce de... Tarih: 6 Mart 2011

9 yıl önce bugün, firari FETÖ’cü savcı Zekeriya Öz’ün talimatıyla Odatv’ye ikinci kez operasyon gerçekleştirilmişti.

Odatv kumpası kapsamında gözaltına alınan Odatv çalışanları Müyesser Yıldız, Doğan Yurdakul, Yalçın Küçük, Coşkun Musluk ve Sait Çakır’la birlikte gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener tutuklanmıştı.

14 Şubat 2011’de ise Odatv’ye firari FETÖ’cü savcı Zekeriya Öz’ün talimatıyla ilk operasyon yapılmış, gazeteciler Soner Yalçın, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu tutuklanmıştı.

Barış Pehlivan'ın yaptığı savunma şu şekilde:

Öncelikle teşekkür ederim, sayenizde bugün bir kutlama yaptık. Bugün Fethullahçı Gladyonun yıkımının en önemli yıldönümünden birisini kutladık. Bundan 9 yıl kadar önce buradaki avukatlarla birlikte bu adliyede toplanmıştık. Çünkü Odatv davasının ikinci dalgası yapılmıştı. Hakim savcı koltuklarında olan teröristleri yıkmak için biz haberler yapmıştık. Benim için bu anlamda bu durum bir dejavudur.

Biz nasıl ki bundan 9 yıl önce sadece gazetecilik yaptığım için tutuklandıysam, şu anda da gazetecilik yaptığım için karşınızdayım. Ben o zamanlarda da herkes başını kuma gömerken Fethullahçı Gladyoların koltuklarda oturduğunu söyleyen gazeteciysem şu anda da başkalarının oturduğunu söyleyen bir gazeteciyim. Sizin şahsınıza değil ancak ben 2020 Türkiye’sinden adalet beklemeyen bir gazeteciyim. Vereceğiniz kararın benim burada yapacağım savunmaya göre değişmeyeceğini bilen bir gazeteciyim. Bu soruşturmayı yürüten bildiğim kadarıyla iki savcımız vardır.

İki sayın savcı da yakın zamanda bir iddianameye imza attılar. Bu iddianamede 7 Şubat MİT kumpası iddianamesiydi. Bu iddianamede müşteki olarak MİT mensupları vardı. Bu iddianamede MİT mensuplarının isim, soyisim ve diğer ailevi ve kişisel bilgileri vardı ve bu kamuya açıktı. Söz konusu iki savcı da aynı suçu işlemişlerdir. O MİT mensuplarının zamanında iki gazete tarafından deşifre edildiği konusu işlenir o iddianamede.

Oradaki MİT mensubu müşteki de ki ben MİT’e bağlı çalışan biriydim ve beni Fethullahçılar gözaltına aldılar ve benim imimin ve kimliğimin deşifre edilmesinde rol alan gazeteler vardır der. O iki gazeteler de Türkiye ve Sabah gazeteleridir. Peki söz konusu iki sayın savcı tıpkı bana ve arkadaşlarıma yaptığı gibi o sözde gazetecileri, haber müdürlerini, sözde muhabirlerini adliyeye getirip bizlere yaptığı muameleyi gösterip, sormamıştır.

Şu anda Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Müdürünü benim bulunduğum sandalyeye getirmeye cesareti yoktur. Abdurrahman Şimşek bir tetikçidir. Kendisi ne zaman ki zamanında Fethullahçıların adamı olmuştur MİT mensuplarını hedef göstermiştir, şimdi de başkalarını hedef göstermektedir. Ben bu davada sanık sandalyesindeysem 3 hafta önce kabul edilen MİT iddianamesinde Abdurrahman Şimşek’in de sanık olarak kabul edilmesi gerekiyordu. Günün yeni Ekrem Dumanlı, Mehmet Baransu, Önder Aytaç ve Emrullah Uslularına dokunmayan yargı Odatv’ye operasyon çekiyor. Savcılık aşamasında vermiş olduğum ifademi tekrar etmekle birlikte hakkımdaki sevk yazısıyla alakalı olarak diyeceğim şudur ki;

Odatv ve ben hiçbir MİT mensubunun ve ailesinin kimliğini, yaptığı görevi, hakkındaki bir belgeyi, hakkındaki Türk istihbaratına zarar verecek bir bilgiyi sayfasına taşımamışızdır. Aksine, suçlandığımız maddenin tam tersini yapmış ve MİT mensubumuzu da şehidimizin ailesini de koruma içgüdüsüyle birçok bölüme oto sansür uygulanmıştır. O nedenle benim burada bulunmamın bu davayla daha doğrusu bu haberle çok da ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ben eğer Odatv’nin genel yayın yönetmeni değil de Sabah Gazetesi’nin bir çalışanı olsaydım bu sanık sandalyesinde karşınızda olmazdım.

Ben eğer MİT mensubunu deşifre etme amacında olsaydım, hiç kimse yazmıyorken Hakan Fidan’a Fethullahçıların nasıl operasyon çektiğini yazmadım ancak bu durumu Mahrem kitabımda yazdım. Sonuçta ben bu haberde hiçbri suç unsuru görmüyorum ama suçlanmamın, sanık sandalyesinde oturmamın başka hesapların ürünü olduğunu düşünüyorum. Bu adliyeden zengin FETÖ’cüler sırf parası var diye elini kolunu sallayarak çıkıyorken beni birazdan tutuklayacaksınız. Bu adliyeden sırf bazı tarikat mensuplarına yakın diye insanlar hüsnü şehadet ettirilerek serbest kalıyorken siz beni birazdan tutuklayacaksınız. Bu adliyede rüşvetle dosyalar kapatılırken, siz beni birazdan tutuklayacaksınız.

Şu anda burada sanık sandalyesinde bir metastaz yaşıyoruz. Ben 27 yaşında tutuklanan bir gazeteciydim. 19 ay Silivri Cezaevinde tutuklu kaldım. Cezaevine girerken de çıkarken de başım dikti. Cezaevine beni gazetecilik yapmayayım diye soktular. Ben Barış Terkoğlu ile ayrı koğuşta kalmama rağmen Sızıntı diye kitap yazdım.

Cezaevinden çıktım 'nerede kalmıştık' dedim. Tüm dünyanın her yerindeki Amerikan kriptolarında Fethullahçıları araştırdım ve Barış Terkoğlu ile birlikte Mahrem diye kitap yazdım ve en sonunda yine bu adliyenin de dahil olduğu bazı hakim ve savcıların da dahil olduğu kirli düzene çomak soktuğum için Metastaz kitabımla karşınızdayım.

Özetle ben 16 yıldır gazetecilik yapıyorum. Hapise giren adamı hapisle korkutamazsınız. Gireceğim ve orada da gazetecilik yapacağım. Çıkacağım ve çıkınca da gazetecilik yapacağım. Türkiye gazetecilik tarihi bunun gibi örneklerle doludur. Tek derdimiz Türk halkını aydınlatmaktır. Korkuyu görmek için bana boşuna bakacaksınız.

"Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandı" haberi, 06 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:51 Belediye başkanları Özgür Özel'den Erdoğan’ı ikna etmesini istedi
  2. 09:45 Yanardağda fotoğraf çekilirken volkana düşen kadın feci şekilde can verdi
  3. 09:41 Abdurrahman Dilipak: Çok komik bir rejimimiz var
  4. 09:36 Songül Karlı: İstediğim bir insan çıkmadı karşıma
  5. 09:31 Esteban Ocon: Güncellemelerle geliştik ama daha fazlasını bekliyorduk
  6. 09:22 AK Parti'den sosyal medya uyarısı: Paylaşım yaparken dikkatli olun
  7. 09:16 Bakan Yerlikaya duyurdu: Bir organize suç örgütü çökertildi: Elebaşı dahil 8 kişi gözaltına alındı
  8. 09:11 10haber yazarı Erdal Sağlam: Bahçeli'nin çıkışı 2002'deki koalisyonu bozma sürecini hatırlattı
  9. 09:06 Kolombiya'da hükümet ve ELN, müzakerelere yeniden başlıyor
  10. 09:01 Cinci hoca dehşeti: Sana cin musallat olmuş diyerek çocukları taciz ve tecavüz etmiş
  11. 08:54 Murat Ağırel: Ülkemizde de sıklıkla yaşanan bu yakalamalarda metamfetamin maskelenmeye çalışılıyor
  12. 08:48 Barış Yarkadaş: Mustafa Kemal’in askeri olmaktan onur duyduk
  13. 08:42 Türkiye'de satılan en ucuz Tesla modeline 814 bin TL zam yapıldı
  14. 08:37 Akli denge iddiasıyla ipler iyice gerildi: İbrahim Tatlıses açtı ağzını yumdu gözünü
  15. 08:32 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında birbirine girdi
  16. 08:27 Ölen borçlusunun mezarını açtı, ateşe verip cesedi yakmak istedi
  17. 08:22 Diyanet'in gezi maliyeti dudak uçuklattı
  18. 08:17 Nuray Babacan: Cumhurbaşkanlığı ekibinin Akşener’in ekibiyle yakın ilişkide olduğu iddia edildi
  19. 08:13 İsmail Saymaz: Yolcular uyarmış, 50 saniye önce teleferiği durdurmuşlar
  20. 08:10 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın okumadığı “yolsuzluk” raporu/kitabı
Politika Haberleri