Onaylı randevu dönemi resmen başladı; mağduriyetler ikiye katlandı

Onaylı randevu dönemi resmen başladı; mağduriyetler ikiye katlandı

Onaylı randevu dönemi resmen başladı; mağdur... MHRS sisteminde “Onaylı Randevu” döneminin başlamasıyla önceki gün akşama kadar onay vermeyen hastaların randevuları iptal edildi. Hekimler, hastanede aynı saatte birçok randevunun çakıştığını ifade etti.

Yeni sistemle hastanede aynı saatte iki veya üç randevunun birden çakıştığını kaydeden hekimler, "Günlük 45 MHRS randevusu olan bir doktor neredeyse 90 hastaya bakıyor. Bakan tüm sorunları göz ardı ediyor" dedi.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, onaylı randevu sistemiyle birlikte hastanelerde iki gün süresince yaşananlarla ilgili bilgi veren Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mine Coşkun, bazı kamu hastanelerinde randevularda çakışmalar yaşadığını belirtti.

Coşkun, şunları söyledi:

"Şu anda hastanelerde aynı saatte iki veya üç randevu birden var. Bu yeni sistemde amaç 10 dakikada bir verilen MHRS randevularının boş kalmamasını sağlamak fakat hekimler zaten MHRS randevularının haricinde da hastalara bakıyor. Günlük 45 MHRS randevusu olan bir doktor neredeyse 90 hastaya bakıyor. Ancak Bakan tüm sorunları göz ardı ederek, problemin randevuya gelmeyen hastalar olduğuna karar verdi. Örneğin bir çocuk yaşlı babasına MHRS üstünden randevu alıyor, tarih ve saatini de ona söyleyerek gitmesi gereken birimi belirtiyor. Ancak babanın akıllı telefonu yok ve çocuğu da yoğun olduğu için randevuya onay vermeyi unutuyor. Hasta da o saatte hastaneye gidiyor fakat onay verilmediği için MHRS’nin kendisi yerine o saatte başka birine randevu verildiğini görüyor. Böyle olunca hastalar doktorlara rica ederek muayene olmaya çalışacak. Onay vermeyince aynı bölümden 15 gün süresince randevu alamıyorsunuz fakat randevusuz muayene olabiliyorsunuz. Böyle olunca iki tane randevu çakışmış oluyor."

MÜRACAAT ARTIYOR

2020 senesinde tüm sektörlerde ve basamaklarda hekime müracaat 600 milyon iken, 2023 senesinde bunun 850 milyona çıktığını belirten Coşkun, şu şekilde devam etti:

"Hastalara 3 dakikada ne kadar bakılabilir. Ne hekim hizmet verebiliyor, ne hasta hizmet alabiliyor. Hastaneleri işletme, hastaları müşteri anlayışına çeviren sistemden vazgeçmek gerekiyor. Koruyucu sağlık hizmetlerini öncelemek ve basamaklandırılmış sağlık sistemini korumak gerekiyor. Acillerdeki bu yükü azaltmak gerekiyor."

"TOLERANS HEKİMDEN İSTENİYOR"

Ankara Tabip Odası tarafınca yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

"Odamıza gelen bilgilere göre, bazı kamu hastanelerinde idareciler tarafınca, ilk günlerde onay vermeyi unutan hastaların muayene için hastanelere gelmesi durumunda randevu çakışmaları yaşanabileceği, herhangi bir tartışma ya da gerginlik yaşanmaması adına ilk haftalarda bu durumlara hekimlerce tolerans gösterilmesi gerektiği belirtilmektedir. Tolerans göstermesi istenenlerin hekimler olması şaşırtmadı. Tedavi olamayan, 5 dakika ve altında muayene süresinde kendisiyle yeterince ilgilenilmediğini düşünen yurttaşlarımız sisteme yönelik öfkesini sağlıkçılara yansıtmaktadır. Performansa odaklı sağlık hizmeti sunumundan vazgeçilmelidir."

İstanbul Tabip Odası'ndan onaylı randevu sistemine tepki: Şiddete davetiye çıkaracak!İstanbul Tabip Odası'ndan onaylı randevu sistemine tepki: Şiddete davetiye çıkaracak!Sağlık

"Onaylı randevu dönemi resmen başladı; mağduriyetler ikiye katlandı" haberi, 15 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Onaylı randevu dönemi resmen başladı; mağduriyetler ikiye katlandı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Onaylı randevu dönemi resmen başladı; mağduriyetler ikiye katlandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:BirGün Gazetesi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Sağlık Haberleri