Özel: "Antalya teşvik edilip kollanmalı"

Özel:

Özel: "Antalya teşvik edilip kollanmalı" CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'nın 2,5 milyon nüfusuna sahip olduğunu ancak 16 milyon yabancı ve 9 milyon yerli turistin şehre ziyarette bulunduğunu belirterek, kentin her açıdan teşvik edilmesi ve korunması gerektiğini vurguladı.

Özel, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Tropikal Park'ta gerçekleştirilen "halk buluşması" etkinliğinde partililere seslendi.

Partisinin esnafın, çiftçinin, memurun, emekçinin ve emeklinin evi olduğunu vurgulayan Özel, herkesin parti içinde kendine ait bir yer bulabileceğini ifade etti.

Baba evinin tapusunun Özgür Özel'de olmadığını vurgulayan Özel, "Bu tapu, Kemal Bey'de de yoktu. Ne Bülent Ecevit'tedir ne İsmet Paşa'dadır... Bu evin tapusu bir kişiye kayıtlıdır. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tedir," sözlerini söyledi.

Özel, Gazipaşa'da son beş yılda önemli yatırımlar ve projelerin hayata geçirildiğini ifade ederek, ilçeye otel yatırımlarının geleceğine ve yerli ile yabancı turist ziyaretlerine dikkat çekti.

"ANTALYA'NIN ÜVEY EVLAT OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

"Bunu rakamlarla söyleyeyim. 2023 73,6 milyar lira vergi tahsilatı yapılmış. Türkiye'deki milli gelirin yüzde 3,3'nü üretmiş. 55 milyar dolarlık turizminin yüzde 25'i yapılmış. Yani bacasız sanayi burada var. Peki yatırım programında Antalya'ya ne verilmiş? 7,1 milyar. Yani yüzde 9'u. Yani on almışlar, Antalya'ya bir vermişler, kepçeyle almışlar, kaşığıyla vermişler. Antalya'nın hakkını yemişler. Antalya'ya haksızlık etmişler. Antalya'nın hakkını arayacağız, hakkını da savunacağız. Antalya'nın üvey evlat olmasına izin vermeyeceğiz."

"ANTALYA TEŞVİK EDİLİP KOLLANMALI"

Özel, Antalya'nın 2,5 milyon yerel nüfusa sahip olmasına rağmen, 16 milyon yabancı ve 9 milyon yerli olmak üzere toplamda 25 milyon kişiye hizmet ettiğini vurgulayarak, şehrin her açıdan teşvik edilmesi ve korunması gerektiğini ifade etti.

Özel, Antalya'ya gelen turistin bir günde ortalama olarak 99 dolar harcadığına dikkat çekerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Bu dünyanın en düşük rakamlarından birisi. İspanya'da bir turist 200 dolar harcıyor. Hatta bizim turistimiz, yurt dışına gittiğinde 639 dolar harcıyor. Turist sokağa çıksın, para harcasın istiyoruz. Paket programlarla, cebindeki son kuruşla gelip, son kuruşla giden değil, zengin, kazandıracak turistin Türkiye'ye çekilmesi, Antalya'ya çekilmesi gerekiyor. Bununla ilgili Gazipaşa'nın da çok önemli atılımlar yapmasını umuyoruz."

ÖZEL, TÜİK'İN AÇIKLADIĞI ENFLASYON VERİLERİNİ ELEŞTİRDİ

Özel, Türkiye'nin bir aylık enflasyonunun 115 ülkenin bir yıllık enflasyonundan daha yüksek olduğunu belirterek konut fiyatlarındaki artışa da dikkat çekti.

Bu artıştan en çok acıyı çekenin Antalya'nın olduğunu belirten Özel, "Özellikle Ukrayna Rusya Savaşı'ndan sonra konut fiyatları fırladı. Antalya'da konut fiyatlarının kirası 15 bin liraya geldi. Antalya'nın memuru, esnafı, yerlisi büyük sıkıntılar çekiyor ve bir yandan da konut kredileri de el yakıyor. 3 milyonluk kredinin aylık ödemesi 100 bin lira olmuş. 10 yıl ödenecek. Yani el sürülemeyecek noktada. Memurların, işçilerin konut sahibi olma imkanları kalmadı," diyerek değerlendirme yaptı.

"HEP BİRLİKTE TALEP EDİN DUYACAKLAR"

Özgür Özel, her yıl "enflasyona ezdirmeyeceğiz" söylemiyle vatandaşların enflasyonun pençesine düştüğünü belirterek gerçek enflasyonun yüzde 120 olduğunu ifade etti.

Emeklilere verilen ikramiyenin çok düşük kaldığını belirten Özel, "Emeklilere 'Sesinizi yükseltin' dedik. Hep birlikte talep edin duyacaklar. Ufak ufak partiler yavaş yavaş katılmaya başladılar ve en sonucunda herkes söylemeye başladı. Hatta şunu söyleyeyim. Meral Hanım ile Ankara'da siyasi ittifak kuramadık fakat emekli ittifakında buluştuk. Meral Hanım da söylüyor. Bütün partiler söylüyor en gücü fazla ittifak emeklilerin ittifakıdır," sözlerini söyledi.

Özgür Özel, mazota yapılan her zamda çiftçilerin zor durumda kaldığını ifade ederek, çiftçilerin karşılaştığı sorunun sadece mazotla sınırlı olmadığını vurguladı.

Özgür Özel, çiftçilerin ekip biçerken, sürerken ve ürünlerini satarak sürekli maliyetlerle karşılaştığını ifade ederek, sözlerini bu şekilde sürdürdü:

"Buradaki tropik meyve üreticilerinin çok farklı sorunları, almaları gereken çok önemli destekler var. Bu ülkenin ithal etmek yerine ihracat yapan, yani milli açığı kapatan üreticilere ihtiyacı var. Eskiden ithal muz yiyorduk, şimdi Gazipaşa sayesinde bütün dünya burada üretilen muz, ejder meyvesi, 50 çeşit tropikal meyveyi yiyor. Bu konuda devletin farklı pazar olanaklarını zorlaması lazım. Bu konuda danışmanlık hizmetleri yapmaya, Gazipaşa çiftçisinin yüzünü güldürmeye kararlıyız. Sizin arkanızda olacağız."

Özgür Özel, konuşmasının ardından Gazipaşa Belediyesi'nin başlattığı projelerin toplu açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra CHP lideri, ilçe belediye başkan adaylarını sahneye davet ederek vatandaşlardan destek istedi.

"Özel: "Antalya teşvik edilip kollanmalı"" haberi, 18 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Özel: "Antalya teşvik edilip kollanmalı" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özel: "Antalya teşvik edilip kollanmalı" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:53 Otomotiv sektöründe rüya sona erdi! Türkiye böylesini görmedi
  2. 12:51 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çinli rakip!
  3. 12:49 Yeni Chery modelleri: Avrupa’nın da gözü artık Uzak Doğu’da
  4. 12:17 Ali Koç'tan plaket hamlesi! Uğur Dündar'a verdi!
  5. 12:12 Aziz Yıldırım'dan 6 yıl sonra hamle!
  6. 12:06 Dursun Özbek'den açıklama!! "Bu onurlu göreve yeniden adayım"
  7. 12:03 Avrupa'nın En Büyük Hattı Türklerin! 500 Milyon Euroluk Dev Proje Hayata Geçiyor
  8. 12:03 Piyasalarda Dolarda Tedirginlik: 40 TL Sınırı Kırılır mı?
  9. 12:02 Ekonomik Kriz Nihat Hatipoğlu'nu da Vurdu: "Ne Rahatlık Var Ne Bereket!"
  10. 12:02 523 Bin Dolar Dolandırıldılar! İki Türk İş İnsanı Sahte Altına Kurban Gitti
  11. 12:02 Tamirci Arabanın Kaputunu Açtı Ve Gördüklerine İnanamadı!
  12. 11:00 Demet Akalın, Zuhal Topal ile ilgili yıllar sonra itirafta bulundu
  13. 10:38 Nico Hulkenberg: Audi için yarışmak özel olacak
  14. 10:24 4 askeri görmek herkesin harcı, 5. askeri bulmak ise üstün zeka ister: Sadece 9 saniyeniz var
  15. 10:20 Sevgililerin tartışması kanlı bitti! Kadın, erkeği bıçaklayarak öldürdü
  16. 09:59 Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu: AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
  17. 09:52 Türkiye kişi başı gelirde alt ligde
  18. 09:48 Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
  19. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  20. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
Gündem Haberleri