Oppo Reno 4 Lite : Fiyat/performans canavarı ile tanışın

Oppo Reno 4 Lite : Fiyat/performans canavarı ile tanışın

Oppo Reno 4 Lite : Fiyat/performans canavarı... Oppo Reno 4 Lite, Reno 4 ailesinin giriş seviyesi üyesi olarak gösterilebilir. İlk etapta ince ve hafif tasarımıyla dikkat çeken ürün, güncel Android deneyimi arayanlar için ideal bir çözüm.

Oppo Reno 4 Lite’ın mat siyah ve metalik beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği mevcut. Bize test için metalik beyaz rengi geldi ve gerçekten çok hoş görünüyor. Işık altında güzel bir görünüme sahip olan telefon, aynı zamanda fazla parmak izi de tutmuyor.

Yanlardan yumuşatılmış ve arka tarafta kameraları biraz çıkıntılı tasarlanmış cihaz, 7.48mm kalınlıkta ve 164 gram ağırlıkta. Pek çok cihaza kıyasla Oppo’nun bu modelinin gayet ince ve hafif olduğunu söyleyebiliriz, ki firmanın bu tarafta başka çözümleri de bulunuyor.

oppo-reno-4-lite.jpg

Ürün, tek elde rahatlıkla kullanılabiliyor ve uzun süreli deneyimlerde de can sıkmıyor.

Bu arada, kutudan koruyucu şeffaf kılık ve 3.5mm kulaklık çıktığını da belirtelim. Kılıf sayesinde daha sağlam bir deneyim elde edebilir, kulaklık sayesinde de hem müzik dinleyebilir hem de aramalarınızı cevaplayabilirsiniz.

Oppo Reno 4 Lite ,6.43 inç değerde Super Amoled ekranla geliyor

Reno 4 Lite’ın ekranı, FHD+ çözünürlük sunuyor ve 409ppi değerde. Yüzde 90’ın üzerinde ekran çerçeve oranı bulunan telefon, bir şeyler okumak, oynamak ve izlemek için ideal. Ürünün hem iç hem de dış mekân kullanımlarına uygun bir netlik sunduğunu belirtelim. Parlaklık düzeyi de yeterli. Ayrıca düşük ışık koşullarında, gözlerinizi yormadan kullanabilmeniz için göz konforu modu da bulunuyor.

Oppo Reno 4 Lite, MediaTek Helio P95 çipsetine sahip. Bunun yanında 8GB RAM ve 128GB dahili depolama değerleri var. Bu veriler, ortalama bir kullanıcı için isteklerinin hemen hepsini karşılayabilecek nitelikte. Tabii istenirse microSD kart da takılabiliyor.

Android 10 işletim sistemiyle gelen telefonun akıcı ve kullanışlı bir arayüzü var. İstediğiniz oyun ve uygulamaları rahatlıkla çalıştırabiliyorsunuz. Hatta PUBG ve Call of Duty Mobile gibi popüler oyunları dahi rahatlıkla oynayabilirsiniz. Uzun süreli oyun deneyimleri sonucunda ciddi ısınmaların yaşanmadığını da belirtelim.

Oppo Reno 4 Lite akıllı telefon incelemesi

Yapay zekâ destekli toplamda 6 kamerası var

Ürünün arka tarafında yapay zekâ destekli dörtlü kamera sistemine yer verilmiş: 48+8+2+2MP. 48MP ana kameramız, f1.7 açıklık değerine sahip ve hem iyi ışıklı ortamlarda, hem de gece çekimlerinde güzel sonuçlar verebiliyor.

8MP ultra geniş açılı kamera ile kalabalık çekimler ve manzara çekimleri yapabiliyoruz. Tamamlayıcı diğer kameralar sayesinde de bokeh efektli görseller ve efektli çekimler yapabiliyoruz.

Ürünün arka kamerası 30FPS’de 4K çekime, hızlı çekime ve ağır çekime de destek veriyor. Ek olarak, hareketli çekimlerde sarsıntı miktarını önemli ölçüde azaltan elektronik görüntü sabitleme sistemi de mevcut.

Ön tarafa geldiğimizde ise, 16+2MP kamera ikilisini görüyoruz. Aslında 2MP kamera, derinlik sensörü olarak görev yapıyor ve ortaya güzel selfie’lerin çıkmasını sağlıyor. Tabii efektli çekimler ön kamerada da bulunuyor ve bu kamera, görüntülü görüşmeler için de ideal performans sunabiliyor.

Bluetooth 5.1, Wi-Fi AC, NFC ve dahası…

Oppo Reno 4 Lite, 4000mAh pile sahip. Bu pil, 18w hızlı şarj desteği de sunuyor ve tek şarj ile yoğun kullanımda bir günü rahatlıkla çıkarıyorsunuz. Eğer video ve oyun tarafına yoğunlaşmazsanız, tek şarj ile ikinci günü de görmek mümkün. Tabii güç tasarruf modu sayesinde daha az özellik ama daha uzun süreli kullanım seçeneğiniz de var.

Toparlamak gerekirse Oppo Reno 4 Lite, özellikle ince ve hafif yapıda, güncel bir Android telefon arayanların tercih edebileceği modeller arasında yer alıyor.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız

"Oppo Reno 4 Lite : Fiyat/performans canavarı ile tanışın" haberi, 24 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 22 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Oppo Reno 4 Lite : Fiyat/performans canavarı ile tanışın haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Oppo Reno 4 Lite : Fiyat/performans canavarı ile tanışın 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  2. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  3. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  4. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  5. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  6. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  7. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  8. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  9. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  10. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  11. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  12. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  13. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  14. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  15. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  16. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  17. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  18. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  19. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  20. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
Teknoloji Haberleri