Oyunculardan İstanbul’da ‘Kızıl Goncalar’ eylemi yapıldı!

Oyunculardan İstanbul’da ‘Kızıl Goncalar’ eylemi yapıldı!

Oyunculardan İstanbul’da ‘Kızıl Goncalar’ ey... Fox’ta gösterilen Özgü Namal ve Özcan Deniz’in başrolünde yer aldığı Kızıl Goncalar'da eylem var!

İlk bölümünden bu yana hedef gösterilen Kızıl Goncalar dizisi yayınlandı. RTÜK'ün "Punaiselle Goncalar" nedeniyle aldığı cezaya tepki gösteren Sinema Sanayii Emek ve Sendikası Oyuncu ve Oyuncuları, "Sansüre hayır" sloganıyla Kadıköy Süreyya'nın operası önünde protesto eylemi yaptı.

"HİÇBİRİMİZ YALNIZ DEĞİL VEYA HEPİMİZ BİR ARADAYIZ VEYA HİÇBİRİMİZ"

Protestoda "Sansüre karşı bedava film" afişi açıldı, "Sansüre hayır" ve "Kapa çeneni, bağır" pankartları asıldı yukarı. , sansüre hayır" ve "Tek başımıza kurtuluş yok, hep birlikte" sloganları atılırken, "Birlikte ya da hiçbirimiz" sloganları atıldı. Hazırlanan ortak açıklamayı okuyan Oyuncular Birliği yönetim kurulu üyesi Ece Dizdar, bir yeniliğin daha olduğunu fark etti. Ayrıca sansür uygulamalarıyla ilgili de şunları söyledi:

"BU SANSÜR UYGULAMALARINI İLK DEFA YAŞAMIYORUZ"

"Elbette bu tür sansür uygulamalarıyla ilk kez karşılaşmıyoruz. Tiyatro, beyazperde ve televizyon dizileri gibi tüm sanatsal alanlarda sıklıkla gördüğümüz sansürün normalleşmesi, sansürün kendisinden daha tehlikeli sonuçlar doğurmaktadır. Cezalandırma, yasaklama, soruşturma, hedef gösterme, tehdit, korkutma, aşağılama, engelleme, fiziksel ve sözlü saldırı, kriminalize etme, ötekileştirme gibi yöntemlerle sansür yoluyla tüm yaratıcı endüstrilerin varlığı tehdit edilmekte ve korku atmosferi yaratılmaya çalışılmaktadır. Sansür evrensel düzeyde tüm yaratıcı alanların ortak mücadelesi olmuştur. Ülkemizde Anayasa'nın 64. maddesi açık ve nettir. "Devlet sanatsal faaliyetleri ve sanatçıları korur. Sanat eserlerinin ve sanatçıların korunması, takdir edilmesi, desteklenmesi ve sanat sevgisinin yaygınlaştırılması için gerekli adımları atar. Anayasaya göre "sanatsal ifade özgürlüğü" dediğimiz sanatsal faaliyet kanunla korunmaktadır.

"SANATSEL İFADE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMALIDIR"

Sanatsal ifade özgürlüğünün önündeki engeller yalnızca uzaklaştırma, para cezası gibi yöntemlerle ortaya çıkmıyor. Örneğin yıllardır süren tadilatlar nedeniyle son anda iptal edilen tiyatro gösterileri, konserler, gösteriler, sergilerin "kamu güvenliği açısından" iptal edilmesi, grupların şehirlere girişinin engellenmesi, bakanlık desteklerinin geri çekilmesi, belgesel ve sinema filmlerinin kesintiye uğraması, iptal edilmesi. festivaller... Sansürün sonuçları sadece performansların ve eserlerin engellenmesiyle bitmiyor. Ekipler hedef alınıyor, binlerce işçi maaş alamıyor ve işini kaybediyor. Bu kadarı yeterli. Sansür, yasak ve kısıtlamalardan dolayı nefes alamıyoruz. İşçi ve meslek örgütleri olarak sahnede, sinemada, ekranlarda, stüdyolarda her yerde ve her zaman sansüre karşı durduk ve karşı çıkmaya devam ediyoruz. Sansür normalleştirilemez. Tüm meslektaşlarımızı sansüre ve onun dolaylı sonuçlarına karşı birlikte durmaya çağırıyoruz. Yalnız değiliz, bu mücadeleyi birlikte veriyoruz. "Sanatsal ifade özgürlüğümüzün önündeki engeller kaldırılmalı, sanatçılar özgür kalacak."

Oyuncular Sendikası'nın davetlisi olarak sinema sektöründen çok sayıda işçi ve meslek kuruluşu, İstanbul Kadıköy'de "Sansüre Hayır" sloganıyla eylem yaptı.

 

 

.

"Oyunculardan İstanbul’da ‘Kızıl Goncalar’ eylemi yapıldı!" haberi, 17 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Oyunculardan İstanbul’da ‘Kızıl Goncalar’ eylemi yapıldı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Oyunculardan İstanbul’da ‘Kızıl Goncalar’ eylemi yapıldı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:47 Erzincanlılar dikkat! Meteoroloji uyarıda bulundu: O saatlerde dışarıya çıkmayın
  2. 00:42 Fed'in faiz kararı, New York borsasında dalgalanmalara neden oldu
  3. 00:42 Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
  4. 00:38 Dolar sahipleri yakında dört dönecekler! Doların 7 lira yükseleceği tarih belli oldu
  5. 00:37 Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
  6. 00:28 Beşiktaş'ta yeni bir Şenol Güneş dönemi başlayabilir! Hasan Arat itiraf etti
  7. 00:28 Bakan Tekin'den öğretmen atamaları ile ilgili açıklama geldi
  8. 00:25 Fenerbahçe, Konyaspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  9. 00:21 Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
  10. 00:21 TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
  11. 00:20 Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
  12. 00:18 Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!
  13. 00:17 KYK yurdunda ekmeğin içinden çıkan şeyin görüntüleri mide bulandırdı: Kimse inanamadı!
  14. 00:16 İsrail'in Misilleme Tehdidi: Tutuklama Kararı Çöküşe Yol Açabilir
  15. 00:15 Meteorolojiden uyarı: Ani sel ve su baskınlarına dikkat!
  16. 00:12 KFC ve Pizza Hut'un ABD'deki satışları geriledi
  17. 00:10 Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel ile bir araya gelecek
  18. 00:05 Yavaş “Sözlerimizi tutuyoruz” diyerek müjde verdi: Ankara’nın köklü sorununa çözüm yolda!
  19. 00:05 Sarı Lekeleri Yok Etmek İçin Doğal Çözüm: Karbonat ve Sirke!
  20. 00:02 Fed Başkanı Jerome Powell'dan faiz indirimi mesajı geldi
Gündem Haberleri