Oturma izni için aşk testi!

Oturma izni için aşk testi!

Oturma izni için aşk testi! Hollanda hükümeti, ilişki yaşadığı kişi yurtdışında olan ve onu kalıcı olarak ülkeye getirmek isteyen vatandaşlarını "aşk testine" tabi tutuyor.Hollanda hükümeti, ilişki yaşadığı kişi yurtdışında olan ve onu kalıcı...

Hollanda hükümeti, ilişki yaşadığı kişi yurtdışında olan ve onu kalıcı olarak ülkeye getirmek isteyen vatandaşlarını "aşk testine" tabi tutuyor.

Hollanda hükümeti, ilişki yaşadığı kişi yurtdışında olan ve onu kalıcı olarak ülkeye getirmek isteyen vatandaşlarını "aşk testine" tabi tutuyor.

Hollanda Göç ve Vatandaşlık Kurumu'nun (IND) belirlediği "aşk kriterlerine" uyan çiftler, bu ülkede birlikte oturma iznine sahip oluyor.

Uygulamanın amacı, sahte bir ilişki temelinde Hollanda'da oturma izni elde edilmesini önlemek. Hollanda Televizyonu'nun (NOS) haberine göre, her yıl sahte ilişkisi bulunan yaklaşık 100 çift, oturma izni için başvuru yapıyor.

3 SAATLİK BİR GÖRÜŞME

Hollanda hükümeti, oturma izni isteyen kişilerin "kalıcı ve münhasır bir ilişkisi"olup olmadığını saptamak için, bir "aşk testi" hazırladı.

IND tarafından uygulanan testte, çiftlerin birbirlerini ne zamandır tanıdıklarını, gün, ay ve yıl olarak söylemeleri isteniyor. Aradaki mesafeye rağmen ilişkilerini nasıl sürdürdüklerini açıklamaları talep ediliyor.

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın aktardığına göre, çiftlerden, ilişki boyunca birbirlerine gönderdikleri mektup, e-posta, fotoğraf ve uçak bileti gibi, destekleyici belgeler de isteniyor.

Testte, çiftler arasındaki yaş farklılıklarına, ortak bir dili konuşup konuşmadıklarına ve dini inanç konusunda farklılıkları bulunup bulunmadığına da dikkat ediliyor.

Teste verilen yanıtlar Hollanda makamlarını ikna etmezse çiftler IND tarafından 3 saatlik bir görüşmeye çağrılıyor. Görüşmede, çiftlerin ifadelerindeki çelişkiler aranıyor.

"HERKESİN SEVGİLİ OLABİLMESİ İÇİN..."

Hollanda hükümetinin bu uygulaması, hukukçular ve göç uzmanları tarafından eleştiriliyor. Göç hukuku uzmanı Prof. Dr. Betty de Hart, bu uygulamanın "su geçirmez" bir yöntem olmadığını ve her zaman doğru sonuç vermeyeceğini düşünüyor.

Başvuruda iki ayrı kişiyle muhatap olunduğunu ve herkesin ilişkiye bakışında farklılıklar bulunduğunu belirten de Hart'a göre, bazen çiftler arasında ilk kimin kimi baştan çıkardığı konusunda bile görüş ayrılığı yaşanabiliyor.

Göç Hukuku Avukatları ve Uzmanları Derneği Başkanı Julien Luscuere de çiftler arasındaki kültürel farklılıklara dikkat çekiyor.

IND sorgusunda Polonyalı bir kadını temsil ettiğini belirten Luscuere, "'Çocuk konusunda ne düşünüyorsunuz?' sorusu soruldu. Hint kültüründe çocuk konusunda konuşmak sıra dışı bir durum. Bu yüzden adam kaçamak cevaplar verdi" diyor.

Bir başka görüşmede ise oturma izni başvurusu yapan çiftle ilgili tüm sinyallerin olumsuz olduğunu anlatan Luscuere, şu örneği veriyor:

"Çift, tamamen farklı bir geçmişe sahipti ve ortak bir dil konuşmuyorlardı. Ama yine de birbirlerine aşıktılar. Bu bilimsel bir kesinlik değil. Herkesin sevgili olabilmesi için birbirleri için yaratılmış olması gerekmiyor."

"Oturma izni için aşk testi!" haberi, 29 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Oturma izni için aşk testi! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Oturma izni için aşk testi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 23 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:51 Tarım ve Orman Bakanlığı, Belgrad Ormanları'ndaki İBB Yönetimini Tahliye Etti
  2. 12:43 Kasaplar Odası Başkanı: Etin Kilosu 2025'te Bin 200 TL'yi Aşacak!
  3. 12:39 2024’ün Kelimesi Seçildi: ‘Kalabalık Yalnızlık
  4. 12:34 Muğla’daki Helikopter Kazasının Kahramanları Antalya’da Uğurlandı
  5. 12:28 Yeni Araştırma: Şiddetli Kaşıntı Kanserin Habercisi mi?
  6. 12:23 Trump'ın Panama Kanalı Talebine Sert Yanıt: 'Egemenliğimiz Pazarlık Konusu Değil!
  7. 12:17 Beşiktaş, UEFA'ya Başvurdu: Twente Maçı Başka Bir Şehirde Oynansın!
  8. 12:11 Kalp Hastalığı Riskine Dikkat: İkizlerden Biri Hasta İse Diğeri de Kontrol Ettirilmeli!
  9. 12:07 Charles Smith'in 'Şaka'sı Pes Dedirtti: Taze Gıdalara Pestisit Sıktı!
  10. 12:03 İnsan-Doğa Çatışması Büyüyor: Japonya’da 219 Ayı Saldırısı!
  11. 11:54 Turhan Çömez’den Çarpıcı Sorular: 'Helikopterin Erdoğan’ın Programıyla Bir İlgisi Var mı?
  12. 11:49 ING Türkiye’de Üst Düzey Atama: Hüsniye Ulu COO Görevine Getirildi!
  13. 11:09 Amasya’da Tarihi Keşif: 2 Bin 100 Yıllık Asker Düdüğü Bulundu!
  14. 11:06 Yakutistan’da Efsanevi Bir Keşif: Yana Mamutunun Kalıntıları Ortaya Çıktı
  15. 10:44 WhatsApp 2025'te 19 Telefonu Desteklenmeyecek: Hangi Modeller Etkilenecek?
  16. 10:43 Fenerbahçeli Yöneticiden Gündem Yaratan Paylaşım: "Firavunları, Zalimleri, Hainleri..."
  17. 10:43 Suriye'nin Yeni Dışişleri Bakanı Eş-Şiybani Türkiye'deki Bir Üniversitenin Öğrencisi Çıktı!
  18. 10:28 Zekanın Gizli İşaretleri: Üstün Zekalıların Ortak 5 Davranışı
  19. 10:02 Mourinho’nun Roma'dan Kovulma Süreci: Mattioli Açıkladı!
  20. 10:00 Kışa Hazırlık: Aralık Bitmeden Peteklerinize Bu Uygulamayı Yapın!
Dünya Haberleri