Özdağ'dan 154 kişilik liste çıkışı: Birinin başına bir şey gelse MHP sıkıntıya girmez

Özdağ'dan 154 kişilik liste çıkışı: Birinin başına bir şey gelse MHP sıkıntıya girmez

Özdağ'dan 154 kişilik liste çıkışı: Birinin ... Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, "MHP bir liste hazırlamış. Yarın bu listeden birisinin başına Allah korusun bir şey gelirse bu MHP'yi sıkıntıda bırakır mı? sorusuna "Hayır, bırakmaz. Sinan Ateş davası bırakıyor mu sıkıntıda?" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, son günlerde vefat etmiş MİT mensuplarının adını paylaştığı için ‘isimleri ifşa’ iddiası ile dava açılmasıyla gündeme gelmiş ve iktidara yakın medya organları tarafından hedef gösterilmişti.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin basın toplantısında "Hesaplaşacağız" diyerek açıkladığı 154 kişilik listesinde yer alan Özdağ, KRT TV'de gazeteciler Zeynep Gürcanlı, Yıldız Yazıcıoğlu ve Elif Doğan Şentürk'ün sorularını yanıtladı.

Özdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Ben listeye hiç önem vermiyorum, üzerinde de durmadım. (Sinan Ateş davasının) adaletle sonuçlanmayacağını düşünüyorum. Kamuoyu vicdanını tatmin etmeden sonuçlanacağı açık. MHP bir liste hazırlamış. Yarın bu listeden birisinin başına Allah korusun bir şey gelirse bu MHP'yi sıkıntıda bırakır mı? Hayır, bırakmaz. Sinan Ateş davası bırakıyor mu sıkıntıda? Adaletin olmadığı ülkede bırakmaz. Bir gün adalet tesis edilir, yargı bağımsız olursa o zaman tüm bu dava süreci yeniden başlayacak ve kimin suçlu kimin suçsuz olduğu o zaman ortaya çıkacak.

"ATEŞ CINAYETI GÖZ GÖRE GÖRE GELDI"

Devlet unutmuyor, devlet kaydediyor. 22 sene sonra Hablemitoğlu davasında ortaya bir belge çıktı. Bu belge yeni bulunmadı, mümkün değil. Bu görülen davada da ortaya çok fazla belge çıkacağından eminim. Bilmiyorum, bilsem açıklarım ama siz de tahmin ediyorsunuz. Bu cinayet göz göre göre geldi. Sinan Ateş öldürüleceğini biliyordu, eşine söyledi. Eşi kamuoyu ve mahkemeyle paylaştı. Tüm bunlardan sonra MHP ister 154 ister 254 kişilik liste yayınlasın.

"HALK IKTIDARI SORUMLU GÖRÜYOR, OY KAYBEDECEKLER"

Halk bu davanın gidişatından dolayı AK Parti'yi de sorumlu tutarak çok ciddi tepki gösteriyor. Bu, yüzde yüz oya dönüşecek, iktidar oy kaybedecek. Bu, cinayetten sonra olmadı. Mahkeme süreci başladıktan sonra çok net görülmeye başlandı. Bu yargılama nasıl biter söyleyemem ama kamuoyunu ve aileyi tatmin etmeyeceği çok açık. Nasıl biterse bitsin bu burada bitmez


"ANAYASA ÇIĞNENIYORSA KORUMAK IÇIN KURŞUNA DOĞRU YÜRÜMEYI GÖZE ALACAKSINIZ"

AKP iktidarını çok rahatsız ettik. Bunun farkındayız. Kirli referandum gecesinde YSK önünde bir tek ben vardım ve YSK başkanının odasına girip 'Anayasa'yı çiğniyorsunuz, bu suçtur, bunun için yargılanacaksınız' diyen benim. Yargılanacaklar. Bugün varolan seçim kirli bir referandumla kuruldu. Ben o gün CHP'nin gelmesini bekledim ama kimse gelmedi. Eğer CHP milletvekilleri kalkıp gelseydi bu referandum geçmezdi. Yollarda silahlı kişiler varmış... Anayasa çiğneniyorsa korumak için kurşuna doğru yürümeyi göze alacaksınız. Türk halkının vekili olacaksınız, çiğnendiğini bileceksiniz, yolda provokatör var diye gitmeyeceksiniz... O zaman Anayasa'yı çiğnerler ve çiğnediler.

Nazif Okumuş birkaç gün önce dedi ki; Süleyman Soylu her yerde AKP iktidarına kırgınlığından dolayı 'Ben 2 buçuk-3 milyon Suriyeliye vatandaşlık vererek Erdoğan'ın seçilmesini sağladım' diyor dedi. Buna ne kendisinden ne de hiçbir yerden cevap gelmedi.

KAYSERI'DEKI SURIYELILERE YÖNELIK SALDIRILAR

Kayseri'de Zafer Partisi provokasyonları engelledi. Kayseri polisi biliyor. İftiralar atıyorlar. Kimlerin attığını, kimlerin Nuh'un teknesinde bir araya geldiğini biliyorum. Hiçbir kimseye inandıramıyorlar, e ne yapacaklar? Özdağ'ı hapse atacaklar, susturacaklar, siyaset yapamayacak.

"BEN MILLI İSTIHBARAT TEŞKILATI ILE SAHADA GÖREV YAPMIŞ BIR ADAMIM"

Ben Milli İstihbarat Teşkilatı ile sahada görev yapmış bir adamım. Onlar da biliyor, ben de biliyorum, dünyanın değişik ülkelerinde... Yarın aynı şey olsun, yine... Şanlı bir mücadele veren bu insanların isimleri ben açıklamadan önce birçok yerde yayınlanmış. Yüzlerce yerde, gazetelerde... Yeni bir şey söylemiyorum, ifşa etmiyorum. İfşanın ifşası olmaz. Bunu milletvekili sıfatıyla yaptım basın toplantısında. İfşa bir niyet olur. Ben Allah rahmet eylesin demişim. Ben yaptığım şeyden mutluyum. Ben görevimi milletvekili olarak görevimi yerine getirdim. Bunun için hapse girmekse de girerim. Ümit Özdağ hapse girerse bu, seçmeni olağanüstü kızdırır.

"Özdağ'dan 154 kişilik liste çıkışı: Birinin başına bir şey gelse MHP sıkıntıya girmez" haberi, 25 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 25 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özdağ'dan 154 kişilik liste çıkışı: Birinin başına bir şey gelse MHP sıkıntıya girmez haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özdağ'dan 154 kişilik liste çıkışı: Birinin başına bir şey gelse MHP sıkıntıya girmez 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:KRT

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Politika Haberleri