Otelciler Federasyonu Başkanından ‘Her şey dahil’ açıklaması

Otelciler Federasyonu Başkanından ‘Her şey dahil’ açıklaması

Otelciler Federasyonu Başkanından ‘Her şey d... Yaklaşık 1 milyon kişiye istihdam sağlayan turizm sektörünün tüm önlemleri alarak turistlere moral aşılayacağını vurgulayan Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Sururi Çorabatır, “Her şey dahil sistemi kalkmayacak, sosyal mesafe gözetilerek yeniden düzenlenecek” ifadesinde bulundu.

Yaklaşık 1 milyon kişiye istihdam sağlayan turizm sektörünün tüm önlemleri alarak turistlere moral aşılayacağını vurgulayan Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Sururi Çorabatır, “Her şey dahil sistemi kalkmayacak, sosyal mesafe gözetilerek yeniden düzenlenecek” ifadesinde bulundu.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Sururi Çorabatır, haziranda açılması beklenen turizm sezonunda her şey dahil sisteminin farklı olarak devam edeceğini söyledi.

Turizm ve belediye belgeli toplam 12 bin 500 otel bulunduğunu belirten Çorabatır, “Bu otellerin yatak kapasitesi 1 milyon 600 bin civarında. Turizme hizmet alanında yaklaşık 1 milyon kişi çalışıyor” dedi.

Turizmin doğrudan 54 sektörü ilgilendirdiğini vurgulayan Çorabatır, “Biz moral sektörüyüz; bize düşen felaket çığırtkanlığı yapmak değil, bütün önlemleri alarak yerli ve yabancı turistlere bu zor zamanda moral aşılamaktır.

Akılcı önlemlerle bu krizi de geride bırakma potansiyeline sahibiz. Aldığımız önlemlerin Türk turizmine özellikle gelecek yıl büyük avantaj sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, corona virüsü salgınına karşı 132 kriter belirlediğini belirten Çorabatır, “Otele gelişten ayrılana kadar her konu ayrı ayrı belirtilmiş. Otelciler, yeni döneme göre hazırlıklarını yapıyor” dedi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre Çorabatır, yeni turizm sezonuyla ilgili yapılan hazırlıkları şöyle anlattı:

ÖNCELİK SAĞLIKLI TATİL

- Masaların arası 1.5 metre, aynı masadaki sandalyelerin arası 60 cm, plajlarda şezlongların arası 1.5 metre olacak. Türk turizmcileri her zaman hijyene büyük önem verdi.

- Şimdi daha da dikkatli olacağız. Avrupa Birliği (AB) Türk turizmini görmezden gelemez. Özellikle Avrupa'dan gelen ‘bu yıl sadece AB ülkeleri içinde tatil öneren' açıklamaları yadırgıyorum.

- Türkiye'nin pek çok Avrupa ülkesinin kat kat ilerisinde, gelişmiş bir sağlık sistemi var. Dünya pandemiyle mücadelede bizi örnek olarak gösterirken, sadece Avrupa içi seyahat tavsiyesini anlamak mümkün değil.

PERSONEL HAZIR

Tüm personelin başlatılan eğitimlerle pandemi süresince hijyen başta olmak üzere yapılması gerekenleri çok iyi bildiğine dikkat çeken Çorabatır, “Ulaşımdan konaklamaya, personelden yolcuların sağlık durumuna kadar en üst düzeyde alınacak 132 maddelik önlemlere uyulacak” dedi.

‘DESTEKLERLE BU KRİZİ DE AŞACAĞIZ'

“Her şey dahil sistemimizden tutun da, sağlık sistemimize, havaalanlarımızda kurulacak test merkezlerimizden transfere kadar, aldığımız önlemlerle diğer ülkelerin çok ilerisindeyiz” diyen Sururi Çorabatır, “Almanya başta olmak üzere Avrupalı yetkililerin aldığımız önlemler ışığında, uçuşlar başladığında yıllardır Türkiye'yi tercih eden turistleri doğru yönlendireceğini umuyorum. Desteklerle krizi birlikte aşacağız” şeklinde konuştu.

Dünya Turizm Organizasyonu'nun 2020'nin küresel olarak turizm sektörünün en kötü yılı olduğunu açıkladığını hatırlatan Çorabatır, sözlerini şöyle sürdürdü:

*Sadece bizde değil, tüm dünyada seyahat sektörünün yardıma ihtiyacı var. Turizmi canlandırmak için hepimiz özveriyle çalışmayı sürdüreceğiz.

*Bu süreçte sektöre verilen desteğin sürmesi kritik önemde. İkinci çeyrekte de desteklerin uzatılması gibi adımlar sektörün ayağa kalkması için önem arz ediyor.

‘KORKUNUN ESİRİ OLMAYACAĞIZ, TANITIM ATAĞI BAŞLATACAĞIZ

“Korkunun esiri olmayacağız. Böylesine global bir kabus yaşanırken, krizi birbirimizi dışlayarak değil, kucaklayarak aşacağız” diyen TÜROFED Başkanı Çorabatır, “Bu kapsamda tanıtım atağı başlatıyoruz. Biz otellerimizi bugün açmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Özellikle yabancı turistlere güven verilerek Türkiye'ye gelebileceklerinin anlatılması gerektiğini vurgulayan Sururi Çorabatır, “Rusya, Almanya, Hollanda, İngiltere gibi ülkelere aldığımız önlemleri sıralayarak tanıtım atağı yapacağız.

Bizler yabancı tur operatörlerine bilgi verirken, Turizm ve Dışişleri Bakanlarımız sürdürdükleri telefon diplomasisiyle muhataplarına aldığımız önlemleri anlatıyor” dedi.

"Otelciler Federasyonu Başkanından ‘Her şey dahil’ açıklaması" haberi, 14 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Ekonomi kategorisi altında bulunan Otelciler Federasyonu Başkanından ‘Her şey dahil’ açıklaması haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Otelciler Federasyonu Başkanından ‘Her şey dahil’ açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:28 Gülben Ergen: Sağlıklı Cilt İçin Lavanta Suyu Önemli!
  2. 18:24 İsviçre'nin Beypazarı Maden Suyu Yasağı: Doğurganlık İddiasıyla Gerginlik
  3. 18:22 İsrailli Bakan Katz’dan 32 ülkeye karşı "İran'a yaptırım" çağrısı geldi
  4. 18:19 AB'nin Kızıldeniz misyonu akıllarda soru bıraktı: İran saldırısından etkilendi mi?
  5. 18:19 Türk Yetkililer ABD'ye Yola Çıkıyor: Ekonomik Güven ve Yatırım Fırsatları Masada
  6. 18:16 Aç Karnına Ceviz Tüketmenin Sağlığa Faydaları
  7. 18:11 Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Lokanta ve Kafelerde KDV düzenlemesi
  8. 18:06 Savaşın etkisiyle altın fiyatları uçtu, kuyumcular ve Darphane taleplere zor yetişiyor!
  9. 18:01 ABD basını uyarıda bulundu: "İsrail her an saldırabilir"
  10. 17:55 Son dakika haberi! CHP'den 4 ismin milletvekilliği düşürülmüş bulundu
  11. 17:52 Yeni model sızdırıldı! iPhone SE 4'ün özellikleri ve görüntüsü
  12. 17:51 Altın için 3.000 dolarlık hedef gerçekleşebilir mi?
  13. 17:48 Elon Musk'ın Twitter'deki Mavi Tik Devrimi: Premium Üyelik Sahipleri İçin Ücretsiz Erişim
  14. 17:44 Bakanlık tarafından açıklandı: Söz konusu işletmelerde KDV oranlarına artış yapılacak!
  15. 17:42 Şarkıcı Katy Perry’nin canlı yayında elbisesi koptu! Ne yapacağını bilemedi
  16. 17:39 Kuyumculardan altın alacaklara hızlı davranmaları yönünde bir uyarı yapıldı!
  17. 17:36 Microsoft'tan BAE merkezli yapay zeka firmasına dev yatırım yapıldı
  18. 17:25 Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar sonrasında iptal edildi
  19. 17:08 Belediye başkanı seçilen 4 CHP’li ismin milletvekilliğinin sona verildiği açıklandı
  20. 17:04 ABD, İran'a yeni yaptırım hazırlığında! Kapsamı neler olacak?
Ekonomi Haberleri