Onur Şener’in sevgilisinin avukatından açıklama: Soruşturma akıbeti açısından kaygılıyız

Onur Şener’in sevgilisinin avukatından açıklama: Soruşturma akıbeti açısından kaygılıyız

Onur Şener’in sevgilisinin avukatından açıkl... Ankara Çayyolu'ndaki bir eğlence mekânında üç kişinin, istekte bulundukları şarkıyı bilmediği gerekçesiyle öldürdükleri müzisyen Onur Şener'in sevgilisinin avukatı konuştu.

Avukat Deniz Vural, "Soruşturma aşamasında vermiş olduğu ifadenin yalnızca belirli bölümleri alıntılanarak yapılan bazı haberlerde, şüphelilerden yalnızca birinin aktif eylem içerisinde olduğu kanısı uyandıracak şekilde özensizce haberleştirildiği görülmüştür" dediği açıklamada, "Belirtmek isteriz ki, gerçekleşen cinayette, tüm şüphelilerin eylem ve irade birliği içinde davranarak elim sonuca etkili olduğu ve tüm şüphelilerin yargılanarak cezalandırılmaları gerektiği kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.

Ankara'da bir mekânda sahneye çıkan müzisyen Onur Şener, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personeli iş müfettişi İlker Karakaş (35), Ali Gündüz (36) ve TAİ’de elektrik mühendisi Semih Soyalp (36) ile yaşadığı kavgada boğazı bıçaklanarak öldürüldü. Olaya karışan bakanlıkta iş müfettişi İlker Karakaş (35), Ali Gündüz (36), savunma sanayi alanında elektrik mühendisi Semih Soyalp (36) ile Gözde G. ve Jale E. gözaltına alındı. “Hakaret” ve “görevi yaptırmamak için direnmek” suçlarından kaydı bulunan İlker Karakaş, “taksirle yaralama” suçundan kaydı bulunan Semih Soyalp ve suç kaydı bulunmayan Ali Gündüz, “kasten öldürme” suçundan tutuklandı. Olay anında yanlarında bulunan Gözde G. ile Jale E. ise savcılığın tutuklama talebine rağmen Ankara Nöbetçi 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık, şüphelilerin emniyet ve savcılık ifadelerindeki çelişkiler nedeniyle serbest bırakılmalarına itiraz ederek, tutuklanmalarını talep etti. Ancak mahkeme, bu talebi reddetti.

"Soruşturma akıbeti açısından kaygılıyız"

Öte yandan Onur Şener’in katledilmesinin ardından olayın yaşandığı geceye dair Şener'in sevgilisi Pelin Tolunay’a ait olduğu iddia edilen ifadeler ortaya çıktı. Olay gecesi Şener’in yanında bulunan sevgilisi Pelin Tolunay’ın avukatı Deniz Vural müvekkili ile ilgili çıkan haberlere ilişkin Cumhuriyet’ten Can Uğur’a konuştu. Açıklamada, “Müvekkilimin haberi ve rızası olmaksızın, kendisinden edinildiği izlenimi verilerek yapılan bazı haberlerin, müvekkilimin kişisel hak ve hukukuna dönük ihlalleri bir yana, olay soruşturmasının akıbetini etkilemesi kaygısı taşımaktayız” ifadelerine yer verildi.

"İfadenin yalnızca belirli bölümleri alıntılanarak yapılan bazı haberlerde..."

Açıklamanın tamamı ise şöyle:

“Kamuoyunun bildiği üzere, 1 Ekim 2022 günü müzisyen Onur Şener’e ve yanında bulunan sevgilisi Pelin Tolunay’a yönelen vahşi saldırı eylemi neticesinde Onur Şener yaşamını yitirmiş, müvekkilim Pelin TOLUNAY yaralanmıştır. Müvekkilim halen Onur Şener’i yitirmenin şoku ve acısı içindeyken, bir yandan da adaletin tesisine katkı sunmaya çabalamaktadır.

Bu süreçte başta sanat camiası olmak üzere toplumun geniş kesimlerinden gelen taziye ve dayanışma mesajları acımızı bir nebze hafifletmektedir. Toplumun haber alma hakkını da bu çerçevede, kamuoyu vicdanının oluşması bakımından önemsiyoruz.

Ancak, müvekkilimin haberi ve rızası olmaksızın, kendisinden edinildiği izlenimi verilerek yapılan bazı haberlerin, müvekkilimin kişisel hak ve hukukuna dönük ihlalleri bir yana, olay soruşturmasının akıbetini etkilemesi kaygısı taşımaktayız.

Özellikle müvekkilimin soruşturma aşamasında vermiş olduğu ifadenin yalnızca belirli bölümleri alıntılanarak yapılan bazı haberlerde, şüphelilerden yalnızca birinin aktif eylem içerisinde olduğu kanısı uyandıracak şekilde özensizce haberleştirildiği görülmüştür.

Belirtmek isteriz ki, gerçekleşen cinayette, tüm şüphelilerin eylem ve irade birliği içinde davranarak elim sonuca etkili olduğu ve tüm şüphelilerin yargılanarak cezalandırılmaları gerektiği kanaatindeyiz.

Bu nedenlerle, müvekkilimi temsilen ve onun adına tarafımca yapılmamış hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini; Ceza Muhakemesi 151. Madde bağlamında soruşturmanın sağlıklı biçimde yürütülmesine zarar verilmemesi ve adaletin yanıltılmamasına hassasiyet gösterilmesini sağlamak üzere bu açıklamayı yapmak zorunluluğu doğmuştur.”

"Onur Şener’in sevgilisinin avukatından açıklama: Soruşturma akıbeti açısından kaygılıyız" haberi, 08 Ekim 2022 tarihinde yazılmıştır. 08 Ekim 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Onur Şener’in sevgilisinin avukatından açıklama: Soruşturma akıbeti açısından kaygılıyız haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Onur Şener’in sevgilisinin avukatından açıklama: Soruşturma akıbeti açısından kaygılıyız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  2. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  3. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  4. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  5. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  6. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  7. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  8. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  9. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  10. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  11. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  12. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  13. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  14. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  15. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  16. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  17. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  18. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  19. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  20. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
Yargı Haberleri