OpenAI'ın kurucusu, süper zekanın ortaya çıkmasına 'günler' kaldığını duyurdu

OpenAI'ın kurucusu, süper zekanın ortaya çıkmasına 'günler' kaldığını duyurdu

OpenAI'ın kurucusu, süper zekanın ortaya çık... Yapay zekaya yeni alışmışken, şimdi de 'süper' yapay zeka geliyor. OpenAI kurucu üyesi Sam Altman, yapay zekanın geleceği üzerine yazdığı bir yazıda, insanüstü 'Süper Yapay Zeka'nın icat edilmesine 'birkaç bin gün' kaldığını öne sürdü.

OpenAI'nin kurucusu Sam Altman, "Zeka Çağı" başlıklı yazısında gelecekte ortaya çıkacağını öngördüğü 'süper yapay zeka' hakkında görüşlerini paylaştı. Altman, bu tür bir yapay zekanın insanların karmaşık sorunları çözmelerine nasıl yardımcı olacağını açıkladı. 

Yapay zekanın geleceği konusundaki heyecanını dile getiren Altman, "Birkaç bin gün içinde süper yapay zekaya ulaşmamız mümkün. Bu süreç daha uzun sürebilir ama bunu başaracağımızdan eminim" dedi.

Teknoloji dünyasındaki birçok önemli isim, yapay zekanın gelişiminin bir sonraki aşamasının 'genel yapay zeka' seviyesine ulaşmak olduğunu vurguluyor. Genel yapay zeka (AGI), insan benzeri davranış ve yaratıcı düşünme kapasitesine sahip teorik bir yapay zeka türüdür. Nvidia'nın kurucu ortağı Jensen Huang, AGI'nin önümüzdeki 5 yıl içinde elde edilebileceğini öngörürken, Softbank CEO'su Masayoshi Son, 2030 yılına kadar pazara sunulacağını belirtti.

OpenAI'ye göre 'süper yapay zeka' (ASI), insan zekasını aşacak şekilde AGI'yi geride bırakacak. OpenAI, bu teknolojinin önümüzdeki on yıl içinde geliştirilebileceğini ifade etti. Ancak bazı uzmanlar, ASI'nin ortaya çıkmasının daha uzun süreceğini düşünüyor; Masayoshi Son, bunun için insanlığın 20 yıl daha beklemesi gerektiğini tahmin ediyor.

Temmuz 2023'te OpenAI, "süper hizalama" ekibi kurarak, insanlardan çok daha zeki yapay zeka sistemlerini kontrol edebilecek bilimsel ve teknik gelişmelere odaklandığını duyurdu.

Altman, süper yapay zekanın şimdiye kadar geliştirilmiş en verimli teknoloji olacağına ve pek çok sorunun çözümüne katkıda bulunabileceğine inanıyor. Ancak, bu teknolojinin kontrol edilememesi durumunda insanlık için ciddi tehditler oluşturabileceği endişeleri de mevcut. Bu tehlikeler, OpenAI kurucu ortağı Ilya Sutskever'in "Güvenli Süperzeka" adlı bir şirket kurmak üzere ayrılmasıyla gündeme geldi.

Altman, 'derin öğrenme' teknikleri sayesinde yeni nesil yapay zekaya yaklaştığımızı belirtiyor. 'Derin öğrenme', yapay zekanın yeni bilgileri ve görevleri öğrenmesini sağlayan bir yöntemdir. Yazısında, "İnsanlık, bilgi dağılımını anlayan bir yapay zeka geliştirdi" ifadesine yer verdi.

Yapay zekanın önemini vurgulayan Altman, "Yeni yapay zekamız, daha fazla hesaplama gücü ve veri ile insanların zor problemleri çözmelerine daha iyi yardımcı olabiliyor. Bunun önemini kavramakta zorluk çekiyorum," şeklinde yazdı. Ayrıca, yeni yapay zeka modellerinin, belirli görevleri yerine getiren otonom kişisel asistanlar olarak işlev göreceğini iddia etti.

"OpenAI'ın kurucusu, süper zekanın ortaya çıkmasına 'günler' kaldığını duyurdu" haberi, 25 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 25 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan OpenAI'ın kurucusu, süper zekanın ortaya çıkmasına 'günler' kaldığını duyurdu haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. OpenAI'ın kurucusu, süper zekanın ortaya çıkmasına 'günler' kaldığını duyurdu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 25 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:17 Trabzonspor'a 2 kötü haber birden! Yıldız isimler sakatlandı
  2. 22:14 Depremde cenazeler karıştı: Gerçek 19 ay sonra ortaya çıktı!
  3. 22:09 Neşet Ertaş 12. ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı
  4. 22:03 AKP’li Mücahit Birinci’den Erdoğan'ın danışmanına şok sözler: 'Sen kimsin? Yetkin yok, sus!'
  5. 21:59 Bakan Şimşek'ten 'yeni ilave vergi yok' mesajı!
  6. 21:56 Bakan Tekin'e 'anırsın' demişti: Öğretmen hesabını kapattı!
  7. 21:51 Güneş’ten Yayılan Yüksek Enerjili Parçacıklar Dünya’ya İlerliyor: Jeomanyetik Fırtına Uyarısı
  8. 21:47 Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen, Atandığı Göreve 15 Gün Geçmesine Rağmen Başlamadı
  9. 21:44 İsrail, onlarca kişinin kimliksiz cenazesini konteynırla taşıdı!
  10. 21:40 Çarpıcı araştırma: İyi hissetme çabası daha çok hasta ediyor
  11. 21:35 Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisine işçilerden grev tehdidi!
  12. 21:31 Galatasaray Cenk Ergün'ün istifasını kabul etti!
  13. 21:27 Dilan Polat'ın lüks aracıyla çektiği video'ya tepki yağdı
  14. 21:21 Batuhan Karacakaya ameliyat oldu!
  15. 21:17 Türkiye'den Lübnan'a Yardım Uçağı Gönderildi
  16. 21:16 Sadece 5 Saniyen Var! Farklı Sayıyı Bulabilecek misin?
  17. 21:12 Ebru Şallı, Oğlu Pars’ın Doğum Gününde Duygularını Paylaştı: "Onu Çok Özlüyorum"
  18. 21:10 Japon bilim insanlarından şaşırtan keşif: Egzersiz olmadan yağ yakmak artık mümkün
  19. 21:05 Birinci sınıfta sahte öğretmen: Anne fark etti, skandal büyüdü!
  20. 21:05 Afganistan'da erkeklere de baskı artıyor!
Teknoloji Haberleri