Öksüz yavru leylekler uçma çalışmalarına başlamış oldu

Öksüz yavru leylekler uçma çalışmalarına başlamış oldu

Öksüz yavru leylekler uçma çalışmalarına baş... Aydın'ın Söke ilçesinde ebeveynleri ölen yavru leylekler, yerleştirildikleri yeni yuvalarında ilk uçuş çalışmalarına başlarken, Ağustos ayında Afrika'ya doğru yola çıkacaklar. Öksüz yavruların yeni hedefi Afrika..

Aydın'ın Söke ilçesinde anne ve babası ölen leylek yavruları, yeni yuvalarında ilk uçuşunu yaparak ağustos ayında Afrika'ya uçacak.

Başlıca sulak göç alanlarından biri olan Aydın, her yıl çok sayıda balıkçıla ev sahipliği yapıyor ancak Söken Karacahayıt ilçesinde ebeveynlerinin elektrik hattında ölmesi sonucu yetim kalan 3 balıkçıl yavrusu ilk uçuş deneylerine başladı. Ekosistem Koruma ve Doğa Dostları Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Söken Karacahayıt Köyü'nde anne ve babası enerji nakil hatları arasına sıkışan 3 vinçten yaralı birini Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne getirdik. DKMP görevlilerinin getirdiği vinç ise ADÜ. veterinere götürüldü. Sağlıklı ve bakımlıydı. 15 gün boyunca iki muhtaç civcivi getirdik. Balıkçılları uçmayı ve beslenmeyi deneyimleyebilecekleri sulak alanların bulunduğu Gölbenti köyüne getirdik. Yönetim kurulu üyemiz Abdullah Kavak'ın Gölbenti köyündeki çiftliğinde yavru yavruların geceyi geçirebilecekleri yuva hazırladık. Yuvada uçmaya başladılar. Kısa bir süre sonra sulak alana giderek kendilerine yiyecek bulurlar. "Ağustos ayında diğer balıkçıllarla birlikte Afrika'ya gidecekler" dedi.

"Birçok çocuğun turnaları bilmediğini fark ettik." "Lise ve üniversite çağındaki pek çok çocuğun turnaları tanımadığını tespit ettik. Turnaları devekuşlarına, ördeklere, flamingolara veya pelikanlara benzeten çocuklar gördü. Diğer kuşları tanımlamak zor olabilir ama leyleklerin Anadolu kültüründe çok önemli bir yeri var. Ülkenin en çok bilinen ve sevilen kuşlarından biri olan "Özellikle çocuklu aileler için çocukların doğayla iç içe olması hem doğa sevgisi hem de yaşadıkları ortam açısından çok faydalıdır. doğayı bilmenin doğa farkındalığına bağlı olduğunu söyledi..

"Öksüz yavru leylekler uçma çalışmalarına başlamış oldu" haberi, 29 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 29 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Öksüz yavru leylekler uçma çalışmalarına başlamış oldu haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Öksüz yavru leylekler uçma çalışmalarına başlamış oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 01 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:39 Sakaryaspor'da Suat Kaya dönemi geliyor
  2. 18:38 Asgari Ücret Zammı İçin Şaşırtan Tarih! Temmuz Beklentisi Boşa Çıkabilir!
  3. 18:35 Fenerbahçe'de kombine tutarları açıklanmış oldu
  4. 18:32 Malatya’da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama geldi
  5. 18:28 Son dakika... Aydın'da 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  6. 18:22 Aytepe mesire alanında yangın çıktı
  7. 18:15 Eurovision'da gururumuz olmuştu! Ünlü şarkıcıdan kötü haber
  8. 18:11 HaberTürk duyurdu: Yeni bir spor kanalı daha yolda
  9. 18:09 Bursa’yı gülümsetecek yönetim kadrosu buluşmuş oldu
  10. 17:41 Ünlü oyuncu Ezgi Mola'nın annelik yolculuğu
  11. 17:38 670 bin liraya süper lüks bir SUV geliyor! Bu model diğer tüm otomobilleri geride bırakacak
  12. 17:38 Ümraniyespor, yeni teknik direktörü Tuncay Şanlı ile sözleşti
  13. 17:30 Beşiktaş'ta ayrılık haberi: Takıma veda etmiş oldu
  14. 17:23 Galatasaray'da Amadou Haidara gelişmesi yaşanmış oldu
  15. 17:19 Aksaray’da kamyonet ile çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
  16. 17:14 Aydın’da orman yangını çıktı
  17. 17:04 Silahla yaralama zanlısı tutuklanmış oldu
  18. 16:43 A Milli Erkek Basketbol Takımı, İstanbul’daki çalışmalarını tamamlamış oldu
  19. 16:41 Mardin'de ormana giriş yasağı başladı
  20. 16:29 Mersin'deki orman yangını kontrol altına alındı
Yaşam Haberleri