Oppo Enco X2 'ye yakından bakıyoruz

Oppo Enco X2 'ye yakından bakıyoruz

Oppo Enco X2 'ye yakından bakıyoruz Oppo Enco X2 önceki nesle kıyasla daha kolay kullanım ve daha iyi bir ses kalitesi vaat ediyor. Amiral gemisi statüsünde kendisini konumlandıran bu ürünün artıları ve eksilerini bu yazımızda okuyabilirsiniz.

Oppo Enco X2, yüksek çözünürlüklü ses sunabilen bir gerçek kablosuz kulaklık. Bu ürünü akıllı telefon, tablet ya da dizüstü PC'nizle uyumlu bir şekilde kullanabilirsiniz. Bluetooth 5.2 kablosuz bağlantı teknolojisine sahip ürün, birkaç saniye içinde cihazınızla eşleşiyor. Daha gelişmiş ve kişiye özel kullanım deneyimleri için telefonunuza Hey Melody uygulaması kurmanızı da önemle hatırlatalım.

Uygulamayı kurduktan sonra en güncel yazılım sürümünü indirmeniz de kulaklıktan alacağınız deneyim için çok önemli. Bu uygulama üzerinden kulak yapınıza uygun ses ayarlamaları yapabilir, dokunmatik tercihleri düzenleyebilir ve ANC ile şeffaf mod tercihlerini kullanabilirsiniz.

oppo-enco-x2.jpg

 Aktif gürültü engelleme özelliği

Kulaklığımız, aktif gürültü engelleme özelliğine de sahip. Bunu aktifleştirdiğinizde, gürültülü ortam deneyimlerinde de dış sesleri büyük ölçüde filtreleyebiliyorsunuz. Bu, hem müzik dinlerken hem de telefon aramaları yaparken işinize yarayan bir özellik. İster bir caddede olun, ister metro seyahatinde olun, isterseniz de uçak seyahati yapıyor olun. Gerçekten işe yaradığını göreceksiniz. Tabii bu mod, iyi ses kalitesi sunup dış sesleri filtrelerden normale kıyasla daha fazla pil tüketimine de yol açıyor. Bunu da hatırlatalım.

Ses kalitesi

Oppo Enco X2, φ11 mm dinamik sürücü ve φ6 mm dengeli membran sürücüye sahip. ANC açık durumda dış mekânlarda müzik dinlediğinizde, temiz tiz'ler ve derin bass'lar alabiliyorsunuz. Farklı türde müzikler dinlerken ufak detayları rahatlıkla algılayabiliyor ve saatlerce müziğin sizi sarmasına izin verebiliyorsunuz.

oppo-enco-x2-001.jpg

İç mekân ve sessiz ortam deneyimlerinde ise, ANC modunu kapatabilir ya da daha hafif versiyonunu aktifleştirebilirsiniz. Bu, daha uzun pil ömrünü de mümkün kılacaktır.
Ürünle hem iç mekânlarda hem de dış mekânlarda, gürültülü ortamlarda telefon aramaları gerçekleştirdik.

İç mekân kullanımlarında ANC açmadan da berrak detaylarla telefon görüşmeleri gerçekleştirebiliyorsunuz. Ses kalitesi gerçekten başarılı. Dış mekânda, örneğin yoğun trafiğin ve rüzgârın olduğu noktalarda ANC özelliği aktifken de anlaşılır telefon görüşmeleri yapabiliyorsunuz. Ses kalitesi biraz düşüyor olabilir, ama dış sesler büyük ölçüde filtreleniyor ve anlaşılır konuşmalar gerçekleştirebiliyorsunuz.

oppo-enco-x2-002.jpg

Gelelim pil ve şarj detaylarına

Her bir kulaklıkta 57mAh pil bulunuyor. Taşıma ve şarj kutusunda ise, 566mAh pil var. Ürünü, kutuda gelen Type-C kablosuyla 1 buçuk saatte tamamen şarj edebilirsiniz.

Öte yandan, bu kulaklığın Qi kablosuz şarj pedi aracılığıyla şarj edilebildiğini belirtelim. Ayrıca, ters şarj özellikli bir telefonunuz varsa, bu telefonla da kulaklığınızı şarj edebiliyorsunuz. Bunlar güzel detaylar.

Eğer ANC modu açık ve ses seviyesi %50-60 civarında müzik dinliyorsanız, kulaklıklar tek şarj ile 5 saate kadar deneyim sunabiliyor. ANC modu kapandığında ise, tek şarj ile 6 saati görebiliyorsunuz.

Kutudaki şarj değerini de eklediğimizde, toplamda yaklaşık 40 saatlik deneyim mümkün oluyor, ki burada ANC özelliğinin kapalı olması gerektiğini ekleyelim. Aksi durumda daha kısa bir pil ömrü oluşuyor.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız

"Oppo Enco X2 'ye yakından bakıyoruz" haberi, 24 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 23 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Oppo Enco X2 'ye yakından bakıyoruz haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Oppo Enco X2 'ye yakından bakıyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  2. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  3. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  4. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  5. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  6. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  7. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  8. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  9. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  10. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  11. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  12. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  13. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  14. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  15. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  16. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  17. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  18. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  19. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  20. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
Teknoloji Haberleri